|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Problem sa instalacijom Win 2000
Konfiguracija je Celeron 633 2*64 MB Ram HD 10GB Soltek SL-65KV2-CT ( flashan zadnji bios) itd. Nedavno sam nabavio Celerona 633 da upogonim ovo racunalo, maticna je lezala u ormaru pola godine. Sve se uredno pokrene, prepozna diskove i krene loadati setup za windowse. Fileovi se kopiraju na disk i kada dodje do dijela Windows is loading izbaci error "This computer does not have enough memory to run Win 2000" This version requires at least 32MB RAM. Mijenjao kekse po utorima ali isto. Moguce da je maticna, imao tko slican problem?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Prva pomisao mi je bila da ploča ima integriranu grafičku koja ti je pojela memoriju. No specifikacije ploče kažu da nema integrušu. Drugo što možeš je skinuti neki memory tester utility, kao što je DocMem (traži registraciju, ostavi neki sporednim mail) i pusti ga da se vrti nekoliko sati. Treća mogućnost je da je ploča neispravna, no to bi DocMem trebao otkriti. I na kraju, bilo bi dobro da imaš win 2000 s integriranim SP4, kako bi se otklonile sve nekompatibilnosti koje mogu postojati. Jednom davno windowsi se baš nisu voljeni s ne-intel chipsetima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Za početak izvrti memtest sa botabilnog CD-a ili diskete. Točno če ti ispisati greške, ako ne radi dobro. Stavi sve kekse u sve utore. Ostavi da radi par sati. Ako se pojavi greška ideš sistem eliminacije keksa i utora. Ovdje ga skini: http://www.pcekspert.com/download/get-29.html
![]() |
#5 | |
ECC Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
?????????????????? Tebi bas nisu sve na broju, a? :clap: Pljujes po najboljim (najbrzim stabilnim) windowsima, a preporucujes NAJGORI OS u povijesti svih OS-ova (oke, osim winme) !!! : wtf :
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Problem je ipak do memorije, keksi se nisu voljeli... Pojedinacno su jos nekako radili "stabilno" ali zajedno nisu za nist. Posudio i isprobao po utorima 1*256 stick i 1*128 i sada radi ok. Thx svima, problem solved.
![]() |
#7 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() u mom radnom a i osobnom iskustvu win 2000 su se pokazali kao vrlo loš os...to je moje iskustvo...ne znam kakvih si ti problema imao sa win 98se..ja nisam imao nikakvih ![]() pozz |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|