|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Presao sam sa P4 na AMD
zamijenio sam svoj P4 530 3.0 preskot ya aemdeja iz siga i plocu staru za ovu iz siga, gledajuci ovak nista se ne kuzi, ali testirajuci memu u everestu, pala mi je brzina, a i 3d cmark 05 je pao sa kakvih 800 bodova.. why why why... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
|
530 je 775 ili 478? probaj malo OCat 3500+, to je venice ili??? & memu pa onda odvrti 3dMARK ili memu everestom! imao sam i sam 3.0 northwooda i mogu rec da je prelaz na konfu iz siga velika stvar tako da mi nije jasno zasto imas pad performansi. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#4 |
|
Premium
|
pa i nebi, ustvari trebalo bi biti velike razlike ali prema boljemu... jer tvoj 3.0 presky na 3500+ ti je isto kao i moj 3.0 northwood na 3000+ a ja sam dobio 40-50% bolje performanse, i ono je OK ali ovo je bolje ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja bas ne vjerujem da se razlike izmedju Northy-a @ 3.0 i Vinceka @ 3000+ mogu mjeriti u 40-50%... mozda u NEKIM igrama, ali u svakodnevnom radu i nekakvim ne-zabavnjackim procesorski zahtjevnim stvarima sumnjam Ja sam imao Northwooda 2.8C, sad sam slozio jednu Vincek 3000+ konfu i bome rad na Northy-u mi je bio kudikamo ugodniji, pogotovo kad bi ga se nabrijalo na 3.5 GHz Naravno to je do HT-a, AMD se jednostavno gusi pri multitaskingu No za igre rula ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Slažem se sa Supernepoznatim...Gledam neke stvari koje bi San Diega bacile u 10 sekundi katatonije, Presler samo zijevne i hoće još... Dual core/HT je zakon. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Prečupavi mod
|
Citiraj:
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Premium
|
Citiraj:
hehe, i to jos kad radi na 4.2GHz : nuts : |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
Iskreno, osjete se razlike, ali nije to nikakva drama. Najviše se osjeti kod multitaskinga da komp lakše "diše". |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Eto ,ja presao prije par mjeseci s AMD-a na INTEL i to s478 Abit ic7 ,3.0E i giga utt-a na dual channelu i bome se u radu osjeti. Multitasking rdai puno bolje a i to je ono nas svih najvise zanima ne? Radit par stvari istovremeno,recimo ,przis,radis u officeu i konvertiras recimo video snimak s kamere u DVD format. A i u igrama se ne ponasa loshe. Ne toliko losije kako se prica. Malo su slabije performanse od AMD-a ali ne bas toliko slabije. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Prečupavi mod
|
Bruno, drzis ga na defaultu ili? Clockaj to malo, ta ploca i proc vriste za overclockom ![]()
|
|
|
|
|
#13 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
iskreno kada ovakve stvari pročitam se sjetim zašto sam uvijek mislio da je intel bolji,ali problem je kaj ne mogu na novu konfu prijeći skroz i treba mi nešto ko uli čipset,da li možda postoji tako nešto za intel(AGP+PCE,ali pravi ne nakalemljena čuda)???? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
A kad sam ja rekao intel rula ste me pljuvali ![]() Nikad necu zaboravit kad je sky dosao kod mene i vidio HT na northwoodu . Znao sam da ce doc na dark side (we have cookies ) . Al razlika izmedju nortija i preslera, iskreno, skoro pa i ne vidim.... Benchmarci, naravno, ukazuju drugo ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Prečupavi mod
|
Znao sam da ce netko zapoceti Intel vs. AMD Meni je glupo reci "Intel rula" ili "AMD rula", oboje rulaju svaki na svoj nacin No meni osobno Intel rula malo vise, zato i jesam na njemu, posebno worshippam pristupacni dual-core ![]()
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Premium
|
Citiraj:
pu sunce ti tvoje, na mojoj grbači si našao uživati da sma znao da će ti donet toliko zadovoljstvo skuplje bi ga cijenio ![]()
|
|
|
|
#17 | |
|
Premium
|
Citiraj:
. Dok ne stavim TT Sonic Tower ali za sada ce ostat tako. Inace ide na 3.75 na defaultu. Ali cim dignem na 1.425 dize se temperatura tako da za sada ostaje na defaultu. |
|
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Prečupavi mod
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne zelim znat kolika bi cijena bila da si tek za ovo znao ![]() Sutra sjeda Sonic Tower pa cemo malo da vadimo mast ![]()
||
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Premium
|
ajde de...hmm hebem li vam sunce što ćete vi kad ja umrem ako ne pređe 4Ghz smatrat ću to osobnom uvredom ![]() Citiraj:
|
|
|
|
#20 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
E imam pitanje.Skuzil sam da su inteli ono sad prosjecno 2.8,3.0,3.2ghz,a amd-i npr amd athlon 4200+ ima 2.4ghz.Ima koji amd od 3.0ghz??Prema cijeni tog amd-a moze li on pruzit vecu kvalitetu od pentiuma 3.2???
|
|
|
#21 |
|
Guest
|
Ne kužim pitanje. Kakvu kvalitetu, kakvo clock per clock uspoređivanje? Jesi li previše gledao Intelov marketing otprije godinu-dvije? Malo prouči P-Ratinge AMD proceva. Nego, najbrži službeno AMDovi su FX57 (single core) i FX62 (dual core) koji rade na 2.8 GHz. Da li misliš da su ti procevi slabiji od 3.2 GHz P4? |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Premium
|
eto bas sam danas probo sastavit staru konfu... znaci preskija 3.0 bez clocka sve ostalo isto ploca p5gd1 radi mi 3,5k 3dmarka o5 dok amd clocknut na 2,4 i mema na 427, ak se ne varam napravi 2,95 sve si brijem da si ostavim staru komfu.. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Dabogad ti bio u mojoj kozi i cuo solarne baklje ![]() Tak i tak odma gore ide drugi vent ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Ma ja stvarno ne znam o čemu vi pričate ... ja sam na AMD-u i nemam nikakvih problema s multitaskingom ![]()
|
|
|
#28 |
|
Guest
|
Primjeti da sam namjerno rekao da SD ima tih problema i da je dual core/HT zakon... ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj: