|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
pomoc oko AMD konfe (vecinom sastavljena)
Ovako, necaku treba komp, sada krece u gimnaziju, nije nabrijan na neke igrice koje zahtijevaju mocnu graficku i gomilu RAM-a. Najvise me zanima kako ova maticna ide uz athlona, i postoji li bolja alternativa za graficku. Navodim najbitniji hardver, ovo ostalo nije problem. Nekih dijelova nema u Osijeku gdje se kupuje konfa (Ve-Mil), kao npr. NEC przilica pa sam uzeo od LG-a. RAM neka za sada bude 512, ako bude trebalo jos, lako je to nadograditi. MB Gigabyte K8NF-9 Ultra, s. 939, nForce4 Ultra, FW, GLAN CPU AMD Athlon64 3200+, BOX, sck 939 DDR 512 MB RAM na 400mhz SuperRAM Kingmax DVD RW LG, dual layer VGA Gigabyte radeon X300SE PCI-E, 128MB DDR, TVout, DVI HDD Hitachi, sata2, 160GB Kuciste, napajanje (chieftec) i ostalo je lako. Evo, recite jel to ok, sta se jos moze promijeniti itd., ovo i je cisto za provjeru kod vas koji bolje znate. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
Koliko max. love? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
uzmeš neku ploču koja je samo nf4 (ne ultra) i to ti je oko 150kn jeftinije. athlon 3000+ jos 100kn grafu bar 6600 ili nekej u tom ranku jer se na x300se i nece igrat previše. sve ostalo je ok. za ram kak kažeš, može se kasnije.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Sve zajedno bez monitora kosta oko 3500 kuna, cijena nije ogranicena, ali otprilike u tom rangu. Koliko sam skuzio od sogora i sestre - da ne bude bas preko 4 soma. Dakle MB je okay, to mi je najvaznije jer znam da je za amd teze nac stabilniju MB nego kod intela. Graficku cu pogledati malo bolju (6600). Kuciste s napajanjem ne bih uzeo iz ponude jer je napajanje koje dobijes s tim - sranje. Radije bi tu nadodao 200kn ali da bude Cheftec, a ne Codegen jer sam sam imao sranja s takvim napajanjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
konfa je ok, uzmi neku 6600, samo gledaj da ima aktivni vent, jer dosta ih je imalo problema sa hlađenjem, pogotovo u caseu bez ventova... što se tiče napajanja, slažemo se, bilo koji chief od 350W pa na dalje je dovoljan za tu konfu, ako ovo moje iz siga pogoni moje čudo onda će i bilo koi drugi chieftec evo moje preporuke casea i napajanja Šifra: 21540 Chieftec midi tower DG-01B-D-U, bez PS, crno Gotovina: 318,77 kn ako ciljaš na jeftinije onda ovaj fortron Šifra: 21552 Power Supply FORTRON 350W, ATX 2.0 Gotovina: 229,80 kn ako ides na chiefteca onda ovaj: Šifra: 20280 Chieftec PSU 400W, ATX 2.0, 2×12V, PFC, 12cm fan Gotovina: 340,00 kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |