Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2007., 17:10   #1
Mattheous
Premium
Moj komp

Mattheous's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Question Photoshop+HTML

Zanima me na koji način da dizajn napravljen u photoshopu povežem sa HTML-om? Primjerice:

kako u ovom dizajnu pretvorit ovo Home, About, Portfolio u linkove? Na w3 schools sam naša "usemap" tag gdje određujem koordinate. Postoji li još kakav način?
Greed, for lack of a better word, is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms, greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind.
Mattheous je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 20:43   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Pa imaš slice tool. Ne kužim u čemu je problem?
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.03.2007., 21:58   #3
Mattheous
Premium
Moj komp

Mattheous's Avatar

Jel možeš pojasnit? Nikad nisam nisam radija nešto slično. Dosad sam samo korisitija html i css.
Greed, for lack of a better word, is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms, greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind.
Staro 28.03.2007., 22:33   #4
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
u photoshopu imas na ljevoj strani 2 stupca s raznim alatima. u drugom, treci odozgora je 'slice tool'. odaberi i s njim napravi slice-ove. dakle s njim rezes sliku na vise manjih. dakle 'home' ti bude jedan 'slice'. sejvas i fino bubnes slikice gore jednu pored druge (najlakse ti je jednu 1*1 tablicu napravit i nutra ih nagurat), a ove 'home', 'forums' itd linkas na kaj trebaju bit linkane.

no, inace, potrudi se nauciti usemap jer je puno ljepsi i moderniji
mat je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 23:04   #5
Mattheous
Premium
Moj komp

Mattheous's Avatar

Ok, radit ću usemap. Još samo da te pitam- može li se postići kakav rollover efekt kada se priđe priko linka?
Staro 29.03.2007., 08:21   #6
mat
Premium
Moj komp

naravno. zove se 'hover'. ja ga namjestam u stilovima (css) no mozes ga namjestiti i za svaku sliku posebno u opcijama. nemrem sad tipkat previše evo ti quick links:
http://www.liamdelahunty.com/tips/css_img_hover.php
http://tinyurl.com/2kwcyy
Staro 29.03.2007., 09:23   #7
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Evo tu imas tutorialcic kak se to radi:
http://70.87.94.162/~megatuts/Detailed/2.html

Rollover efekte radis s ImageReady, automatski ti kod exportiranja u html napravi gumbice s rollover efektima.

Naravno grafiku koju zelis da ti se prikaze napravis u PS u novom layeru koji onda ukljucujes il iskljucujes u Imagereadyu kad radis gumb.
Staro 29.03.2007., 10:16   #8
mat
Premium
Moj komp

opet losiji i zastarjeli nacin
Staro 29.03.2007., 17:26   #9
Mattheous
Premium
Moj komp

Mattheous's Avatar

Hvala svima na pomoći!
Staro 11.04.2007., 10:16   #10
IP9
Premium

Datum registracije: Jan 2006
da bezveze ne pišem, ja sam pobrao tamo stvar i zadovoljan => http://www.tutorijali.net/photoshop/...ce-izrezivanje
IP9 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.04.2007., 11:43   #11
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor mat Pregled postova
no, inace, potrudi se nauciti usemap jer je puno ljepsi i moderniji
Možda je lakši, ali moderniji ili čak ljepši? Nikako. Ne postoji niti jedan dizajn koji se ne može putem slajsanja pretvoriti u (X)HTML. Dakle, slajsiranje služi da stranica ne bude jedna velika slika (ili više malih) od 1mb, nego se putem slajsanja dijelovi koji se ponavljaju (primjerice, u headeru imaš "traku" dužine 700px, visine 100px, a preko nje je stavljen horizontalni gradijent iz crnog u bijelo) izdvoje u najmanjoj mogućoj jedinici (dakle, konkretno u ovom primjeru uzet ćemo dužinu od 1px i visinu od 100px) i preko HTML/CSSa ugraditi u željeno mjesto (konkretno, stavit ćemo background property na header). Na taj način stranica postaje optimiziranija i dobiva se ušteda na prostoru te u konačnici, štedi se posjetiteljev promet.

Usemap je metoda koja nikako nije preporučljiva.
frANZi je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2007., 12:36   #12
F@NTOM
Darth Pope

F@NTOM's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
mozes i cssom sve rijesit...cijelu sliku osim slova mozes staviti kao background i ako slova imaju neki hover, to mozes isto cssom sredit preko image replacement tehnike.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na