|
![]() |
#1 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
trazim 80mm ventove a da ...
Trebal bi 4 80 mm venta .. da su cim tisi .. samo kaj je stvar u tome da bi ja stel da oni meni svetliju : bonker : .. one kaj ne svetliju lako najdem .. a ovi svetleci su si po 27 , 24 db ... a ima kakav da je ispod 20db ... a opet narafno da cjena nije paprena.. .. i da ne otvaram novi thread .. .. trebal bi zamjeniti vent u čufteku ovom svojem .. pa me zanima dal bi mogel također takav jedan vent tihi kupiti i nutra metnuti ili ima nekaj posebno kaj treba paziti kod venta za napajanje ?
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
nema, sad jedino ak ti napajnje nije ko moje razmaženo i trba mu točan omjer sange ( Watta ) i jakosti ( Ampera) motora.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
bilo koji na 5v gg.
![]() |
#5 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Evo pogledaj ovo: http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.908.010 Ja imam 2 takva zelena i jedan ljubičasti, na 12V se deru, na 7V su prilično tihi, neću sad reć bešumni, ali na 5V će ti skroz slabo svitlit, možda i nikako, a pitanje je oće li se i pokrenit, jer ima minimalni napon bez kojega ne idu ni makac. Imam tu nekog Th*rmaltak*a (svetogrđe) 92mm i njemu je (primjera radi) starting voltage 6V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
i ja bi ti prporucija ove coolermastere za sitnu lovu to su ok ventilatori stavi ih na nizu voltazu a ledice spoji odvojeno tako da non-stop svitle maksimalnim intezitetom
![]() |
![]() |
#8 |
Magister Mundi sum!
|
e bash te i imam sad u kompu .. 2 takva .. zeleni i crveni + onaj kaj sam dobil sa a-open kuchistem .. nekakv u 3 boje ![]() .. nego to kad metnem na 7V ili 5V .. se moze vratiti to na staro ili kad jenput metnem na 7V vec nemrem vratiti na normalno ?
![]() |
#9 |
ČLAN FKTa
|
Ovisi - ako ćeš lemit onda možeš, ali na šta će to ličit - viže izolirke nego kabela, ako ćeš minjat raspored žica u molexu isto možeš vratit na staro (valjda se može nekako, vjerovatno imaš adapter sa 3-pin (tzv. berg) na 4-pin (molex)). Najelegantnije (a i najskuplje) rješenje je 3.5 ili 5.25 kontroler ventova tj. potenciometri, možeš kupit, možeš sam radit (kom. 20-25 kuna). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ČLAN FKTa
|
Potenciometar 3.5": http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.912.045 Mislim da će ti 7V bit dovoljno tiho, uz uvjet da nije baš montirano na metal shrot kućišta, to je nekih 1400rpm, nema tu buke, samo šta gubiš na svjetlosti. Ako si spretan i znaš učini kako Tooma kaže. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je smeće, ne potenciometar...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
why ? ... bash sam gledal to i razmisljal da uzmem ... ali sad ... ustvari .. mogel bi i kupiti tak nekakav potenciometar ... ima ko kakav predlog koji bi to trebal biti ?
Zadnje izmijenjeno od: IceFisherman. 03.05.2006. u 10:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() imadoh ga i bacih kroz prozor jer je doslovno to SMEČE
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Check this out... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=32623 Znam da si htio kupit, al dobio bi upozorenje, bez brige. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
ČLAN FKTa
|
Citiraj:
@Ice - Ja ti mogu iz prve ruke preporučit CoolerMaster Aerogate I - samo to se više ne može nać novo. Mene je izaša 160 kuna prije 1.5 g. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
je .. samo kaj to ostane nutra u kucistu .. imam sad jenoga kojeg sam dobil sa zalmanovim coolerom za proc .. i nikak da si narihtam da mi bude nekak van kucista ... a bormec mi se neda svako malo stranicu skidati dolje da bi smanjil ili vratil na staro ..
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
|
Nisam samo ja imao problema s tim Nexusom nego i mnogi drugi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Magister Mundi sum!
|
dal ima ko ove Ventilator SHARKOON 80mm, Silent Eagle LED ? http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.908.108
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Trenutno ga nema, ali ako oces pricekati, svakako preporuka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Magister Mundi sum!
|
etho ovak .. nabavil sam si http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.912.032 i sad je stvar h tome kaj u to treba priključiti jen molex da bi cela stvar funkcionirala ... ovaj moj čuftek ma 5 molex-a i svih 5 je iskorišteno ... 1- cd-re , 2 - dvd , 3,4,5 - hardovi ... i sad nemam kaj vu potenciometar prištekati ... uglavom .. dal ima kakav priključak ili nekaj s čim bi mogel dobiti još jen molex konektor ? ... se more to kak doma u kuchnoj radinosti napraviti ?
![]() |
#27 |
Magister Mundi sum!
|
žrtvovanjem cd-rw-a kojeg i ne koristim bash prevec je stvar za sad upogonjena .. ![]() ali da nebi sve bilo idealno .. javila su se jos dva problemcica 1. joj kakav nered nered svud ( znam znam ima i prashine .. bum pobrisal ) ![]() kak da to sve nekak poslozim ? da nekak to stisnem .. ... da omotam sve ziche sa izolir trakom ? barem bu malo ljepse zgledalo... 2. utishal sve ventove i sad chujem zujanje grafe koje je jos iritantnije od samih ventova : evil : .... .. dal smijem prikopcati onaj fanmate od zalmana na taj cooler od grafe ? .. stvar je u tome kaj neznam kolko bi se to grijalo ak smanjim ? .. naravno misllim na to kad komp jednostavno pustim .. nikakve igrice niti nic nebi pokretal u tom periodu .. jedino bi bili OE i firefox otprti .. .. i sad ljepo za kraj .. molim preporuku nekakvog tihog coolera za grafu ... ![]()
![]() |
#30 |
0 dB is my style.
Datum registracije: May 2005
|
http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.079 Mislim da je ovaj za tvoju grafu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|