|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
problem sa 5.1!!!!
imam sblive (creative) i zvucnike genius3600W 5.1 , nemogu nikako napraviti da mi radi centralni zvucnik. kada pokrenem testove zvucnik radi ali kada je glazba u pitanju nista od njega ---molim pomoc---!!! : suicide |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U Winampu uključi hardversko ubrzanje i kao primarnu postavi Live zvučnu. To se nalazi u onom DirectSound plug-inu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
da to nije ono da treba upaliti enable 5.1 nesto nesto pa tek onda idu signali na sve |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
U Control Panelu si stavio da imaš 5.1?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
joj, ovo pitanje je bilo milion puta na forumu, i u 90% slucajeva je nemoguće na Live-ici to izvesti... kod nekih radi, ali kod većine ne radi.. recimo, meni nikad nije centralni radio kod slusanja muzike iz mp3... mozes negdje u opcijama kod Creative Play center upaliti Theater/movie mod.. ali onda ti na centralni ide skoro pa sva muzika... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
ni meni neradi nikako...swe isprobao... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Jebiga, nije ni meni radilo, zato sam je prodo pa uzeo Audigy SE.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
kaj nema sad novi winamp podrsku za 5.1?? (znam da nema veze sa nefunkcioniranjem centralnog zvucnika...) jel se osjeti kakva razlika u 5.1 naprema stereou? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Za pravi 5.1 ti zvuk mora bit baš kodiran u 6 kanala, ovo sve ostalo je razvlačenje 2 kanala na 6.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Evo našao sam i ovo ali ne pomaže Installation CD for Sound Blaster Live! 5.1 Model number SB0229 OEM ONLY(Windows XP and older OS). Part1 http://www.megaupload.com/?d=NQCVV6QY Part2 http://www.megaupload.com/?d=B0LHVD9U |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Jel mi može netko 100% garantirati da će centar raditi na AUDIGY SE kartici jer trenutno sam kratak s parama pa nemogu ništa bolje. Ako netko uopće ima ideju kako bi mi ovo moglo trenutno stanje na sblive kartici moglo proraditi molim neka mi javi!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
to i mene muči, nikako da mi propjeva centralni dok slušam mp3ce, sb live 5.1 digital |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Ne da mi se čitat cijelu raspravu, ali koliko vidim, neke muči (ne)rad centralnog zvučnika na starim Liveicama. Probajte ovo, i mora radit...jedino što onda na zadnje zvučnike dobivate refleksiju prednjih. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Hvala proradio mi je al sada ne rade rerovi tj kada odvrnem do daske na njima se čuje ko da netko jako tiho priča |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
voodoo rain, da li ti uopće znaš što je stereo zvuk a što zvuk kodiran u 6 kanala?! NE MOŽEŠ stereo slušati na jebenom centralnom, i to je debilizam... zapravo dobiješ nešto kao mono zvuk. Jedino DVD filmovi i DVD Audio rade na svim kanalima zato jer je zvuk kodiran i snimljen u tom formatu. Obične stereo snimke (mp3, audiocd) ti neće svirati jer jednostavno nema signala za centralni, pošto je sniman samo lijevi i desni kanal, a ne centralni. Pa jebote, uključi mozak... ovo što ti je roller pokazao, na taj način dobiješ da ti svira centralni zvučnik, ali onda više nemaš stereo kakao spada... jer ovo simulira surround zvuk... Muzika najbolje zvuči u stereu, a ne u nekakvom "umjetno" surroundu, osim u slučaju da je baš tako kodirana (gore navedeni dvd audio, dvd snimke koncerata, dvd filmovi... ) NE KUPUJ audigy se, bacit ćeš novce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
LOL! Lijepo rečeno: goood : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma centralni ti šuti jer je centralni kanal određen u 5.1 sistemu iskljućivo za dijaloge glumaca.Znaći u tom kanalu se ćiju samo glasovi glumaca i ništa drugo.Izmeđuostalog taj kanal je i za dijaloge u zemljama koje sinkroniziraju filmove npr.Njemci,talijani,španjolci....itd.Tako je holivud jednostavno riješio problem u ostale kanale ide glazba i efekti koje ne diraju nego samo u centralni dodaju glas kojeg biraš iz menija DVDa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|