|
![]() |
#1 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
Fraps mini guide - trzanje snimke
Jucer mi frendovi dosadivali kako snimam s frapsom, da je njima sve u banani i steka, pa kad sam im objasnio u cemu je caka, sinulo mi je da napisem manji guide za fraps. ovaj guide se sastoji od par stavki koje su kod mene igrale prekretnu ulogu i pomogle mi da od stekavih i losih snimaka dodem do fluidnih snimaka na 30/60fps. posto svi (pod svi mislim na veliku vecinu ovdje) znate sto je fraps i kako se s njim radi, ne bi u to ulazio, nego odmah na glavni dio. kad sam dobio novo (sad vec 2god) racunalo (moj komp), nije mi nikako islo u glavu kako sam na starom P4/1GB/9600pro mogao snimati quake 3 i cod2 na 30fps lock a na novom sve nastekava i davi. nakon par dana guglanja naisao sam na ovo (da bas na tu stranicu). nije mi nikad ni palo na pamet da bi lokacija na koji se sprema snimljeni uradak imala toliko velik udarac da preformanse videa i snimaka u igri. kad prevedemo ovo na hr, vazne tocke glase ovako: bilo optimalno imadi cetverojezgeni procesor jer fraps papa dosta resursa od strane procesora za optimalan rad (bilo bi dobro imati i ostatak kompa koji je sposoban vrtjeti igru na 60fps bez snimanja, ali to je druga tema) bilo bi odlicno imati zaseban disk na koji ce fraps snimati (misli se na fizicki disk a ne na particiju) jer je racunalu lakse spremati na dik na koji samo sprema snimku nego da se jos zamara s radom igre i upravljanjem snimke u slucaju da nemate zaseban disk nego samo 1 u racunalu (kako je slucaj kod mene), preporuca se da ne snimate na particiju gdje se nalazi igra (kod mene to nije igralo skoro nikakvu ulogu) ono sto je kod mene igralo ulogu ko kuca je da ni pod kojim slucajem ne snimate na particiju gdje se nalazi pagefile. dolje su 2 videa koji prikazuju razliku izmedu spremanja na particiju gdje se nalazi pagefile, i na particiju gdje nema pagefilea. takoder, gdje je moguce, cappajte fps u igri a ne da vam fraps drzi lock takoder (ako je moguce) probajte izbjeci sistemsku particiju. kada sve ovo uzmete u obzir, najlakse je imati poseban disk za fraps ili ssd na koji ce se snimati (koji je sposoban biti sistemski disk, imati pagefile na sebi i na koji se moze snimati s frapsom bez stekanja). kod mene je sljedeca postava: C: - sistemski disk i na taj disk fraps sprema snimke D: - na njemu je igra (u ovom slucaju Quake 3 Arena) i pagefile s takvom postavom snimam filmice bez problema, a ako imam lowfps, onda imam fluidnu snimku na lowfps a ne da mi nastekava u nacukava video. vjerujem da ce nekome pomoci ovaj guide jer kolko vidim, svako malo po forumima dode neko s pitanjem zasto mi trza video/zasto imam 3fps i slicno. tema je stavljena pod PC igre jer ne vidim potrebu za otvaranjem teme negdje drugdje.
Moja trgovanja: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Picoin invite: bass999 // minepi.com/bass999 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Charmander. 30.04.2011. u 11:05. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|