|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Info-gama
Evo, Info gama se hvali najvećom ponudom Case modding opreme, pa posjetite site www.info-gama.hr pogledajte i preporučite nešto. ![]()
![]() |
#2 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Info-gama
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Re: Info-gama
Citiraj:
Hint: pogledaj malo stare postove
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
meni je ok ovo HDD rounded kabel fluorescent ATA66/100/133 - 35cm 85kn ![]()
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
izrezi svaku drugu ili trecu zicu, tako da dobijes skup parova (tj. izrezi ono sto povezuje zice, ne njih) zatim ih zafrci i omotaj izolirkom. mozes ih stavit u cijevi za elektroinstalacije ak ti je gusht ![]()
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
TNX
![]() |
#10 |
Premium
|
Okrugli kablovi mogu biti cool. Ali svejedno kablovinje unutrar PC kučišta su neminovnost pogotovo su u slučaju svakojakih komponenti: raznih front panela, super VGA koje zahtjevaju extra napajanje, brojnih ladica, CDa, DVDa i inih. Sigurno da se "majstorima u raznim kompanijama" dok sklapaju se to neda porediti pa sve skupa izgleda kao zmijsko gnijezdo. Ali uz malo volje spretnih prstića sve može izgledati kao apoteka. U big toweru sam morao napraviti neke kablove radi potrebne duljine (npr USB spoj između MBO i iPanela duljine 90 cm) ali su svi pomoću plastičnih spojnica (tzv ribljih kosti) dovedene u red da ne minimalno primjećuju i ne ometaju protok zraka. To mi je zgodnije nego 80 žilni kabl rezat i "frkat" Potpis: Majstor od instalacija ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
postoji nešto što se zove interferencija i upravo to je razlog što ATA66+ mora imati 80 žila, a ne 40 kao prije. oni koji se više kuže u recimo mreže itekako znaju o čemu pričam. reći ću samo da nije uopće svejedno kako se žice međusobno pletu i o tome direktno ovisi hoće li taj kabel raditi kako treba ili ne, čak i da li će uopće raditi ili ne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() To bi bilo prejebeno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
prvo 80 zilni kabel ima 40 zica..i jedina razlika je sto su zice razmaknute s nul vodicem...i zato ima 80 zica...kad ih rezes moze ti se desiti da se preklopi par zica i da medusobno interferiraju (smetaju si) ali to moze samo uzrokovati usporedenje kablea jer ce svi skuziti krive podatke i traziti ponovo.. i da industrijski roundedi su zato bolji od obicnih...samo su brzi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
ipak 80 kn nije toliko puno za takvo nesto. ipak puno toga ovisi o prijenosu podataka. pogotovo divx i such ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
naime cini mi se da via +7200rpm disk je sporije od ne-via i 5400rpm diska...naravno ne na novoj instalaciji windowsa...naime primjetio sam da via pocne gubiti brzinu sa svakim danom..pa onda moras cesto reinstalirati windowse..a vjeruj ja sam se nakopirao iz supljeg u prazno s divxima... i stari moj ti pricas o 80 kn a ja o 130kn!!! nije to tako mala razlika... nisam ja rekao da mozda necu kupiti za nes vremena te skupe kablove...samo sam rekao da mi za sada ov rade dobro...ako se pokazu losi a hebiga... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Svaka žica protjecana izmjeničnom strujom ima svojstvo samoindukcije, tj. stvara oko vodića magnetsko polje koje se protivi prolasku struje kroz taj vodić. To magnetsko polje je srazmjerno između ostaloga i frekvencijom koja prolazi kroz vodić. Kada vozite na ATA33, onda je frekvencija napona i struje dvostruko veća nego kod ATA16. No, kod ATA66 je već toliko visoka, da inducirano magnetsko polje oko vodića previše smeta susjednim vodićima i ozbiljno degradira signal koji kroz njih prolazi. Stoga su stavili u taj kabel porad svakog vodića još jednu "glupu" žicu, samo zato da uzemlji to magnetsko polje. ![]() Kod mrežnih kabela, to se riješava točno određenim motanjem žila u kabelu. Šta mislite zašto se mora točno krimpati po točnom rasporedu boja po 586A i 586B standardima!? Probajte zakrimpati 30 metara Cat 5 mrežnog kabela "po svome" i pogledajte hoće li raditi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Administrator
|
Citiraj:
Treći put sam otišao u VE-mil ![]() |
|
![]() |