|
![]() |
#1 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
cirkulacija zraka u kucistu
otkrio sam jednu zanimljivost maloprije pa da je ubacim ovdje za sljedece generacije ![]() znaci medium tower kuciste potpuno zatvoreno sa svih strana. straga su tri ventilatora, naprijed jedan. ventilatori broj 1 i 2 straga su velicine 80 mm vuce iz kucista prema vani brzinom od 600rpm ventilator broj 3. straga je velicine 120mm vuce iz kucista prema vani brzinom od 2300rpm ventilator broj 4 je sprijeda velicine 120mm vuce iz vani u kuciste brzinom od 1200rpm. iskljucim broj 4 temperature ubrzo padnu po 1-2 stupnja za procesor, 1-2 za unutrasnjost kucista i 1 za temperaturu napajanja. ukljucim 4 temperature se opet podignu. temperatura u sobi mi je trenutacno oko 30 stupnjeva. temperature CPU,SYS,PW nakon gasenja 4 su 35,35,39 nadasve zanimljivo. ocito je stvar u nekoj vrsti povratnog strujanja zraka koje se javlja kad se ukljuci 4 ventilator. samo jos nisam uspio zakljucit kojeg. da mozda lopatice 4 ventilatora onemogucuju ulaz dovoljne kolicine zraka premda pusu prema unutra? pa se javlja sisanje zraka kroz ventilatore broj 1 i 2 od napajanja, u kuciste od ventilatora broj 3? zanimljivo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
A ima nešto čudno u tome. Ja imam vent na pasivcu od chipseta i sad je 42 pri 31 u sobi a vrti se na 2400 , kad ga dignem na 3200 temp ode gore na 44-45 ? I još jedna zanimljiva pojava, zalman na grafi je sad na 2200 i 44 je temp, dignem ga na 2800 - nema nikakve promjene temperature pa čak i kad igram nešto temp bude 63 bio on na 2200 ili 2800 ? Biće da se nekako mora pogodit-ugodit određeno strujanje zraka kroz kućište. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
je,treba se nekako pogoditi strujanje. Ja sam slučajno svog 80 mm koji ispuhuje zrak krivo okrenuo i on je puhao zrak unutra i temp. mi se podigla za par stupnjeva. Temp je bila veća nego kad ni jedan vent nije bio u kućištu. Fora je u tome što se valjda topli zrak koji struji iz napajanja vraćao natrag u kućište i tako se temperatura digla.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|