|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Pitanje U vezi sheme Potenciometra ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Iukupno=4*0.17=0.68A R=U/I=12/0.68=17.65ohm P=U*I=12*0.68=8.16W |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne ide to tak... Već sam ti ukratko bio objasnio, za sve detalje pročitaj Bubbin sticky: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22347
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Kaj ljudi jos UVIJEK imaju pitanja i problema oko stisavanja ventova nakon onakvog stickya gdje nema sto nije odgovoreno?? I samo jedna napomena - STRUJA nije karakteristika trosila..samo OTPOR je karakteristika trosila. Struje je rezultat omjera napona i otpora sto sve skupa i ovisi o ostalim kompnentama u strujom krugu i mozda cak napajanju ako nije posteno. I nemres tak zbrajat struje u mjesovitm krugu..pa nisu to sendvici ![]() ![]() nije sve u formulama ljudi moji ![]()
![]() |
#6 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Ma moze on s tim potenciometrom regulirat napon cijelog kruga tj. sva 4 venta odjednom..ja smao kazem da proracun koji si naveo nije bio dobar. I waterPCMen-u da se ne koncentrira na struju ventilatora..bez obzira ako je ona navedena na nekoj naljepnici na njemu. Nek procita sticky, tamo je sve u detalje.
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Struju ventolatora mora gledat kako bi izračunao otpor ventilatora...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|