|
![]() |
#1 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
NF4 Ultra Chipset Cooler
eto, imam MSI K8N Neo 4 Platinum, i super je ploča, samo me iritira chipset cooler koji se vrti na preko 7000 okretaja u minuti, i s vremenom je počeo zujat i iritira me za poludit... obišao sam cijelu Rijeku, i nigdje nemaju neki cooler koji mi može biti zamjenski, problem je u tome da preko tog coolera ide grafička, pa ne može biti nikakav pasivac nego neki plitki aktivni cooler... imate li kakav savjet, kako da to riješim , postoji li neki zamjenski cooler i gdje ga mogu nabavit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
cooler od grafichke, mali aktivni, npr. od r9600 i sl. u chipoteci imas takvih ko blata. npr. onaj za r7500 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jan 2006
|
http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=4119&start=0 Evo ti taj zalman |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Djembe playa
Datum registracije: Feb 2006
|
Skini ventilator s hladnjaka, očisti prašinu i kapni na osovinu malo finomehaničkog ulja. Spoji vent na 7 ili 5 volta i problem riješen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaš onaj MSI-jev software za kontrolu ventova pa smanji brzinu...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako ništa,uzmeš neki cpu cooler i preradiš ga |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Probaj ovo nać SPIRE CoolForce http://img407.imageshack.us/my.php?i...pim03159po.jpg
![]() |
#13 |
Guest
|
Probaj kupit TT Big Typhoon, napravi svoj produzetak za socket i kupi coolermasterov ventilator. Decki su ti sve rekli. |
![]() |
![]() |
#14 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
....imas u hg spota male coolere za chipset dodju 16 kn,ja sam uzeo i montirao sebi na poslu jedan na abitovu n-force3 plocu,nije ti puno visok,mislim da bi ti bio idealan
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
Citiraj:
I onda bu ti ziher pregoril čip jer IMHO ta mala kenja kaj je dobiš niti nf3 koji je hladan ne hledi kak treba a kamoli pećnicu od nf4Ultra!
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Zar se nebi mogao tranzistor (po)maknuti malo u stranu ako smeta? Da ga odlemiš, zalemiš žičice na ta 2 konektora koja su ostala od tranzistora i onda ga zalemiš natrag, položiš ga negdje sa strane ali da čvrsto stoji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Ma ako nejde nejde. Zasto bi se isao zahebavat sa odlemljivanjem. Neka napravi ono sta je black mack napravio na svojoj maticnoj. To cu ja sada sebi napraviti
![]() |
#19 |
Moderator
|
Njemu nema šanse da će mu stat ono kaj ja imam na ploči! ![]() U glavnom ako ga nemre zamjenit ničim nek proda ploču i kupi neku drugu! Ak ga već toliko iritira zujalica! Ili neka je uspori u Smartguardianu i potpomogne jednim 80 ili 92mm ventom da još puše po toj zujalici!
![]() |
#22 |
Moderator
|
Ja bi osobno stavio gore plavi zalman kojem bi otpilio red ili dva pinova (malo sam gledal layout ploče i mislim da nebi trebalo više od 2 reda skidat) i onda piknut 92mm vent da puše po njemu. Ili kako sam već rekao neka skine žvaku i stavi pastu + spusti broj okretaja ventu preko smartguardiana ili Speedfan-a i potpomogne hlađenje opet jednim npr 92mm ventom
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
Sada sam tek vidio da se ne radi o DFI, izgleda da moram bolje citat ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
probat ću ga očistit od prašine, i stavit malo onog ulja za šivače mašine (finomehainka ![]() inače meni ne smeta cooler dok radi normalno, nego kad upalim komp jedno 5 minuta ruje tako da mi pili mozak, pa onda se polako stiša.... ako to ne uspije, onda ću probat spustit okretaje i ostalo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Čekaj idemo ispočetka. Kolika ti je temperatura chipseta? Ako ne prelazi 50 celzija (a ne bi trebalo) onda jednostavno u BIOS-u naštimaj brzinu vrtnje "zujalice". Postavi tako da se do 50 celzija ne uključuje maximalan broj okretaja. Slobodno smanji brzinu za pola, vjeruj mi ništa se više neće grijati. Tako sam ja riješio problem sa zujanjem. Preporučam da postaviš jedan ventilator da puše u zujalicu kako ova ne bi prelazila navedenih 50 celzija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|