|
![]() |
#1 |
Guest
|
Knjige u stickove! Ali KAKO?
Imam jednu jako veliku molbu.S obzirom da nije ilegalno raditi kopiju CD/DVD-a kojeg legalno posjedujemo(za osobnu uporabu,naravno), pretpostavljam da isto važi i za slijedeće: Naime,kako zbog prirode posla kojim se bavim ovisim o čestoj konzultaciji literature na papirnom mediju,što uključuje i detaljne crno-bijele fotografije,kao i svu silu popratnog teksta,razumljivo je da takve knjižurine nikako nije praktično svakodnevno vući u izvornom obliku.E,nakon kilometara i kilometara gorenavedene radnje,logično,poželim knjige prevesti u digitalni oblik,ali na način da im zadržim (pa i poboljšam) funkcionalnost.Dakle: načuo sam da postoje programi koji automatski prepoznaju tekst odskenirane stranice knjige.To bih trebao.Pošto trebam i slike,htio bih zadržati njihov izvorni raspored po starnicama,ali tako da i jednostavnim dvoklikom miša dobijem sliku u max. mogućoj razlučivosti u novom prozoru.Također,dobro bi mi došla mogućnost pretraživanja knjige po pojmovima. Ako netko ima ideju koji bi mi sve programi bili potrebni za navedeno(dajem prednost mogućnostima u odnosu na cijenu,u ovom slučaju!), te koji bi format bio idealan za držanje takvog dokumenta, molim da mi javite.I dobar tutorial za navedeno,naravno ako ga ima.Hvala! p.s knjige su na eng.jeziku(ako to ima ikakve veze) |
![]() |
![]() |
#2 |
kapetan Janez Ibrahimovič
Datum registracije: Sep 2005
|
Koliko sam ja skužio tebi treba program kojim možeš iz skenirane stranice izvući tekst, ne kao sliku nego 'slovo po slovo'. Za to je možda najbolji ABBYY Fine Reader (ABBYY FineReader Professional Edition 8 je zadnja verzija), ali čini mi se da je skup, ima i drugih poput ScreenOCR, a općenito takva 'radnja' se označava sa OCR stoga Google i... Evo ti za početak nešto sa Wikipedije i službene stranice. A za ditgitalne knjige je uobičajen .pdf format. http://en.wikipedia.org/wiki/Optical...er_recognition http://www.abbyy.com/products/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
i ja bih ti preporucio abby nisan previse isprobava druge programe iste namjene, ali abby svoj posa obavi skoro savreseno prepoznaje di je tekst, da li je tekst u tablici, okviru i sl., slike stavi tamo di su i na skeniranom mediju bile itd. pogreska pri skeniranju teksta nece bit previse (ukoliko se naravno radi o kvalitetnom skenu), a i ove do kojih dodje lako je ispravit jer abby rezultate moze eksportat u word koji ima spelling checker u sta staviti dokument nakon sto se obradi ovisi o tome sto ce se sve s njim radit ukoliko se i dalje treba obradjivat onda ga je najbolje ostavit u .doc ili .rtf formatu ili formatu alata s kojim ce se radit ukoliko ce se dokument samo pregledavat moze se eksportat u neki e-book format ili mozda najbolje u .pdf pri svemu ovome moze doc do jednog problema. nakon sto odskeniras neku vecu knjigu mislim da ces se ubrzo vratit tegljenju iste
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Prvo,hvala obadvojici na savjetima.Knjige su takve prirode da ce biti valjane jos barem slijedecih 20ak godina.Stoga,trud ce mi se isplatiti i to visestruko.Ali nisam bas razumio do kakvog bi problema moglo doci...Ako je u pitanju vrijeme,sa gustom cu ga potrositi na ovakvo nesto.Osim toga upregnut cu buraza,malo neka se i on oznoji... ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
da, mislio sam na vrijeme i na postupak stavi knjigu na skener, skeniraj, okreni stranicu i tako u krug nekoliko stotina puta o kakvim se knjigama opce radi? jesi provjerija ima li ih vec u digitalnoj verziji na netu besplatno ili "besplatno" ili mozda za kupit kod izdavaca?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|