|
![]() |
#1 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Startup - jako sporo dizanje
Od prije par dana primjetio sam da kad mi tek ude u windowse ima recimo 15-20 sek zaostatka dok mi nepodigne programe u startup. udem recimo u windowse, mogu otvoriti mozillu sve ok itd ali recimo control panel, outlok, mogu kliknut ali ucitat ce se tek za 15 sek. isto tako je i sa nodom, uguruom i trillianom, odjednom ih samo ucita, nakon toga sve ok. probao sam pogasiti sve procese, jedan po jedan da skontam dal me neki od njih zeza ali sito je. imate kakvu ideju?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
reinstall
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Dark side Moderator
|
e pa da sam ga mislio radit nebih ni pitao. windozi su stari 2 tjedna, tak da mi je to zadnja opcija. jle ima neki program da widim mozda gdje mi zapne ili da mozda opali repair?
![]() |
#5 |
Dark side Moderator
|
evo jesam s ovim prvim programom repairo sam sto mi je izbacio ali nista opet isto. probao sam ga cesljati i s tuneupom. servise sam pogasio koji me netrebaju uz pomoc par pdf prirucnika i costinog stickya. sve radilo 5 nakon toga o nda me odjednom ovo spicilo. u pocetku mi se dogodilo 2 puta za redom , pa se onda par puta diglo normalno i sad opet ovo. ovako izgleda kad starta windoze: ![]() ovako kada pocne ucitavati nakon 20 sec ![]()
![]() |
#7 | |
Dark side Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
The Geek Wants Out
|
Instaliraj >> Bootvis << i sa njim analiziraj boot proces (Trace > Next boot + Driver delays). On će ti točno >> pokazati << koliko se koji driveri/programi/kernel učitava pa možeš locirati proces koji ti odugovlači i vidi možeš li ga ručno ukloniti ili optimizirati...
![]() |
#10 |
Dark side Moderator
|
@Gabre LOL: goood : @Crn E bravo stari to me zaniomalo, znao sam da sam negdje vidio takav programcic al nisam znao kako se zove. idem sad probat pa cu vidjet.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
The Geek Wants Out
|
Imaš dosta procesa koji ti nisu nepohodni pa za početak pokušaj isključiti neke od njih (atijev servis, mdm, wgatray, starwindservice...) a pogotovu regedit i regedt32 za koji ne vidim razloga da se automatski pokreću... Moguće da te >> wgatray << usporava jer je to servis koji provjerava autentičnost windowsa a pokupio si ga vjerojatno sa nekim od updatea.
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Napravi još i defragment systemske particije sa nekim boljim alatom, tipa PerfectDisk 7 sa "smart placement" opcijom + system files i paging file (Defragment->Drive Properties->Offline Defrag settings tab). Za defragmentaciju pagefile.sys datoteke možeš koristiti i Sysinternals PageDefrag PerfectDisk (30 dana demo) http://www.raxco.com/products/downlo...00_download.cf Sysinternals PageDefrag (besplatan) http://www.sysinternals.com/Utilities/PageDefrag.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Reinstaliraj windowse...ali tako da ti pri tome obrise samo sistemske foldere...tj podaci ce ostati...a imat ces friske windowse...jedino sto ces ostati bez programa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Meni pada na pamet mreža... Jel ti komp na mreži? Ako je, stavi statičnu IP adresu (i ako imaš router isključi DHCP za LAN) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
mda.. dizanje mreže zna usporiti računalo. ako ti mrežna nije prijeko potrebna za normalno funkcioniranje računala, napraviš novi hardware profile u kojem ju disejblaš i onda uvijek loadaš taj profil. u slučaju da ti zatreba - lako je ponovno inejbliraš. (volim ove izraze i nemrem si pomoć). |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Dark side Moderator
|
: goood : vjerujte napravio sam sve, onda sam isao repairat windowse pa mi se sve zblokalo, tak da imam dramu sada doma. trenutno sam na sljaci pa cu to sutra rjesavati, uglavnom ovaj problem vise ni nepostoji jer su mi pali windozi. Ipak hvala vam svima bilo je dobrih ideja ![]()
![]() |
#21 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja dosta znam čekat ZoneAlarm, a i ADSL modem na LANu te zna usporavat
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Dark side Moderator
|
Citiraj:
@lord zma to je meni prije bilo s c010 ali to se rjesi upisivanjem IP adresa u mreznu. ovdje to nije bio slucaj sve je radilo ok, sve normalno i onda je odjednom pocelo stekati s istim hardwareom i s istim programima.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|