|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
MS-DOS boot partition
"If you have HPFS or NTFS installed on your hard drive, you will need to create an MS-DOS boot partition to set up Windows" naišao sam na ovo, a ne znam to napraviti...kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
sto si radio? mozes li uci u win? kada se to javlja? malo detaljnije informacije. Citiraj:
inace, ms-dos boot disketa je disketa koja sadrzi "ntdetect.com", NTLDR i boot.ini - 3 vitalna fajla za podizanje wina. ako ju hoces napraviti otvoris cd od wina i iz i386 skopiras ta 3 fajla |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
evo ga mat...na jednom hardu imao sam instaliran win98 koji je bio u FAT-u, na taj 98 sam nasnimio XP ali u NTFS-u. E sad sam probao pomoću boot diskete 98 formatirati hard ali nije išlo. Onda sam uzeo XP pokrenuo instalaciju i pomoću CD sam formatirao C disk. Sad sam pokušao opet instalirati Win98 i onda mi se javlja ta poruka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
fdiskom pobriši tu particiju, kreiraj novu i formatiraj je u FAT32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
da trebas skinut particiju, obrisat je, ucinit ju "unpartitioned space-om". tj. bez file formata jer si formatirao ocito sa ntfs-om. btw, zasto nisi kad si vec format radio odmah lupio fat32 i izbjegao ove probleme? btw 2, kako to da si malo na 98, malo na xp? ![]() ![]() ![]() ![]() salim se al mozes si dual boot napravit ako ti treba 98 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
tnx. uspio sam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ne treba ti DOS disketa. Bootaj s win XP instalacijskog CD-a, nakon što učita neke fajlove će te pitati gdje da instalira windowse XP. Tu možeš obrisati postojeću particiju, kreirati novu i formatirati ju u fat32. Nakon što je gotov s formatom i počne kopirati fajlove za instalaciju XP-a, prekini ga i ubaci win98 instalacijski CD...nije elegantno ali je daleko najbrže riješenje. Osim ako pri ruci nemaš boot disketu s Partiton Magicom. BTW boot diskete možeš nabaviti ovdje: http://www.bootdisk.com/
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() mirko, nisi pročital moj zadnji post. tnx. uspio sam, riješio sam s fdiskom kako je domy napisao.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
za takve stvari se mozes sluzit sa bart pe ili hiren's boot cd-om. ovo gore nema sanse da radi, kad restartas komp nebus mogo nis drugo nego opet s win xp cd-om instalirat xp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Budem probao u VM playeru, kad se jednog dana dohvatim testiranja. Postati ću rezultat. Kvaka je u tome da za testirati ovo moram napraviti novu v. mašinu, s novim v. hardom....za.ebancija.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Evo, napravio sam. Novi virtualni hard i nova virtualna mašina. Pustio sam instalaciju Win XP-a: učitavanje raznoraznih drivera (scsi, raid i sl.), dolazi do dijela za particioniranje/formatiranje harda. Prepoznaje hard bez particija - stvaram jednu u punoj veličini harda i zatim ju brzo formatiram na fat32. Nakon formata vadim instalacijski CD van i odustajem od instalacije XP-a pomoću F3. Setup XP-a sam reboota stroj. U međuvremenu stavljam Win 98 instalacijski CD i stroj se boota s njega. Želi instalirati windowse u c:\WINDOWS.000 direktorij (vjerojatno jer je naišao da C:\windows već postoji). Kažem mu da instalira baš u C:\windows - ovo nije pametno, ali XP nije mogao ne znam što kopirati u taj dir u ono kratko vremena. Ionako će event. nađene istoimene fajlove pregaziti. Dok ovo pišem, win98 se uredno instaliraju. Ako bude kakvih problema s njima editirati ću post, no očigledno je da XP instalacijski CD, ukoliko je bootabilan može poslužiti kao zamjena za win98 boot floppy s fdiskom i formatom na njemu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|