|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
![]() Dakle imam par problema sa kompom u sig-u...Ako netko zna o čemu bi molo biti riječ, molim neka se isprsi ovdje ![]() 1. Kod paljenja kompa, nekad se sistem odbija dizati - tj. uopće nemam signala na monitoru. Pržilica i DVD mi se onak svako malo zavrte, kao da nešto detektira u njima....ali ne želi ući niti u POST. Nikakvi signali se ne javljaju iz matične, monitor ostaje u stand-by-u. Nakon par resetiranja komp "iznenada" proradi te sve radi normalno. U čemu bi mogao biti problem? Čuo sam da je problem ovu ploču upogoniti u rad, a osobno sam imao problema sa spajanjem ledica harda, powera i ostalih kablića ![]() Zapravo mi je fascinantno upravo to što nekada radi, a nekada ne ![]() 2. Često mi se pojavljuje BSOD sa porukom PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. (Koristim win xp sp1). O čemu je riječ? za početak toliko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
ja sam imao jedan takav slican problem na jednoj staroj Slot1 ploci. Problem je bio sto je negdje na ploci bio "hladan lem" pa se nije dala upalitit dok se nije zagrijala ![]() Ako to nije problem onda probaj izvaditi sve osim ploce, CPU, RAM i video karte pa probaj. Netreba ti ni HD samo vidi hoce li upaliti. Ako je to onda bi rekao da bi moglo biti nesto do napajanja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Evo, ljubazna ekipa iz Kvarka mi je javila da mogu reklamirati ploču... pa ću to i napraviti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
odgovor gregu - nisam ništa OC-ao...sve postavke su na default. još uvijek sumnjam na ploču/grafičku/napajanje. nego...dok čekam ploču...može li netko reći mogući odgovor na drugi problem...bsod? jednom mi se čak pojavilo da su slova u poruci različite boje :O ...znači li to i da grafička počinje srat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: par problema...
Citiraj:
Problem ti je memorija, memorija, i još jednom memorija. Page fault ti xp javlja kad je memorija neispravna. Dakle neka memorija je neispravna ili je nekompatibilna s pločom ili se kolje s drugom memorijom. Napajanje može bit problem no glavni razlog je memorija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Re: par problema...
Citiraj:
ma dobro, i cuda se desavaju ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Da li memorija može biti uzrok ovih gorenavedenih teškoća pri paljenju kompa? Ili ne valja niti matična/napajanje; niti memorija ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
rak...da li bi se mogao uplesti sa detaljima? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Feldwebel
|
1. Napajanje je preslabo 2. Grafička guta previše - nevezano uz 1. 3. memorija - objasnio Pinsla 4. Agresivno podešen komp - ne treba biti clockan 5. nije sve dobro prištekano - lampice mogu napraviti 1000 sranja 6. CPU, hard, zvučna, modem i sl. pred rikavanjem ako već nisu 7. neispravna ploča 8. korisnik je kriv "9". Gubitak boja na ekranu je uglavnom vezan uz kabel. Ja bi išao ovim putem diagnostike. Metalac ti je rekao pravu stvar a ti odmah brže-bolje u "servis". Još da mi je znati što su u tim "servisima" popravili. Postoji legenda da je nekome popravljen monitor ali ja znam samo sebe kao takvog zato jer mi je to napravio brat ali ne u "servisu" nego doma.
![]() |
#14 |
Premium
|
ma nisam još ništa dao u servis...prvo slušam vas...ali ako ne budem mogao sam zaključiti kaj sere...drugo mi ne preostaje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
evo da kažem još jedan detalj...ploča ima neku opciju u biosu stop on error...kada je uključena post stane...bez objašnjenja greške... a znao mi je i memoriju čitati kao 512 iako je 1gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Evo što o tome kaže PcEkspert na download stranici. Provjeri. Obavezno stavi najoptimalnije postavke memorije na ploči i pusti da odvrti sve testove. Istina da će trajati ali će reći što ne valja. Isključi sve osim memorije, proca, grafičke i floppya da ne bi bilo nešto od toga. Opčenito mislim da je krivo napajanje na ovaj ili onaj način. Čupaj i stavljaj. To je izlaz i saznati ćeš gdje je greška. Bilo bi dobro da i grafičku prošetaš do frenda i to provjeriš. Za to ipak treba Krško da napaja. Nešto je slično i meni svojevremeno bilo.
Tih kao mačka Brz kao gepard Jak kao lav Elegantan kao leopard Nisam to ja, to je moj komp. Zadnje izmijenjeno od: RAK. 08.03.2006. u 20:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Memorija radi kod frenda...isto vrijedi i za grafičku...sad ću odvrtiti ovaj test... i da...može li razlog za poruku koju dobijem u win-u (BSOD) biti u napajanju? Zadnje izmijenjeno od: Aeron. 02.04.2003. u 13:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
kako je memorija ispravna, očigledno je da ploča nema dovoljno struje ...ipak onaj dual power system na ploči valjda dodatno guta ![]() ![]() Ima li neki diler u Zg-u koji prodaje Channel Well Tech. 420W napajanja? Bilo ih je u Zagriji, a sada koliko vidim ima ih samo u Splitu (Tehničar)...a nekako mi se ne da ići tamo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Preporuka je da sve isprobaš prije kupovine. Otmi frendu i probaj da li to rješava tvoje probleme. Osim toga. probaj da li frendov hardware radi kod tebe (memorija, grafička, zvučna, int. modem i sl). Zašto trošiti lovu ako nije potrebno.
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Aaaargh...kuja... no dobro...zakljucili ste da i dalje imam problema sa strojem ![]() dakle, zamijenio sam napajanje za novo (isto Aopen), te nemam više frke sa paljenjem kompa...pali iz prve što bi se reklo ![]() ...ali još uvjek dobivam one BSOD-ove: Page_Fault_In_Nonpaged_Area Stop 0x00000050 Beginning dump of physical memory Physical memory dump complete ...kako sam memoriju testirao kod frenda gdje je radila besprijekorno, a njegova memorija koja kod njega radi, kod mene isto sere, neznam što dalje...plocu u servis? ...ili opet format i nova instalacija Windoza... ideje? Zadnje izmijenjeno od: Aeron. 07.04.2003. u 16:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
ha niš...onda još par formata pa ćemo vidjeti...a ako ne radi kalaš u ruke i pravac servis ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
to ti se javlja pri gresci instalirana win xp-a...to i ja gledam i nemrem vjerovati..istina ja sam tu instalaciju nes prckao trenutno (imam win2k xp je isao kao dodatak) pa cu uskoro maknuti... savjet ti je da uzmes od nekog drugi cd s istim os-om..mozda ti je neki fajl lose kopirao s cd-a... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() budem probao iskopat kod nekoga drugi cd... možda sere i zbog service packa ...da nije nekaj krivo servisiro ![]() ma najviše mi ide na živce kad ploča ima neke svoje "mušice" ...poznati su i gigabyte-u pa se nadam što boljoj podršci...odmah sam flashno bios na ver 1.4 ...znao mi je prije srati sa dual power systemom.... ma treba baciti nuklearku na tajvan ![]() hvala svima ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|