|
![]() |
#1 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Prometnice i nadzmeni vodovi!
Dakle zanima me misljenje ili znanje ljudi koji su dovoljno pravno potkovani u ovome podrucju. Da li postoji mogucnost da se preko prometnica povuku vodovi? Da li se za to izdaju dozvole ili sve ide usmenom predajom? : stoopid Ako vec postavim a nije dozvoljeno sto je najgore sto mi se moze desiti? Ako se smiju postaviti koja je minimalna visina. Radi se o UTP kablu: Ako se vec i postave kablovi kolika je mogucnosta da djeluju kao gromobran? Hoce li im smetati energetski vodovi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
neznam dal treba dozvola nekakva al imal je frend sa susjedon spojeno sa žicom preko ceste neko vrijeme. bilo je postavljena sajla više nego stup od struje/telefona i niko se nije žalil. e sad dal se smije....nemam pojma.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
The Kwisatz Moderach
|
Mislim da me nekako sjcanje sluzi da je visina nekih 4,5m koja je zakonom odredjana kao najniza koja moze biti iznad prometnice.Kazem, mislim! Visina mi je najmanji problem.Mene muci jal susjeda koji jedva cekaju da se ukaze kakva prilika za syebat bliznjega svoga. Vjerujem da netko zna i da ce me prosvijetliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Najbolje bi bilo da pogledas sa li na tom mjestu prelaze telefonske zice pa se prosvercas pored njih. Sistem ti je: gibljiva cijevu koju ubacis utp i posluzis se flah-om(matalna traka) da cijev pricvrstis na sajlu koja ti je razapeta izmedju dva objekta, a za to ti trebaju kuke, španeri, sajla(celicna ne prejaka), stezaljke za sajlu. Sto se tice susjeda nadji dva frenda sa istim jaknama ili prslucima koji se prave da su iz neke fiktivne fire koja se bavi tk-om ili neka slazu da su iz t-com-a i neka ti oni to odrade. Pazi na provjes kabla da ti na najnizem mjestu bude oko 4 m. Ako u blizini imas malo vislji objekt sa gromobranom od groma nemas zime. Povlacenje zracne instalacije je strasna petljancija pogotovo ako nemas iskustva. Ako imas opticku vidljivost bolje rjesenje ti je wireless. Uslikaj mjesta koja zelis spojiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
She`s back...
|
Citiraj:
![]() Jesi razmišljao da napišeš scenarij za Jamesa Bonda Ili M.I. 4 ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Bojler , svaka cast. stvarno si na sve mislio . i jakne i sve i opet je t-com kriv ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
The Kwisatz Moderach
|
Citiraj:
Istu stvar sa energetskim kablovima bi molio da nitko ne preporuca. Decki ozbiljno, ako netko zna nek javi.Slao sam mail hrvatskim cestama ali azurnost im je na vrlo zavidnom nivou. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Sorry, ali nisi nista objasnio. Da li povezujes dvije obiteljske kuce ili dvije zgrade, da li postoji kakava instalacija preko ceste ili ne, da li su objekti jedan preko puta drugoga ili dijagonalno, a o nekim slikama da i ne govorimo. A da probas neku dozvolu ishoditi od ministra Primorca i ministarstva prometa i veza ili od vjeca za telekomunikacije. ![]() Ma samo razvuci j***** kabel i pazi na visinu provjesa. Ako imas podzemnu instalaciju telefonije i dosta srece pogledaj gdje su zdenci pa se proznjiraj utp kroz vec postavljene cijevi, najgore sto ti se moze dogoditi je da ti netko isjece kabel iz pakosti. BTW mislim da su ti ulice u gradu u nadleznosti grada, a ne hrv. cesta, pa se obrati gradskom poglavarstvu. Zadnje izmijenjeno od: bojler. 15.06.2006. u 14:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Kwisatz Moderach
|
Bas cu staviti koju sliku da vidite tocno o cem se radi.Mozda cete mi onda moci vise reci. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Već vidim sliku .... Sastanak Gradskog vijeća, odjel za promet i telekomunikacije ... Gospodo, prva točka dnevnog reda. Neki tamo lik želi povući UTP kabel dužine ne manje od 100 metara d svog susjeda. Dali ćemo izdati koncesiju za ovu radnju i koji iznos da tražmo, obzirom da se radi o privatnoj osobi koja može taj isti UTP kabel iskoristiti u komercijalne svrhe .... LOL Ako imaš tehničke uvijete - potegni kabel i pa .... pravi se glup ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
The Kwisatz Moderach
|
Vrlo si slikovit i ocito zivis u vrlo idilicnom kraju, gdje vrijedi ono "ljubi bliznjeg svoga". Naime trenutno se ne mogu odluciti koji je od mojih vicnih susjeda veci primitivac i koji bi me prije tuzio pa makar i psecu kucicu izgradio bez gradjevne dozvole, a kamoli kabel potezao preko gradskih prometnica. Hvala svima na "pomoci" ali ipak nista od toga.U nadi sam pitao ovdje jer kao sto sam i napisao u drzavnoj instituciji su vrlo urgentni.Ipak nista od cijelog pothvata.Prijedlog "pravi se glup" mi bas i ne prilici "prijedlogu" |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa di ti živiš Bogati, u Zagorju ![]() Anyway - ako ti je ikako moguće - WiFi, ali vjerujem da nije obzirom da se mučiš sa kablovima .... U svakom lučaju nemoj oćekivati odgovor od nadležnih tijela. Naime velike su šanse da ti nema tko odgovoriti, a i - baš ih briga ( ma koliko to gordo zvućalo ). Inaće živim u Zaprešiću i ekipa se povezuje što WiFi, što kablovima - do sada još nisam čuo nikoga da se buni, a kamoli troši novac i vrijeme na sudu .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
A ti bi da ti netko sve fino objasni i da prijedlog, a nisi nikome nista rekao, ***************ote, mars na google earth i uslikaj to ili sam uslikaj di ide kaj. Ovaj savjet prav se glup nije uopce los, pa reci zasto ti wireless puca, kakva je opticka vidljivost, ako trebas perfomanse, jesi razmislio mozda o kombinaciji 802.11a i 802.11g skupa da rade u isto vrijeme? ,ma lol |
![]() |
![]() |
#16 | ||||||
The Kwisatz Moderach
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Evo serife samo za tebe.Slicice nisu bog zna kaj ali moze se lako skuziti kaj zelim. Evo ova je slikana sa prozora gdje se trenutno nalazi adapter (Siemens).Vidi se gdje se nalazi Router. Udaljenost cca 70m. ![]() Na ovoj se najbezbolnije vidi gdje se mogu potegnuti vodovi.Oznacen je desno adapter na mojoj kuci (s vanjske strane prozora je).Pouter je na oznacenom prozoru sa unutarnje strane i imaju opticku vidljivost.Trenutno je spusten venecijaner ali ne utjece na performanse. Ako imas kakvu ideju gdje i kako sad pristajem na prijedloge.Zicane ili bezicne. ![]() |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Moj prijedlog ti je da prek dana napravis rupe u zidovima na oba dvije kuce u visini prozora i postavis zatezace kabla. Onda u neko gluho doba noci jednostavno povuci kabel i bok. Vjerovatnost da ce netko primjetiti da se nesto promjenilo 50%. P.S. Ovo su frendovi (u slicnoj situaciji sa susjedima) napravili i nitko nije skuzio |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ma čemu bušenje i potezanje kabela?! Daj pogledajte sliku pa nije to sam tak da će napraviti u jedan ujutro ili bilo kad ![]() ![]() Na ovoj razdaljini ako ti wireless puca, očigledano ti trebaju dvije usmjerene antene. Sorry što ti nemrem dat konkretniji savjet, ali nek se jave Catkiller ili BD koji imaju community wireless mrežu pa će znati puno konkretnije specificirati opremu...
![]() |
#19 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#20 |
The Kwisatz Moderach
|
Situacija je zasada kaj se WiFi-a tice. Linksys radi kao san i s njim nemamo nikakvih problema pogotovo od kad sam ga flashao.Probleme stvara Siemens.Kad pukne veze nema sanse da ju softwerski pokrenem ponovo, vec moram fizicki iskocati Siemensa i ponovo ukopcati.Pravila nema sto se tice pucanja, mislim logicno da puca kad opteretim vezu (kad sa kompa od susjeda skidam, dok na netu malo manje ali opet). Razmisljao sam o LINKSYS WMP54G ili D-LINK DWL-G520 ali pitanje je kao bi se ponasale ispod stola i iza zida u istoj funkciji kao Siemens. Bilo kakva iskustva su dobrodosla. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|