|
![]() |
#1 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Mala pomoc
Ako mi moze itko reci sta bi trebalo biti u BIOSU ukljuceno za hdd, tj. ima puno tih opcija enabled i disabled pa sta bi trebalo biti ukljuceno. Idealno bi bilo kad bi netko tko isto ima Infinity plocu i SATAII disk pa da kaze sta je kod njeg ukluceno a sta iskljuceno |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Jel ti disk radi ili ne radi? U cemu je problem? Sta konkretno zelis napraviti'
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Vocna iglica u mudante
|
Nekad mi ona plava crta sto ide u bootu neprekidno mice, komp se ne boota u win. Kad ga restartam onda je sve u redu. Mislim da je do hdda. U programu HDTach, u grafu i sve isara a vidio sam neke grafove od drugih i kod njih prilicno u redu. Opcenito nemam problema sa kompom, al muci me taj boot. Win je novi, star 1 dan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
John, na koji port ti je ukljucen disk? Ne znam konkretno za Infinity, no na mojoj LP NF3 su samo SATA 3 i 4 portovi zakljucani, dok se na SATA 1 i 2 dize clock kako overclockas proc i moze doci do problema s diskovima...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vocna iglica u mudante
|
Hdd je stavljen prvi sata i isto ih ima 4. Nego buni me i to sto kad u BIOSU ugasim SATA1, onda mi se komp nece bootat, neocita disk, a kada ugasim SATA2, onda se boota. I na defaultu se nekad nije htio bootat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kada dođem doma bacit ću oko u BIOS pa ću ti reći šta imam uključeno. Meni su dva harda SATA2. Sami je prikopčan na SATA1 konektor, a WD na SATA2 (od 4). Oba rade k'o urice. Jedino mi za WD Everest daje 20 stupnjeva veću temperaturu nego za ostala dva. Pretpostavljam da senzor laže. Jesi li stavio SATA driver kod instalacije vindoze?
![]() |
#10 |
Premium
|
Ono "od 4" znači da imam 4 SATA konektora na ploči. Mislim da su numerirani SATA0-SATA3. Konektori za SATA I i II su isti što znači da SATA I disk možeš slobodno staviti na SATA II konektor i da će sve biti ok. Što se tiče BIOS-a moja situacija je slijedeća: SATA SPREAD je Disabled, Serial-ATA1 i 2 su Enabled, a Primary Master PIO, Prim. Slave PIO, Secondary Master PIO, Sec. Slave PIO je sve na Auto. Isto važi i za Prim/Sec. Master/Slave UDMA. Što se tiče SATA drivera, mislim da si ih dobio na disketi uz ploču. Kod instalacije vindoza stisneš na F6 kada te pita za RAID drivere i onda ubaciš disketu. Nakon toga se instalacija vindoza nastavlja normalno.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 30.06.2006. u 08:06. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Odi u device manager i pod IDE canal deinstaliraj drivere ili odi na update pa kad Win nađu nove stavi ih (to su od Wina IDE driveri) i sa njima ne bi trebali bit problema.
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|