Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.03.2003., 22:24   #1
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

Datum registracije: Jan 2002
Unhappy par problema...

Dakle imam par problema sa kompom u sig-u...Ako netko zna o čemu bi molo biti riječ, molim neka se isprsi ovdje

1. Kod paljenja kompa, nekad se sistem odbija dizati - tj. uopće nemam signala na monitoru. Pržilica i DVD mi se onak svako malo zavrte, kao da nešto detektira u njima....ali ne želi ući niti u POST. Nikakvi signali se ne javljaju iz matične, monitor ostaje u stand-by-u. Nakon par resetiranja komp "iznenada" proradi te sve radi normalno.

U čemu bi mogao biti problem? Čuo sam da je problem ovu ploču upogoniti u rad, a osobno sam imao problema sa spajanjem ledica harda, powera i ostalih kablića ...No to sam spojio uspješno (nadam se) tako da mislim da u tome nije problem...Uspješno sam flashao BIOS na ploči tako da sam i s te strane osiguran... druge stvari mi stvarno ne padaju na pamet - da nije ploča spremna za zamjenu? Ili možda napajanje sere? (riječ je o napajanju koje se dobije u paketu sa kučištem u sig-u)

Zapravo mi je fascinantno upravo to što nekada radi, a nekada ne

2. Često mi se pojavljuje BSOD sa porukom PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. (Koristim win xp sp1). O čemu je riječ?

za početak toliko ...da li da krenem sa formatom, zamjenom komponenti ili što već? thx!
Aeron je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2003., 09:25   #2
metalac
Premium

metalac's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
ja sam imao jedan takav slican problem na jednoj staroj Slot1 ploci. Problem je bio sto je negdje na ploci bio "hladan lem" pa se nije dala upalitit dok se nije zagrijala . Nego ti uzmi neki fen ili nesto sto moze ugrijati plocu pa je probaj grijati na razlicitim mjestima i vidi sta se desi. Ako to rijesi problem onda znaci da imas "hladan lem", sto znaci da ti je najbolja opcija da to bacis i uzmes novu plocu jer popravljanje tih lemova je malo tesko a i ako nadjes nekoga da ti to popravi cjena ce vjerovatno biti veca od cijene nove ploce.

Ako to nije problem onda probaj izvaditi sve osim ploce, CPU, RAM i video karte pa probaj. Netreba ti ni HD samo vidi hoce li upaliti. Ako je to onda bi rekao da bi moglo biti nesto do napajanja.
Oglas

Oglas
Staro 31.03.2003., 09:29   #3
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
nakon istih simptoma mi je riknuo Compaqov PII na 266... isto se palio nakon nekoliko reseta, da bi na kraju totalno riknuo. F.U.B.A.R (Fucked Up Beyond Any Recognition)
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2003., 12:51   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
inace normalno pitanje bi bilo dali je nesto OC mozda?????
ako je sve na default, ako nije probaj posudit drugo napajanje prije nego krenes plocu mjenjati
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2003., 13:08   #5
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

Evo, ljubazna ekipa iz Kvarka mi je javila da mogu reklamirati ploču... pa ću to i napraviti ...javim vam kako je prošlo ...hvala!
Staro 31.03.2003., 22:35   #6
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

odgovor gregu - nisam ništa OC-ao...sve postavke su na default. još uvijek sumnjam na ploču/grafičku/napajanje.

nego...dok čekam ploču...može li netko reći mogući odgovor na drugi problem...bsod? jednom mi se čak pojavilo da su slova u poruci različite boje :O ...znači li to i da grafička počinje srat?
Staro 01.04.2003., 00:10   #7
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: par problema...

Citiraj:
Originally posted by Aeron
Dakle imam par problema sa kompom u sig-u...Ako netko zna o čemu bi molo biti riječ, molim neka se isprsi ovdje

1. Kod paljenja kompa, nekad se sistem odbija dizati - tj. uopće nemam signala na monitoru. Pržilica i DVD mi se onak svako malo zavrte, kao da nešto detektira u njima....ali ne želi ući niti u POST. Nikakvi signali se ne javljaju iz matične, monitor ostaje u stand-by-u. Nakon par resetiranja komp "iznenada" proradi te sve radi normalno.

U čemu bi mogao biti problem? Čuo sam da je problem ovu ploču upogoniti u rad, a osobno sam imao problema sa spajanjem ledica harda, powera i ostalih kablića ...No to sam spojio uspješno (nadam se) tako da mislim da u tome nije problem...Uspješno sam flashao BIOS na ploči tako da sam i s te strane osiguran... druge stvari mi stvarno ne padaju na pamet - da nije ploča spremna za zamjenu? Ili možda napajanje sere? (riječ je o napajanju koje se dobije u paketu sa kučištem u sig-u)

Zapravo mi je fascinantno upravo to što nekada radi, a nekada ne

2. Često mi se pojavljuje BSOD sa porukom PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. (Koristim win xp sp1). O čemu je riječ?

za početak toliko ...da li da krenem sa formatom, zamjenom komponenti ili što već? thx!

Problem ti je memorija, memorija, i još jednom memorija.
Page fault ti xp javlja kad je memorija neispravna. Dakle neka memorija je neispravna ili je nekompatibilna s pločom ili se kolje s drugom memorijom. Napajanje može bit problem no glavni razlog je memorija.
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2003., 09:49   #8
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Re: Re: par problema...

Citiraj:
Originally posted by pinsla
Problem ti je memorija, memorija, i još jednom memorija.
Page fault ti xp javlja kad je memorija neispravna. Dakle neka memorija je neispravna ili je nekompatibilna s pločom ili se kolje s drugom memorijom. Napajanje može bit problem no glavni razlog je memorija.
neispravna PQI?????
ma dobro, i cuda se desavaju
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2003., 22:53   #9
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

Da li memorija može biti uzrok ovih gorenavedenih teškoća pri paljenju kompa? Ili ne valja niti matična/napajanje; niti memorija Ako je to slučaj - imam ludu sreću
Staro 01.04.2003., 23:23   #10
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Da li memorija može biti uzrok ovih gorenavedenih teškoća pri paljenju kompa? Ili ne valja niti matična/napajanje; niti memorija Ako je to slučaj - imam ludu sreću
da prema mojim iskustvima memorija može biti uzrok teškoćama pri paljenju. Imao sam nedavno slučaj kada mi se komp također nije htio podići iz prve već tek nakon reseta. Ispostavilo se da je jedan mem modul bio neispravan i kad sam ga izvadio sve je bilo ok.
pinsla je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.04.2003., 23:38   #11
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Da se i ja u ovo upletem. Moglo bi se nabrojati barem 8 glavnih razloga tvojih problema. U prva tri bi spadala i memorija. Ploča bi išla ispod 6 mjesta. Tko zna što će biti kada se vrati iz "servisa".
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2003., 23:41   #12
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

rak...da li bi se mogao uplesti sa detaljima?
Staro 01.04.2003., 23:57   #13
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

1. Napajanje je preslabo
2. Grafička guta previše - nevezano uz 1.
3. memorija - objasnio Pinsla
4. Agresivno podešen komp - ne treba biti clockan
5. nije sve dobro prištekano - lampice mogu napraviti 1000 sranja
6. CPU, hard, zvučna, modem i sl. pred rikavanjem ako već nisu
7. neispravna ploča
8. korisnik je kriv
"9". Gubitak boja na ekranu je uglavnom vezan uz kabel.

Ja bi išao ovim putem diagnostike. Metalac ti je rekao pravu stvar a ti odmah brže-bolje u "servis". Još da mi je znati što su u tim "servisima" popravili. Postoji legenda da je nekome popravljen monitor ali ja znam samo sebe kao takvog zato jer mi je to napravio brat ali ne u "servisu" nego doma.
Elegantan kao leopard

Staro 02.04.2003., 00:35   #14
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

ma nisam još ništa dao u servis...prvo slušam vas...ali ako ne budem mogao sam zaključiti kaj sere...drugo mi ne preostaje
Staro 02.04.2003., 00:41   #15
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

evo da kažem još jedan detalj...ploča ima neku opciju u biosu stop on error...kada je uključena post stane...bez objašnjenja greške... a znao mi je i memoriju čitati kao 512 iako je 1gb
Staro 02.04.2003., 01:32   #16
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
evo da kažem još jedan detalj...ploča ima neku opciju u biosu stop on error...kada je uključena post stane...bez objašnjenja greške... a znao mi je i memoriju čitati kao 512 iako je 1gb
Ta se opcija odnosi na keyboard, diskove i još nešto. Ne na nešto važno i meni je isključena jer stalno uključujem svašta u komp. Nisi li sam odgovorio na pitanje što je krivo. Očito je memorija zveknuta. Moguće je i da je ploča ne doživljava.

Evo što o tome kaže PcEkspert na download stranici. Provjeri. Obavezno stavi najoptimalnije postavke memorije na ploči i pusti da odvrti sve testove. Istina da će trajati ali će reći što ne valja.

Isključi sve osim memorije, proca, grafičke i floppya da ne bi bilo nešto od toga. Opčenito mislim da je krivo napajanje na ovaj ili onaj način. Čupaj i stavljaj. To je izlaz i saznati ćeš gdje je greška. Bilo bi dobro da i grafičku prošetaš do frenda i to provjeriš. Za to ipak treba Krško da napaja. Nešto je slično i meni svojevremeno bilo.
Elegantan kao leopard

Zadnje izmijenjeno od: RAK. 08.03.2006. u 20:22.
Staro 02.04.2003., 13:11   #17
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

Memorija radi kod frenda...isto vrijedi i za grafičku...sad ću odvrtiti ovaj test...

i da...može li razlog za poruku koju dobijem u win-u (BSOD) biti u napajanju?

Zadnje izmijenjeno od: Aeron. 02.04.2003. u 13:31.
Staro 02.04.2003., 15:16   #18
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

DA
Elegantan kao leopard

Staro 02.04.2003., 15:26   #19
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

kako je memorija ispravna, očigledno je da ploča nema dovoljno struje ...ipak onaj dual power system na ploči valjda dodatno guta ...znači ne gine jače napajanje ...dakle pitanje je koje se nameće - koje?

Ima li neki diler u Zg-u koji prodaje Channel Well Tech. 420W napajanja? Bilo ih je u Zagriji, a sada koliko vidim ima ih samo u Splitu (Tehničar)...a nekako mi se ne da ići tamo
Staro 02.04.2003., 15:30   #20
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
Ima li neki diler u Zg-u koji prodaje Channel Well Tech. 420W napajanja? Bilo ih je u Zagriji, a sada koliko vidim ima ih samo u Splitu (Tehničar)...a nekako mi se ne da ići tamo
Nisam ga niti ja mogao pronači kada sam kupovao i kupio Enermax 350W i dovoljno mi je.

Preporuka je da sve isprobaš prije kupovine. Otmi frendu i probaj da li to rješava tvoje probleme. Osim toga. probaj da li frendov hardware radi kod tebe (memorija, grafička, zvučna, int. modem i sl). Zašto trošiti lovu ako nije potrebno.
Elegantan kao leopard

Staro 07.04.2003., 14:17   #21
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

Aaaargh...kuja...

no dobro...zakljucili ste da i dalje imam problema sa strojem

dakle, zamijenio sam napajanje za novo (isto Aopen), te nemam više frke sa paljenjem kompa...pali iz prve što bi se reklo

...ali još uvjek dobivam one BSOD-ove:

Page_Fault_In_Nonpaged_Area
Stop 0x00000050
Beginning dump of physical memory
Physical memory dump complete

...kako sam memoriju testirao kod frenda gdje je radila besprijekorno, a njegova memorija koja kod njega radi, kod mene isto sere, neznam što dalje...plocu u servis? ...ili opet format i nova instalacija Windoza... ideje?

Zadnje izmijenjeno od: Aeron. 07.04.2003. u 16:52.
Staro 07.04.2003., 19:36   #22
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Aaaargh...kuja...

no dobro...zakljucili ste da i dalje imam problema sa strojem

dakle, zamijenio sam napajanje za novo (isto Aopen), te nemam više frke sa paljenjem kompa...pali iz prve što bi se reklo

Stop 0x00000050

...kako sam memoriju testirao kod frenda gdje je radila besprijekorno, a njegova memorija koja kod njega radi, kod mene isto sere, neznam što dalje...plocu u servis? ...ili opet format i nova instalacija Windoza... ideje?
Tu sam poruku istu dobijao i ja jedno vrijeme i mislim da je kod mene bila softverske prirode. Nakon nekog vremena i par reinstala wina sve se rješilo i sad radi bez bada već pun k....
tor je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2003., 19:40   #23
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

ha niš...onda još par formata pa ćemo vidjeti...a ako ne radi kalaš u ruke i pravac servis
Staro 07.04.2003., 22:18   #24
msvrtan
..

Citiraj:

Stop 0x00000050

to ti se javlja pri gresci instalirana win xp-a...to i ja gledam i nemrem vjerovati..istina ja sam tu instalaciju nes prckao trenutno (imam win2k xp je isao kao dodatak) pa cu uskoro maknuti...

savjet ti je da uzmes od nekog drugi cd s istim os-om..mozda ti je neki fajl lose kopirao s cd-a...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2003., 00:01   #25
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
savjet ti je da uzmes od nekog drugi cd s istim os-om..mozda ti je neki fajl lose kopirao s cd-a...
blah...znači ne preostaje mi ništa drugo nego zaviriti u ladicu "Windows XP-i"

budem probao iskopat kod nekoga drugi cd... možda sere i zbog service packa ...da nije nekaj krivo servisiro

ma najviše mi ide na živce kad ploča ima neke svoje "mušice" ...poznati su i gigabyte-u pa se nadam što boljoj podršci...odmah sam flashno bios na ver 1.4 ...znao mi je prije srati sa dual power systemom.... ma treba baciti nuklearku na tajvan

hvala svima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno