|
![]() |
#1 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Spajanje dvije particije u jednu
ovak imam tri particije na hardu c 8 gb d 20 gb e 10 gb tak nes na e su windowsi. i sad ocu spojit c i d . ili d i e tak svejedno . jel se to moze kak ? reko mie frend da ima neki jednostavni tool al ja nekak sumnjam da se to moze iz windowsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Partition Magic |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Vrlo bitan podatak je količin slobodnog prostora na particijama. Onu koju želiš "maknuti" moraš "backupirati" na neku drugu particiju (u cilju sačuvanja podataka). Nakon toga pobrišeš tu particiju tj. pretvoriš ju u nealocirani prostor. I na kraju jednu od one 2 koje su ti ostale, proširiš za onu količinu slobodnog prostora koja ti je ostala od brisanja one 3. particije. Možda ti se ovo čini neka velika nauka, ali u biti i nije neki "težak" posao. Naravno, podrazumijeva se da prije ikakvih akcija defragmentiraš particije. PS. Kao što je Jablan rekao, za te stvari koristi Partition Magic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
I ako ti malo duže bude stalo kad budeš ulazio u windowse (nakon tih operacija) nemoj ni slučajno restartati jer onda će biti svega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lepi
|
hmm fala na pomoci znaci partitio nmenager..to sma si i mislio imam neki stari koji sam dobio s maticnom , onak malo je ... plain mislim da ni nisam vidio opciju za spajanje dve part. moracu novi skinut... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Partition Magic, kakav te Manager spopao...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lepi
|
lol. nono na to sam mislio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Samo da dodam da bi obije particije trebale biti istog tipa: ili basic ili extended. Obzirom da je riječ o c: i d: particijama, pretpostavljam da su obije basic. Inače će ti PM prijaviti grešku i odbiti suradnju (bar je tak meni bilo prije par godina).
![]() |
#9 |
lepi
|
di to mogu provjerit? dal su basic il extended? nadalje koji partition magic da skinem , jel ima neka posebna verzija il da skinem najnoviju jednostavno ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
8.0 zadnji, jedino ka niej izaso neki noviji, ja imam ovaj 8.0 i zadovoljan sam, puno bolje od disk managera.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
U Computer management prozoru klikni na Disk Management s lijeve strane. Desno ćeš dobiti popis diskova/particija - gledaj što piše u stupcu Type. Simple.. Edit: ispravio strane tijela ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|