|
![]() |
#1 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Flashanje ASUS-ice
'Vako. Do sad samo flashao jedino u windowsima i to ovu DFI plocu iz siga. U dosu pomocu diskete nikad. Znaci po tom pitanju sam nevin ![]() Problem je sledeci: Stavim ja Semprona i sve osatle komponente kako treba i kako je Bog zapovjedio i onda odjednom prije nego sto udjem u BIOS da postavim BOOT postavke "Unknown BIOS error press F1 to continue...", ja pritisnem F! i udjem u bios tamo mi sve fino prepozna. Ja izadjem iz BIOSA, pocnem instalaciju windowsa i onda mi zablokira na samom pocetku (on sebi iskopira ono sto mu je potrebno za pocetak instalacije i kad mi se pojavi screen "press enter to continue, press esc to quit without installing windows..." i ja pritisnem enter i tu se pojavi please wait i onda "zablokira". To please wait stoji i stoji i nikako da se pomjeri. Poslije doga stavim svog Athlona iz siga (koji je do prije 5 mjeseci i stajao na njoj) i sve prodje bez problema. Nema ni Unknown BIOS errora niti stane na please wait. Dosao sam do zakljucka da je do BIOS-a pa ako neko moze da mi napise neki kratki tutorial kako se to flasha sa disketom. Jbg jesam malo pretjero sa textomi mozda (najverovatnije) promasio podforum ali se ipak nadam brzom i konkretnom odgovoru (samo mi nemojte davati neke linkove da se snalazim po njima jer sam probo onako kako pise na ASUS-ovom sajtu i nisam uspio). Ostatak konfe (ako ikoga zanima): Sapphire ATi Radeon 9600XT Kingston 512MB DDR333 Nazalost Maxtor 40 GB 7200/min LG COMBO
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 18.06.2006. u 15:08. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
1 način: Napraviš boot disketu i na nju kopiraš najnoviji BIOS i AWDFLASH koji isto skineš s ASUS-ove stranice. Ubaciš disketu u komp i napraviš restart. Kada se sistem podigne sa diskete upišeš AWDFLASH i dalje ćeš se snaći ![]() 2 način: Skineš najnoviji BIOS sa ASUS-ove stranice i kopiraš ga na praznu disketu, ne mora biti bootabilna. Restartaš komp i odmah na početku dizanja pritisneš Alt+F2, otvorit će ti se program za flash, ubaci disketu s najnovijim BIOS-om i dalje znaš ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Adrenaline junkie
|
thx evo sad cu probat pa cu javit je l se sta desilo EDIT: ala ga je opravio, svaka mu cast. ![]() Mozda ovo za nekoga zvuci glupo ali ovo je meni prvi put ![]()
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 18.06.2006. u 00:09. |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
OT:Kako ti se taj Maxtor dosad nije zapalio 72000okretaja??: roller : |
![]() |
![]() |
#5 |
Adrenaline junkie
|
A je l toliko vazno sad sto sam pogrijesio? Svako normalan bi shvatio o cemu je rijec.Samo ti imas uvijek nesto za dodat. MODERATOR LOCK PLZ da se ne nabijaju vise postovi i pisu gluposti.
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|