|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
dvd prža
uzimam dvd pržu; pitanje je dal može radit na p2 500mhz i diskom ata od (valda) 2mb cache-a sa 15gb prostora. mislim radi toga da disk il proc ne budu usko grlo pa će prža morat iz buffera stalno očitavat... cijena čim niža. :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Nec nd-4570a http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.112.079 Radit će al možda bude čitalo iz bufera. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
256mb rama-sdram. znači moram stavit na 4x i ide bez beda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
A slušaj, nije preporučljivo, jer ako snimač ne bude dobivao podatke bude morao stati, a kad stane eto ti u 80% slučajeva manje greškice i lošijeg snimka na tom mjestu. Intel 500MHz i AMD 1GHz, velika razlika. Ja na svom stroju snimam sve na 4X.
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Mislim da sigurno snimanje bez buffer underuna više ovisi kako ti je HDD brz, a manje o procu... Kod buraza, stari maxtor 40GB/7200/2mb, po neru, brzina mu je oko 30MB/sec (za usporedbu, moj Hitachi 80GB SATA na tom testu dobiva oko 58-60MB/s, a maxtor 40GB/7200/2MB ali drugačija serija 56MB/s). i on bez problema povuče 16x na LG-u, bez ikakvom pomicanja buffera.. A mislim da kod snimanja na 16x DVD snima sa nešto više od 16MB/s, pa onda ti vidi kolko ti je HDD brz... @-POP ćemu na 4x? Buraz ima palomina na 1,5Ghz 384MB SDRAM-a i taj spori maxtor i snima na 16x bez problema...buffer je na 95% ili više, čak i kad usput surfa ili nekaj dela...
![]() |
#9 |
Premium
|
budem moral svejedno istestirati (ona test opcija u neri), pa bum videl kak sljaka. sad mi samo jos recite ako imate kakav konkretan model u mislim il bilo koji LG? inace moj disk cita i pise oko 4-6mb/s max! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Mislim da ti je tak svejedno koji. Ovi modeli u zadnjih godinu dana su svi jako dobri. Ovisno što ti dodatno osim prženja treba (lightsrcibe i takve stvari) odaberi si model... Disk ti je jako spor, mislim da buš ti ipak pržil na 4x ![]() Makar, moš probat, ali velim ti, sumnjam da buš na više pržil (mislim na prženje DVD-a, CD buš mogel malo brže, valjda oko 16x)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
To bre nema veze sa brzinom harda! Bitno je da li ti ploca podrzava ata66 ili samo ata33. Svi noviji rezaci zahtevaju ATA66 IDE magistralu da bi mogli prziti u 16x modu. Dakle, ako imas stariju plocu sa ata33 IDE magistralom, nije preporucljivo prziti brze od 8x. Preporucujem ti da zaobidjes NEC, PIONEER, LG nego da kupis LiteON ili SONY jer najmanje opterecuju procesor pri rezanju. Licno sam to testirao za jedan nas casopis. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Kako nema direktne veze sa HDD-om? A sam navodiš da je potrebno da matična podržava UDMA 66 standard? Što će njemu i da ima UDMA 133 na matičnoj ako hard max. podržava UDMA 33 (a vjerujem da je u njegovom slučaju tako, jer rezutat testa u neri i rezulat od max. 6MB/s nije baš nešto; toliko je imao moj WD od 10GB/5400/2MB) A ako HDD nemre slat podatke brže nego što pržilica treba, onda će imat sranja sa buffer underunom... Mi mu preporučujemo LG jer kod nas ima 2 godine garancije, naprema ostalima (dobro, neznam kako je trenutno stanje, mislim da su i drugi počeli davat 2 godine.). A sumnjam da je razlika u opterećenosti proca toliko velika ![]()
![]() |
#13 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Inace, iznenadio bi se kada bi uporedio opterecenost procesora od strane razlicitih prza. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=22370 meni je taj zapeo za oko jer podržava light scribe i drd ram. osim tog još su u igri http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=19071 http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=22360 pa vas molim za mišljenje/preporuku iz vlastitog iskustva i slično. hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Nemam taj LG, ali imam malo stariju verziju i radi prža super. Garancija je ista kod svih, tako da LG više tu nema prednost. Ljudi su jako hvalili BENQ-ove modele (od 1650 pa na dalje). A Samsunga ima rijeko ko, i za sada oprečna mišljenja. Jednom radi super, drugom ne...
![]() |
#17 |
Premium
|
hd tune kaže da mi je brzina diska: min 3.mb, max 26.5mb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Da, ovih 26MB/s je vjerojatno max. pošto je standard koji koristiš UDMA 33 (pa je kao max. propusnost u teoriji 33MB/s) Prava brzina ti je kako ti je nero otprilike rekao, 6MB/s ![]()
![]() |
#19 |
Premium
|
a nije nero rekao nego sam to testiral s nekim benckmark programom za disk. edit:nero kaže 16 prvi puta, drugi puta 20, treći 24 i onda opet 22. dakle oko 20 se kreće. pa i niej tak loše. :-) ništa kupit ću samsung. Zadnje izmijenjeno od: marek45. 21.08.2006. u 21:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
A valjda je ovih 26MB ona burst brzina, kao max. propusnost standarda kojeg koristi HDD (ili matična). Pogledaj kaj nero veli, odi tamo di kopiraš CD/DVD i tamo di odabireš di da ti stavi image i imaš test speed. Nije neki benchmark, ali je brz i vidiš otprilike brzinu HDD-a...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|