|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Temp northbridge-a??
Ploča iz siga, na NBu imam plavog zalmana (pasivac) i po njemu puše 12cm vent na 5 volti. Na dodir je VRUĆ!! Ne može se prst držat na njemu doslovno ni 5-6 sekundi. Jel to normalno? Komp već par dana radi tako bez prestanka, još nije bijeli dim izašo pa se nadam da ni neće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
To ti je normalno nije ni tebi lako po liti... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ako je vruc na dodir znaci da je vise od 36c, a ako je tako vruc kao sto si opiso onda je vjerovatno i preko 40c sta nemora bit nista strasno dok nije 50c, onda bi se trebo pocet brinut, mozda neko bolje hladenje? u svakom slucaju berem softwerski provjeri kolka ti je temp NB probaj sa MBM5 ak ti podrzava plocu, ak ne onda sa speedfan-om ili everest-om |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Mislim da je u njegovom slucaju oko 40 stupnjeva za 50 triba vec bit pakleno vruce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ma taj stock je takva zujalica da je to strasno...zbog toga je i stavio plavog zalmana gore... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
evo pa izaberi ![]() http://www.links.hr/index.php?option...orija=05090915 meni se onaj za 55kn cini prihvatljivim, naravno pazi da ti pase na plocu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
da, cini se da bi trebao biti nesto bolji od plavog ZM-47J... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Izgleda dosta "mocno"... ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
I voltaža na NBu je 1.58 iako je stavljeno na 1.50, ploča overvolta... Ne mogu vraćat onu zujalicu jer para uši, šta da radim? Edit: MBM5 ne podržava moju ploču tak da niš od tog, a evo screenshotova Speedfana i Everesta (nema temp NBa, uopće ne kužim...najbliža bi bila ova PWM temperatura, ali koliko ja znam to nije NB ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Crais. 17.06.2006. u 18:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
a dobro, pa everest ti je reko... 37c, nista strasno ili masovno krivo ocitava ili imas problema sa osjetljivosti na toplinu ![]() a sta da radis...pa nabavi pasivnog zalmana samo stvarno neznam dal to ide na tvoju plocu, nazovi ih i pitaj valjda ce znat rec |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Err...to motherboard nije temp za chipset? Ili je? A pasivni zalman već je gore, i po njemu puše bočni vent, to sam već napisao. Evo sad sam opet probao, ma nema TEORIJE da je to 37 stupnjeva, pa možeš jaje na tom ispeć kak je vruće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
aha, sorry, zaboravio sam uf, neznam onda, ja bi reko da je to ok, ravnaj se po mobo temp mislim da ionako nema puno toga sta bi mogo napraviti... sad dok je ljeto drzi otvoreno kuciste, vise od toga nemozes... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
PWM su mosfeti na ploči
![]() |
#17 |
Guest
|
ispod napajanja, ono gdje ti OTES-i (ne) pusu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako peče, temp. je barem 55-60°C što opet nije razlog za paniku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
*panično skače po sobi* kupit ću si onaj pasivac za 130 kn :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Citiraj:
sad je temperatura 38-40 C
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ASRockica nema senzor za temperaturu NB-a, jedino ak imaš sondu na pasivcu... Meni je NB trenutno na 57°C, SB na 45°C, a MBO temp na 41°C s tim da su svi ventovi na 5 V i u sobi je 28°C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
a ti imas ULI chipset, ako se ne varam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Stvarno ne kontam! Svi dobro znate da se nForce 4 kuva. Plavi zalman je dosta, samo stavite nešto da piri po njemu, npr. 80mm ili 120mm na 7V. Kod cure sam sredio da vent (80mm GT) piri po pasivno hlađenoj grafičkoj (X700 Silentpipe inače pakleno vruća, sad hladno-mlaka), NB je odmah pored i piri i po njemu. Sorry, ali već mi je pun hurac da se stalno priča o pregrijavanju, a izbor hlađenja je velik. Nemojte se praviti da ste njubovi. I Fleks, nemoj o grijanju. Zna se dobro ko se grije, Intel ili AMD. A Bože, ako je i Intel na 70C hebe mi se ako su mu to radni uvjeti. BTW na AN7 mi je na SB pasivac s neke stare ploče. Kuva i hebe mi se. Komp mi radi 24/7 i nemam frke. Nemojmo pretjerivati. BTW imate vodu, tekući dušik... Ako vam toliko smeta +50 idite u -XXX.
![]() |
#29 | |
Guest
|
Citiraj:
@Fleks: Sviđa mi se ovaj 40mm vent, mislim da ću to tako riješiti. thx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |