|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Losa slika na tv-u preko s video izlaza na kompu
Gledam video fileove (divx, dvd, mpeg2 i sl.) sa kompjutera, preko kabela koji ide iz s-video izlaza na grafickoj do cinch ulaza u televizoru. Smeta me to sto mi slika izgledao kao da ima smetnje uvijek kada se bilo sta zahtjevnije dogadja na ekranu. Npr. kamera ide lijevo-desno i meni se pojavljuju na televizoru vodoravne crte i slika ocito steka. Da li je stvar u tome da imam slabu graficku karticu, los kabel, predug kabel, trebam li mijenjati postavke u display settingsima? Kabel je vrlo tanak i ne djeluje dobro izoliran...ako to ima neke veze, a mislim da nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Koja je graficka, driveri? Kabel nebi smio imati veze, vjerojatno kartica nije nesto (stara?)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Graficka je Asus A9250 GE 128 MB. Slaba, znam. Ako je u tome stvar, moze li se nesto u postavkama namjestiti ili nesto u playeru (BS Player npr.) namjestiti da se ne vide te smetnje i ti 'trzaji'? Driveri: verzija 6.14.10.6458, datum 10.6.2004 Zadnje izmijenjeno od: Luka001. 12.06.2006. u 20:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
koliko je dugacak kabel ( pogotovo ako je slab) zna se desiti da gubi boju-smetnje ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
negdje 5-8 metara. ne manje. nadam se da je samo stvar u kabelu. jer to onda jefitno i lako mogu kupiti nesto bolje sto mi preporucis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Postavi player da koristi overlay i postavkama drivera omogući Full sreen video (mislim da je to Theatre mode ili tako nekako kod ATI-a). Naravno moras izbrati PAL/B sustav. Sto se tice kabela, nadam se da je koaksijalan i impedancije 75 ohm-a.
![]() |
#7 |
Premium
|
Uzeo sam drugi kabel koji sam imao od prije koji je nesto deblji (to je najstrucnije sto ga ja mogu ocijeniti) ali nema nikakve oznake na sebi pa ne znam nista o njemu. Slika je puno bolja, ne dogadjaju se oni problemi koje sam imao prije. Nije mi prije ATIjev software bio namjesten na PAL/B tako da sam i to stavio, iako to nije pomoglo kod onog starog kabela. Zakljucak: deblji kabel pomaze! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ja sam imao taj isti problem na više različitih kartica, koji je s vremenom nestao.. ipak mislim da je u driverima stvar... kabela sam izmijenjao, pa ništa... driveri 90%.... iako je kod tebe izgleda bio kabel... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ako si kupio kabel za nekih 2'-30kn onda ti kabel nevalja... probaj origigi kabel pa vidi meni na originalnom kabelu sve leti dok na noname-u slika je koma-
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|