|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Preporuka zvučnika za HT?
otvoren sam za prijedloge što da kupim za svoj novi receiver.. pošto mi moji trenutni Geniusi ne odgovaraju, (nisu predviđeni za externo pojačalo jer imaju svoje), pa sam primoran na kupnju drugih zvučnika... primarno je gledanje filmova, što sa DVD-a, što divx-ca... ![]() Receiver je Yamaha RX-v396, 5x60 e sad, gledao sam u vemil-u ovo, Magnat monitor220 bukva.. cijena oko 800kn, ima i malo slabiji model i taj je oko 550kn.. pa sam gledao u Svijet medija, http://www.svijet-medija.hr/product_...=HiFi_zvucnici cijena oko 900kn http://www.svijet-medija.hr/product_...=HiFi_zvucnici ista cijena, samo pioneer... između te dvije solucije, koje? ili nekakkve bookshelf? što bi od ovo dvoje bilo bolje... e onda ima u Spartaku nekih jeftinoća, za koje me strah razmišljati uopće, izgledom su lijepi, ali kvaliteta im je vrag zna kakva? anybody? komplet 2prednja samostojeća, centralni i dva zadnja, - 800kn ... dajte pomozite, kupio bih ili samo prednje; bookshelf ili samostojeće, ovisi što se više isplati po pitanju kvalitete zvuka.. a naknadno bih piknuo još centar i satelite.. ili bih kupio komplet od 5 zvučnika, ako se može tako nešto naći cijenom do max 1000kn!: stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Tannoy. Imas pod 1000kn u king crosu u media maxu. Super su. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Pozdrav Evo kaj sam ja nasao u metrou ![]() ![]() Dosta se slabo vidi... Specifikacije kaj pisu: Zvučnici Jamo S408HCS - 1218kn ----------------------- - set 5 zvučnika - prednji 2x200 W - stražnji 2x100 W - centralni 2x100 W :confused: ----------------------- Subwoofer Jamo SUB200 - 974 kn ----------------------- - 200W - freq. odziv 40-150Hz - dimenzije: 303x230x430 cm ----------------------- Malo su pretjerali s wattima, ali zvucnici mi se cine super za te pare, i da nemam svoj HT, najvjerovatnije bi ih kupio... ![]() Za reciver nisam pisao specifikacje jer ga imas. ![]() E, da, bjez od Spartaka ![]() EDIT: Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Može zamjena? Ja imam pasivne Jamo 5.1 zvučnike... http://forum.pcekspert.com/showthrea...highlight=jamo
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ovi sony ( a ni pioneer) kaj si dal link ne izgledaju mi preskupo, a sigurno nisu ni loši, mozda ne vrhunski za stereo slusanje al nisu ni smeće. I ja sam gledao te u Spartaku, i da imam mjesta za njih i 5.1 receiver, ja bi ih kupil.jedino znam da bi za slusanje muzike htio 2 bolja zvučnika. Potopuno sam siguran da bi se gromovi, munje, i štektanje iz mitraljeza prilčno dobro treslo sobu i iz Spartakovih zvučnika. tesko je izabrat i samo 2 stereo zvucnika, a kamo li 5. Mozda da kupis najkvalitetnija 2 prednja koja mozes, pa drugo kasnije, ili uzmi Spartak pa imas 5.1 u startu, a kupi 2 dobra stereo kasnije Opcija je puno ![]()
__________________ |
![]() |
#9 |
Lika u mom srcu
|
ma da, to i mene muči... razmišljam da kupim zasada ovako: dva nekakva jeftinije bokshelf zvučnika, te iz Vemila Yamahin subwoofer od 50W, košta nekih 798kn za keš... kako bi to funkcioniralo? pa kasnije ubost centralni i neke surround... ili ove prednje stavit za surround, pa nabavit bolje prednje... bojim se da iz nijednih zvučnika neću izvuć dovoljan bas koji je potreban za dvd filmove.. a opet ova yamaha je dosta slaba... na 5 ohma? je li bolje da radi na više ili manje ohma, to me uvijek zbunjuje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
Ne znam, ja sam nekako vise orijentiran na stereo, i radije bi išo samo na pioneer samostojece zvucnike, koji barem po papirima idu dosta nisko (35 HZ) Ja imam sanyo stereo zvucnike koji po papirima idu od 30 HZ sad su stari preko 25 gidina) , jedino su mi ti pioneer nekako dosta jeftini. Mozda da odes prvo poslusat njih kak zvuce u stereu.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ja imam sony floorstander zvucnike, ukombinirane sa 4 bookshelf... ![]() Za te nofce (do 1000kn) radije ubodi ove kaj ja imam, ak ces vec uzimat one pioneer ili sony od kojih si stavio link... ![]() Tesko da idu do 35 Hz, zapravo mozda i idu, ali nije to snazan bass (100W Max snaga + 14cm membrana) Evo link za moje zvucnike (SS-MF450 su prednji, i 4x SS-MB250) Cuju se ok, ak hoces dodi do mene pa poslusaj... ![]() Kaj se tice yamahinog woofera za 800, 50W mi je mozda malko preslabo... Ja imam sony woofer, 150W aktivni... Zakon se cuje. ![]() ![]() Mozda je malo prejak bass kod muzike, pa ga moram stisat, ali kod filmova je fenomenala... ![]()
![]() |
#12 |
JDM
|
Panzer bez uvrede, ali nemozes sony stavlajt u istu kategoriju sa yamahom, yamom, tannoyem... Osim toga nije sve u watima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Po cemu je neznam yamaha ili jamo za 1000kn bolje od sonyja od 1000kn, ak kuzis kaj hocu rec? Isto kak brijem ovaj jamo kaj sam ja nasao u metrou, da je slabije kvalitiete od mojih sony, jerbo kosta 5 zvucnika ko moja 2... Ima i sony svoju high-end klasu, koja se moze mjerit sa naravno drugima te klase... Znam da nije sve u wattima, u to sam se uvjerio... ![]() @Gabre - ak ces vec kupovat pioneer ili yamahi, uzmi yamahu. ![]() Inace, ne namjeravam se s nekim prepucavat oko toga kaj je dobro, a kaj nije... Ja znam kaj imam doma, kak to zvuci, i full sam zadovoljan s time. Za to kaj neko pljuje po sonyju me nije briga. ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
JDM
|
Ma ne. Krivo si me shvatio. Ne mislim se ja sad svađat i ono moj tata je jaci od tvog, niti plujem po sonyu ali kazem ako oce zhe sound nek ne gleda niti sony niti pioner nego sam na onu klasu iznad. Mislim imam i ja doma Panasonic liniju sa uber mega giga basom i miljardu wata i to grmi trese razbija. Isto tako imam tannoyke koje POJEDU panasonica, pljunu ga i recikliraju. Zvučnici su dimenzijama duplo manji. Minimalistični totalno, al rulaju. Zato preporucam tannoy. Gabre ako hoces mozes jedan dan doci do mene poslusat ih ako hoces. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
Tu se radi o slijedecem. nekad su HI-FI zvucne kutije imale 30 cm bas zvucnik, kao sto je kod mene sklucaj. Danas je uznapredovala tehnologija izrade , zvucnici su drugacijih oblika uži a viši itd. Sto se tiće kvalitete zvuka, najjeftiniji(i najmanji) B&W je odličan. Komparirali smo ih sa mojima. Srednji tonovi i visoki odlični, reko bi zvučna slika ćišća. Ali.. NEMA BASA, jednostavno ga nema. Subwoofer spojen na male kutije vjerujem da odvaljuje u basu, ali za slusanje HI-FI, ili sto veće vjernosti, po meni trebaju dvije zvućne kutije sposobne emitirat i niske tonove. 35 HZ bi bila zadovoljavajuća granica. Iako i tu proizvodjači daju razlićite podatke.. neki daju frekventni raspon na +- 6 db a neki na +- 3 Db. Tako da 35 HZ moze bit na +-6 i +- 3 Db. U svakom slucaju nema malog zvučnika i jakog basa. Ili točnije, nema male zvučne kutije i dubokog basa. A sto se tice proizvodjača zvučnika, niti Pioneer, niti sony , ni panasonic a ni yamaha, nikad nisu slovili kao dobri. Tu su bile uvijek druga imena na cijeni.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 07.05.2006. u 19:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Lika u mom srcu
|
da, tu se i ja slažem, i zato razmišljam o kupnji nekih malih bookshelf kutija, te uz njih aktivnog woofera... ili ako uspijem kako otići do sesvetskog kraljevca, pa poslušati one Boyin zvučnike za 900kn, koji na sebi imaju bočno postavljen "woofer" od 25cm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Lika u mom srcu
|
definitivno sam se dolučio za kupnju para bookshelf zvučnika, kojima ću nadograditi trenutni sustav... e sad preporuke za neke bookshelf, da imaju dobre visoke i srednjotonsko područje... help |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
http://www.ve-mil.hr/cjenik.aspx?GrupaOznaka=hifi_zvuc |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Stvarno dobro svraju za te novce, kupio sam 2 para... Do kolko novaca bookshelf?
![]() |
![]() |
#24 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Nisam stručnjak, ali jedno znam...bježi od sonya! I ovi koje imam na liniji i oni koje sam kupio za stari auto su govno od zvučnika. Ako slušaš techno, elektroniku i sl, budu ti dobri, ali za neku ozbiljniju glazbu, zaboravi! Inače se prvo kupe zvučnici, pa tek onda pojačalo koje paše tim zvučnicima, ali ok... Moja preporuka ti je da što god kupio najprije poslušaš. To je zvuk s kojim ćeš morati živjeti idućih puk qurac vremena ![]() Ja bih osobno uzeo neke Pioneerčeke...ili za malo(puno) više love JBL... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
music freak
|
..ja trenutno koristim ONKYO pojacalo u paru sa JBL txl 111 zvucnicima,posto su to vise rock zvucnici mekog basa nisu bas za elektronsku glazbu,gledam ove JBL-ove balboa model oko 1100kn bi trebali biti skroz solidni...inace imam i jamo studio 130 na prodaju pa ako nego zanima,vidim da je gabre odlucio sto ce uzeti...javi dojmove !!
![]() |
#26 |
Banned
|
Ma šta trabunjaš, Sony je genijalan za kuću, jeftin, kvalitetan, jak. Ovaj frend koji ima te bookshelt zvučnike ima i samostojeće i reciver stare sad 6 godina u 4 mjesecu i još uvijek rade ko novi. A kad je kupio ove za policu i stavio iza grmi čovječe a sluša najviše techno i zvučnicima ništa. Istina je da za auto nisu neš posebno ali za kuću su jedni od naj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Ali ima ljudi koji slušaju i druge stvari. Npr. AC/DC ili Saxon na sonyevom izgovoru od zvučnika zvuče grozno. Dođe ti da se objesiš dok slušaš tu buku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Delta, za linije znam da su od sony-ja u banani, nisu ni ostale nis bolje... Ovi zvucnici nemaju nikakve veze sa mini linijama... A kaj se tice Pioneerceka, nisu nis bolji od sony-ja, isti k..., cak losiji... Kad sam kupovao zvucnike sebi, gledao sam Pioneera slican ovom kaj je Gabre naveo u prvom postu, samo kaj su bili boje drva... Zvuk je ok, al nema bassa, pa sam kupio sony, i nisam pogrijesio... Zato mi je glupo kaj svi pljuju po sonyju, a ono pioneer je kao marka... Dam se kladit da niti nisi cuo sony zvucnike osim one od mini linije... NHF to all...: cheers2 EDIT: E da, za filmove su odlicni...
![]() |
#29 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Banned
|
Citiraj:
Sony-jevi zvučnici su odlični, nego de mi redi kolika je ta tvoja soba u kojoj su ti ovi samostojeći i jesi ih same slušao i kakvi su jel sviraju 150W jer im mislim kupit poslije Kenwood-ovih? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|