Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 17.06.2006., 22:17   #1
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Flashanje ASUS-ice

'Vako. Do sad samo flashao jedino u windowsima i to ovu DFI plocu iz siga. U dosu pomocu diskete nikad. Znaci po tom pitanju sam nevin . Posto sam od prije imao ASUS K8V-X plocu i jos neke komponente danas sam uzeo Sempon 2800+ stepping je E6 (ako neko zna kako se clocka neka i to napise).
Problem je sledeci:
Stavim ja Semprona i sve osatle komponente kako treba i kako je Bog zapovjedio i onda odjednom prije nego sto udjem u BIOS da postavim BOOT postavke "Unknown BIOS error press F1 to continue...", ja pritisnem F! i udjem u bios tamo mi sve fino prepozna. Ja izadjem iz BIOSA, pocnem instalaciju windowsa i onda mi zablokira na samom pocetku (on sebi iskopira ono sto mu je potrebno za pocetak instalacije i kad mi se pojavi screen "press enter to continue, press esc to quit without installing windows..." i ja pritisnem enter i tu se pojavi please wait i onda "zablokira". To please wait stoji i stoji i nikako da se pomjeri.
Poslije doga stavim svog Athlona iz siga (koji je do prije 5 mjeseci i stajao na njoj) i sve prodje bez problema. Nema ni Unknown BIOS errora niti stane na please wait. Dosao sam do zakljucka da je do BIOS-a pa ako neko moze da mi napise neki kratki tutorial kako se to flasha sa disketom.

Jbg jesam malo pretjero sa textomi mozda (najverovatnije) promasio podforum ali se ipak nadam brzom i konkretnom odgovoru (samo mi nemojte davati neke linkove da se snalazim po njima jer sam probo onako kako pise na ASUS-ovom sajtu i nisam uspio).

Ostatak konfe (ako ikoga zanima):
Sapphire ATi Radeon 9600XT
Kingston 512MB DDR333
Nazalost Maxtor 40 GB 7200/min
LG COMBO

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 18.06.2006. u 15:08.
Milentije je offline  
Staro 17.06.2006., 22:47   #2
No123
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
1 način: Napraviš boot disketu i na nju kopiraš najnoviji BIOS i AWDFLASH koji isto skineš s ASUS-ove stranice. Ubaciš disketu u komp i napraviš restart. Kada se sistem podigne sa diskete upišeš AWDFLASH i dalje ćeš se snaći

2 način: Skineš najnoviji BIOS sa ASUS-ove stranice i kopiraš ga na praznu disketu, ne mora biti bootabilna. Restartaš komp i odmah na početku dizanja pritisneš Alt+F2, otvorit će ti se program za flash, ubaci disketu s najnovijim BIOS-om i dalje znaš
No123 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.06.2006., 22:56   #3
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

thx evo sad cu probat pa cu javit je l se sta desilo

EDIT: ala ga je opravio, svaka mu cast. RADI:clap: i jos jednom THX: cheers2

Mozda ovo za nekoga zvuci glupo ali ovo je meni prvi put .

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 18.06.2006. u 00:09.
Milentije je offline  
Staro 18.06.2006., 12:56   #4
Bare_st
Banned

Bare_st's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
OT:Kako ti se taj Maxtor dosad nije zapalio 72000okretaja??: roller :
Bare_st je offline  
Staro 18.06.2006., 15:10   #5
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

A je l toliko vazno sad sto sam pogrijesio? Svako normalan bi shvatio o cemu je rijec.Samo ti imas uvijek nesto za dodat.

MODERATOR LOCK PLZ da se ne nabijaju vise postovi i pisu gluposti.
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno