|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Resetovanje biosa?
Poslije kako kažu u servisu padanja windowsa, pri paljenju računara nisu se vidjeli IDE uređaji, ja sam mislio da je do njih ili do ploče, ali u servisu su samo ''digli'' windowse, ja pitao kako, kaže: samo resetovo bios. Eh šta mu to znači? Unaprijed Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Mozete li mi objasniti podrobnije kako se to radi? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
P.S. Resetovati - nije hrvatska riječ, ima posuđenica iz engl koja se koristi u hrv.- resetirati; isto kao i kompresovati, kompresirati - nije točno!! (dolazi od lat. comprimo,3. pressi, pressum-->osnova je comprim- pa iz toga slijedi komprimirati!!!) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
A gdje se nalazi ta baterija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Kad otvoriš ovu "kutiju" odnosno kućište (na koju je spojen monitor, tipkovnica, miš i sve ostalo) vidjet ćeš jako puno stvarčica koje, nadam se, nećeš dirat. Baterija se nalazi na matičnoj ploči - jedna od komponenti na koju su spojene sve ostale komponente, ujedno i najveća u cijelom kućištu. Stoji okomito, a može i vodoravno (to ovisi o kućištu). Na matičnoj ploči se nalazi ta 3V baterija (srebrne je boje i dugmastog oblika kao ona u satovima) i negdje pored nje jedan jumper - mali komad plastike koji spaja dva pina (kontakta u obliku iglice). Kod novijih ploča je taj jumper najčešće crvene, žute ili plave boje. Tvornički spaja prvi i drugi pin, a za resetiranje BIOS-a se postavi tako da spoji drugi i treći pin te tako ostavi 15-ak sec, a potom vrati na prethodni položaj. Poslije ovoga će se postavke u BIOS-u resetirati na tvorničke i bit će potrebno uštimavanje istih kako bi sistem prilagodio svojim potrebama. To ti je, vjerujem, isto još jedna nepoznanica, al sve će jednom sjest na svoje. ![]() Matična ploča s prikazom komponenti (uoči bateriju dole desno): ![]() Baterija iz teksta izgleda ovako... ![]() ...i pored nje se nalazi jumper za resetiranje BIOS-a (žute boje na slici). Ovo smeđe-crne boje je CMOS chip u kojem se nalazi BIOS. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
.....
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
EMP moderator
|
Kolko vidim, čovjek je citirao trgovca, možda bi njemu trebao to objasnit... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
.....
|
Citiraj:
Vjerojatno.... no dobro necemo vise spamat. A i moje isprike ako nekome ovo smeta, samo malo mi skoci tlak kad vidim tako nešto. NHF : cheers2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
|