|
![]() |
#1 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
OT: Problem
Pozdrav Evo ovako radi se o Opel Astru 1,7 TD iz 1997.g. Do sada nije bilo nikakvih problema s autom sve do neki dan. Auto stvarno puno dimi ali stvarno puno kada se pali i kada se doda gas u leru. Znam da inace dizeli dime ali ne toliko. Ovo je strašno. Naime: Stari je otišao kod lika koji popravlja bosch pumpe i lik mu je rekao da je pumpa kao ok. Odvojio je ono debelo crijevo koje ide iz motora (pretpostavljam na auspuh, nisam toliko u autima). Nakon sto je odvojio crijevo unutra je prošao šarafincigerom te je pokazao prljavšine itd…što je po meni normalno. Ponovno je spojo to crijevo te je upalio auto. Nakon sto je auto upalio udario je par puta po tom crijevu te su kroz auspuh pocele letjeti razne stvari. Tipa MAST, ČAĐA itd… Odlazimo kasnije do mehaničara koji kaže da bi on počistio ispušni sustav auta ali možda bi bilo najbolje (on kaže) da rastavi cijeli motor te da ga pocisti. Zovemo tetka koji je radio kao poslovođa mehaničara u zetu i on kaže da napravimo kompresiju motora. Ja zovem AC Đačić koji mi preporuča da promjenim gumice na ventilima, te mi je preporucio da odem natociti gorivo na Tifon benzinsku crpku te da dodam aditiva (kojeg i redovito dodajemo). Ujak koji je inace samouk kaze da je imao isti problem kaze da je na bosch (valjda se tako pise) otisla neka membrana pa zato dimi tolko. Evo o autu: Opel Astra 1,7 TD Troši euro disel Prešao 130 000km Kupljen polovan prije 6.g Tri godine auto bio u njemačkoj kod nekog taksista Jedan sudar. Otišao hladnjak za motor (killer valjda) Prednja maska. Prednji branik. Hauba se spigala, ista je bila i zamjenjena. Evo ne znam što da više napisem. Auto je tehnicki prosao bez problema isto kao i eko test. Ali evo poceo je dimiti masovno. A sada molim Vas neke preporuke/savjete/i naravno dajte mi preporucite neki dobar servis. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|