|
![]() |
#1 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() Poštovanje! Moja dva računala (WinXP SP2 Pro) umrežena su preko routera (1000 Mbps). Na svakom je IP adresa dodijeljena ručno. Oba se istovremeno i bez ikakvih problema spajaju na net. Problem nastaje kada sa računala A ("komp_1") pokušavam pristupiti na računalo B ("komp_2"). Sa računala A na računalu B ne vidim Shareani folder "My Documents". Da stvar bude čudnija, tu je činjenica da sa računala B se uredno mogu spojiti na računalo A te po njemu brisati/pisati unutar Shareanog foldera. Čak vidim i instalirane printere. Po meni, situacija nema nikakve logike. Odnosno, da je jedno računalo drugome vidljivo, a prvo drugome nije?!?! Izluđuje me. ![]() Naravno, računalo A ne vidi ni "samog sebe" u "My Network Places". Meni znane mrežne postavke su identično postavljene na oba računala kao i Firewall opcije. Također, ne znam valja li spomenuti, oba računala mrežne kartice (1000 Mbps) imaju integrirane na matičnoj ploči. Ideje? Savjeti? Rješenja? Pomoć? All In One? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Isključi firewall pa probaj.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
The Zappa
|
Jesam. Nije pomoglo. Ne razumijem do cega to moze biti? Uvjeren sam da do hardvera nije. Cak sam i novi frimware stavio na router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
imao sam isti problem sa xp-om a mrezu (2 kompa) sam dizao preko win onog wizarda ili sto je vec... Pokusavao sam jedno 10-tak puta stvoriti disketu na kompu A a zatim je pokrenuti s snimljenim postavkama (kompa A) na komp B i svaki put isti ŠIT tj. jednostavno taj komp B ne vidi komp A I onda iz fore disketu napravim na kompu B i zatim je pokrenem na kompu A i vidi cuda sve radi :confused: :confused: ... Sto je jos cudnije to mi se samo jednom desilo na ta dva kompa sa instaliranim istim Xp-om i NIKADA VISE :confused: Sto da kazem...XP |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
iskljuci firewall ako imas ukljucen (na oba pc-a)
![]() |
#7 | |
The Zappa
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
The Zappa
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
The Zappa
|
Citiraj:
MA kakvi.. Komp B i dalje ne vidi komp A. Ne znam kakvog smisla ima ta disketa, li meni nije pomogla i to me izluduje. Napravio sam disketu na kompu B (koji ne vidi A) i pokrenuo ga na kompu A. Setup normalno zavrsi. Rezultat: Komp B i dalje ne vidi komp A. ZAtim, napravim na kompu A setup disketu i pokrenem je na kompu B. Setup normalno zavrsi. Rezultat: komp B i dalje ne vidi komp A. Ne razumijem u cemu je kvaka. Firewaal iskljucen na oba kompa, mrezene postavke su potpuno indenticne. No komp B i dalje odbija vidjeti kompa A. Dok komp A uredno vidi B. Nema nikakvog smisla?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
razmjem te potpuno ali nemam ti rjesenje ...ni meni nije jasno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
The Zappa
|
Sumnjam da ne postoji rješenje. nikako mi nije jasno u chemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
evo i ja malo CAPRKAO po svojoj maloj mrezi i da se pohvalim sve zeznuo ![]() ![]() + s tog drugog ne mogu vise na net ... dodje mi da se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
kod mene ce biti KONACNO RJESENJE tj format pa od 0 i jos nesto nakon sto sam u device manageru uklonio modem (adsl) vise ga uopce nisam mogao instalirati sa T-com cd-a :confused: stalno mi je prijavljivao da cd nije unutra???? p.s bio je he he he i uredno bi ga pokrenuo s drugog kompa a na svom dvd-u nikako iako sve drugo vrti...NIJE MI JAAASNO |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja imam isti problem, na računalu A u Network Connections uopće se ne prikazuju shareani folderi, i sa računala A se može pristupiti u oba shareana foldera, a računalo A ne može ući u shareani folder računala B... piše da nema permisija. Ping uredno prolazi, spajaju se na internet, igramo igrice u mreži, ali j***ni shareani folder neće!!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
Dal ste probali npr. u My Computer Adress baru upisati: "\\xxx.xxx.xxx.xxx" i pritisnuti enter (X-evi su IP adresa masine na koju zelite uci)? Tako bi moralo funkcionirati, barem meni funkcionira... Dosad mi se nikad masine nisu vidjele pod View workgroup computers, ali sa direktnim ulazom koji sam gore napisao sve sljaka... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
The Zappa
|
Prvo sto sam probao je bio direktni ulaz: \\192.168.0.2. Ništa. No oba se na internet preko routera spajaju normalno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
Kako da podesim da mi obje masine mogu istovremeno na net, ali da moja masina nije gateway nego Elconov router/modem... BTW kako da podesim da mi se router automatski spaja na net na zahtjeva masine, npr. kada otvorim browser? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
The Zappa
|
Nemam Elconov router već Netgear router koji je stalno spojen na net. Sa njim sam dobio CD na kojemu je bio instalacijiski setup. Ubacio sam to na jedan komp, i to je bilo to. Drugi sam samo ustekao podesio IP adrese i rade. Djelomicno, barem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
sto je najbolje tu nevidljivost sam bio uspio rjesiti ali sam ZABORAVIO kako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
The Zappa
|
Mene najviše "ubija" što imam ovako glup problem kojeg ne mogu riješiti. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
ako sta ukapiram javim ti svakako tu ili na P.M ali sada me malo popustilo nakon sto sam sve ponovo dizao... kod mene mislim da je rjec o win tj na ta dva kompa nisu iste verzije xp iako su oba sa sp2, moj je xp-lite a na drugim je radjen upgrade na 98 pa mislim da je u tome stvar :confused: POZDRAV |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Kod mene je definitivno stvar U Win Lite On instalirao i na 3 pa ukljucio sve na switch...svi ok osim ovog sa Lite On tj. samo se na njega ne moze uopće spojiti... pa ako tko ima kakav savijet nek se javi tu ili na P.M |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Dok je nama nas :)
|
Ja sam takodjer imao slican problem i rijesio sam jedino preko toga da sam stavio Winse na novo na racunalo koje nije dopustalo ulaz...ping mi je radio, jedno racunalo je moglo na drugom brisat, pisat i sve to, no kad sam stavio ftp server na to racunalo koje nije ulaz dalo, pocnem skidat sa njega i veza odjednom padne i stane...i nista...popizdio sam, stavio winse na novo i sve radi
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
EMP moderator
|
ICS ne smijem isključit, a ni firewall također.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2002
|
jedna glupa ali moguća ponovi share na folderima nekada zaboravi da su sharani pa ti skine komp kao da ga nema |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
ma ja uopce ne mogu pristupiti (nazovimo ga kompu A sa kompova B i C) ...svi su u istoj workgrupi i uredno se pinga sve ali cim kliknem na komp A (iz workgrup-e koja okazuje sva tri kompa A,B,C) izbaci mi \\A is not accesible..nemas prava koristenja mreznih resursa (prevod ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|