|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
preusmjeravanje daljinca
nisam znao kamo da stavim, pa evo ovdje cu probat imam tv karticu sa daljinskim. e sad, za tv mi ne treba daljinski ali do toga cu doc kasnije. imam ideju daljinski koristiti za neke druge "macroe". u postavkama se ne moze mjenjati kao sto mogu na recimo "logitech media keyboard". kad na daljinskom stisnem "power" program za tv se upali ili ugasi jel. njegov servis stalno radi i detektira to, pritiskom na power pokrene recimo "program.exe" recimo da ne mogu promjeniti sto ce power on gumb napraviti, ali mogu umjesto programa za gledanje tv-a pod imenom "program.exe" staviti neki drugi programcic koji bi mi pokrenuo recimo sucelje u kojem bih mogao definirati svaki gumb na daljenskom. zanima me, jeli tako nesto moguce i ima li tko kakvu ideju kako bih to mogao isprogramirati, preprogramirati ili nesto trece? vratiti se na pocetak i reci da ofkors, ako je moguce, se mogu zadrzati postavke daljinca kada je upaljen program za gledanje tv-a. ili mozda neki "switch" izmedu funkcija tipki |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čovječe, dva puta sam morao pročitat da skontam šta oćeš... Kao prvo, ne možeš istovremeno koristit daljinski i sa softwareom od TV kartice i s nečim drugim jer bi se mješali... Jedino ako soft od TV kartice preko daljinca isključiš (da stoji dalje u trayu), a s drugim programom upariš tipke daljinca na koje program od TV kartice ne reagira dok je isti isključen. Nadam se da kontaš... E, a sad treba vidjet jel se može senzor TV kartice uparit s nekim third-party programom tipa Girder, uICE i sl. To si provjeri sam... Za Girder imaš plug-inove za dosta TV kartica pa se igraj. Ak nikako ne radi, morat ćeš si napravit još jedan IR prijemnik pa njega koristit za third-party programe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja već godinama koristim Girder (staru besplatnu verziju) i sa njom možeš isprogramirati što želiš. Složio sam >>skriptu<< tako da mogu sa jednom tipkom na daljinskom prebacivati se između programa ali imam i opciju da skripta detektira program koji je pokrenut i sama podesi odgovarajući set komandi za taj program. Znači čim npr. pokrenem foobar daljinski je automatski podešen za njega, ako nakon toga pokrenem MPC daljinski se automatski prebaci na njega ![]() Program ima gomilu plugina za razne vrste ulaznih uređaja (irda, usb ...) i mogućnost učenja kodova tako da možeš isprogramirati doslovno bilo koji daljnski koji imaš u kući (ja koristim serial port plugin i daljinski od LG audio linije ali program radi i sa daljinskim od TV-a, kamere, videa, dvdplayera, PCTV kartice pa čak i auto radia...) Po meni program je OBAVEZNA lektira za bilo koga tko želi daljinskim kontrolirati računalo ili riječima pjesnika (Jajana) 'Ko ne pjoba pedej' ![]()
Zadnje izmijenjeno od: crn. 07.06.2006. u 11:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ajme!!! ovo je bas kaj meni treba!!!: roller : ja zelim svojim kompom upravljat preko daljinca znaci-pokrenit wmp i birat izm pjesama po playlisti upravljat bs playerom palit gasit komp volume dvd player ... i ak sam dobro skuzio: trebam nabavit npr neki logitech daljinac (univerzalni) i pomocu progrman Girder sve fino mogu namjestit i isprogramirat tipke jel tako? idem sad malo vise saznat o tom Girder programu al pliz, ispravite me ak sam u ideji pogresio tnx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|