|
![]() |
#1 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
SATA2 HDD i SATA ploča
Imam ploču za koju piše da ima SATA podršku, a kako mi se čini da moj hard vise nije sto je nekad bio, mislio sam si kupit novi pa sam mislio nek bude SATA, ali me zanima hoće li SATA2 hard disk raditi sa mojim obicnim SATA portovima? A kaj da kazem, mozda ce nekom bit ovo smjesno, al fakat nemam pojma o tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
hoce sigurno.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Raditi ce, tj. trebalo bi raditi bet problema, naravno nece raditi na SATA II (300Mb/s) nego na SATA I (150Mb/s). Instaliras potrebne drivere i radi bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Prije sam cuo da se sa Hardom opce nista nemre radit dok se u Bios nesto ne instalira, il nemres sa hardom nista dok neku disketu ne stavis i instaliras s nje nesto, jel to sve skupa jos uvijek tako? I negdje sam procito da je tih 300MB/s pa cak i ovih 150mb/s samo teoretski, jer da nesto nema toliku propusnost, zaboravio sam vec... I ja sam si mislio kupiti Maxtora, i prije sam tu na članima pronašao, da je on sa još nekim zadržao i molex konektor napajanja i da se nesmiju spojiti dva konektora napajanja istovremeno, pa me zanim dal zna netko i nesto o tome? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
prvo, ne treba nista instalirat u biosu, niti se to uopce moze....kada instaliras windowse, stisnes F6 prije instalacije ,kad te trazi i ubcacis disketu koju si dobio s maticnom (ili si dobio cd, pa drivere s njega stavis na disketu) i dalje normalno nastavljas radit... drugo, da, sve su to teoretkse brzine... trece, maxtora ti nikako ne preporucam (uzmi samsung, hitachi ili wd), a s-ata konektore za napajanje imas u svakom ducanu za 15kn, ne kupuje se disk zbog toga.... ako imas disk sa 2 konektora za napajanje, NE smijes spojit oba dva, jer ce izgorit |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U BIOS-u samo uključiš SATA kontroler (ako je isključen) i u Windowsima instaliraš drivere za isti, nema potrebe za ponovnom instalacijom Wina.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|