|
![]() |
#1 |
Yes yes
Datum registracije: Nov 2003
|
Rastavljanje zvučnika - Problem
Imam sonijevu liniju koja ima ss-rg66a zvučnike. I problem je u tome, što ja ne mogu rastavit te zvučnike.: bonker2 Jednostavno ova prednja maska se neda skinut dole. evo slika: http://img474.imageshack.us/my.php?i...tem53360zv.jpg
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Pa, mozda zato, sto se otvaraju ODOZADA ![]() Ili mozda mislis na metalnu mrezicu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
|
Cuj, koliko sam god zvucnika rastavljao, svi su se otvarali odozada, ako nista drugo, razbijes sperplocu, i stavis novu kad zavrsis... bolje i to, nego s*ebat prednju stranu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Moraš skinut prednju masku, ona se skida tako kod većine zvučnika. Na prednjoj maski su neki čepovi koju su zabodeni u drvo i zaljepljeni. za donje strane zvučnika sa nekim velikim običnim ne križnim šarafcigerom zabodi kod rubova ako upadne u rub dalje ćeš znat kako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Yes yes
|
slink: pa baš mi se ne razbija stražnja strana, a na prednjoj me strah previše prčkat da ne s***************em mrežice, a one budu mi trebale. Delta S4: sve mi se čini da si ti u pravu, uopce više ne vidim načina. A rastavljam ih zato kaj sam dobio dva malo bolja pojačala od ove linije, pa želim stavit ova dva donja woofera zajedno i napravit od njih sub. a posebno ovaj ostatak. bego2: ja sam računao da će bit tako sa tim čepovima, ali ih NEMA! na svim zvučnicima koje sam do sad rastavljao su bili ti čepovi ili šarafi. ovdje nema ničega takvog. i šarafcigerom sam probavao, ali nejde. samo počnem trgat prednju masku i/ili šperploču.
![]() |
#10 |
Yes yes
|
brijem da ce na kraju ipak bit trganje stražnje šperploče: hitthewa jel zna neko di bi mogao nabavit mediapan?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
kupi novu liniju..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raindrops keep fallin'...
|
Svašta ljudima neće pasti na pamet... ![]() Vjerojatno su ovi u Sonyu računali na takve kao što si ti pa vas sprječavaju da napravite katastrofu. NHF Ne diraj ništa. Ako baš hoćeš imati DIY zvučnike, skini s neta neki projekt i pravi po njemu.
![]() |
#15 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
pa ako već od njih misliš npravit sub (iako ne znam kako to misliš napravit, ali ajde), možeš slobodno polomit kutiju, jer ti više neće radit kako spada, ako si planirao iz svake izvadit po jedan driver? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Moje mišljenje je da to što radiš je potpuno bezvezna radnja, jer zvučnici, odnosno jedinice koje dobivaš uz tzv. linije su usklađene s kutijom u kojoj su "zapakirane", i na kraju ćeš dobit samo lošiji efekt. Taj driver najbolje radi u toj kutiji. Bez uvrede, ali ukoliko ne znaš rastavit običnu zvučnu kutiju, još manje vjerujem da znaš napravit dobru kutiju za sub koja mora biti nekoliko puta čvršća zbog impulsnih udara. Bolje razmisli o kupnji novog drivera za 200-300 kuna, bar nećeš uništit to što već imaš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U potpunosti se slažem s Rollerom, nije to dječja igra. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Mani se čoravog posla. Skupi pare i kupi si poštni zvuk, ak niš komponentu po komponentu dok sve to ne dođe na mjesto i NIKAKO ne kupuj u računalnim dućanima, precijenjena smeća. rađe kupi u nekom music store-u normalno pojačalo pa tako dalje. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|