Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.02.2003., 20:20   #1
Majestic
Devil

Majestic's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Nvidia GeForce FX

Što mislite o ovome?

Izgleda da je Nvidia pred velikim promašajem u nekoliko posljednih godina. Recenzije nezavisnih testova su negativne. Buka je navodno velika a i temp. jezgre(60-70 Celzijevih). A najgore od svega je da je FX(400$) zanemarivo brži od R9700 Pro(300$). Sad nam još stiže i R350! Nadam se da će ovo utjecati na cijene i da će padati.

Ati je zasad prvak, čeka se NV35.
Majestic je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2003., 22:12   #2
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

istina...history is repeating itself.
3dfx je sada nvidija
a ondasnja nvidija je sada ati.
istu stvar je napravio 3dfx sa Voodoo5 serijom...tik prije neg sto su propali (jest da sumnjam da ce se to desit nvidiji), ali opet...ne shvacam nvidijino ponasanje...sad oni ko za inat oce prestici ATi, sto je sasvim nepotrebno...trebaju se ponasati kao sto su i prije ponasali (kad nisu bili na vrhu), znaci napraviti KVALITETAN proizvod...a po svemu sudeci, ovaj Gf FX je preskup i prerobustan.
Thumb up za ATi!
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.02.2003., 00:13   #3
Trash
Premium

Trash's Avatar

Datum registracije: Apr 2002
Re: Nvidia GeForce FX

Citiraj:
Originally posted by Majestic
Što mislite o ovome?
Sve najbolje.. Kad to izadje, Ti4xxx serija ce znatno pojeftiniti
Staro 06.02.2003., 01:46   #4
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Talking ATi

ATi radi kartice godinama i zna kak se posao dela. 3Dfx je došao napravio revoluciju (praktički izmislio 3D na PCu) i kako je došao tako je i otišao. nVidia je svašta cijelo vrijeme obečavala:"TNT je bog, jača od bilo kojeg Pentiuma (šatro ), TNT2 lomi i ubija (šatro ), GShit ima T&L (šatro, čekali ga do GShita 3), GShit3 šta jest, jest to je bio chip koji je radio i radi (Ti200 i Ti500) istina da je malo "fušao" u ozbiljnim poslovima ali je delao. GShit 4 služi kao pečnica, novosti skoro da i nema osim veeelikiiih coolera i sada GShit FX ili zadnji čavao u ljes. To je overclockano do bola. Pa ljudi moji, ATi 9000 dolazi sa pasivnim coolerom!!! 8500 ima ventilatorčić od 4cm koji i ne vidiš, a niti onaj na 9700 nije niš veći.

Sumarum:
Meni GShit FX liči na fiću koji ide na tekući vodik i kisk, vrišti, i dere se, proizvodi vatru i dim i samo kaj ne popuca po šavovima. A ATi 9700Pro je 911 Carrera4 koji se pored njega polako navaža u trećoj i kolje ga na ovim nezavisnim testovima kao svinju, a kada ubaci u 6:burn: odeeeee ,a naš GShit FX overclock fićo samo počne proizvoditi još veću buku u smrtnom hropcu

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2003., 09:35   #5
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

hail to that!¨
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2003., 16:06   #6
TNT68
Registered User

TNT68's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Lightbulb

Mali divrt
Ak se stvrno grije na 70C, možda bi trebalo razmisliti kak to ukomponirati u centralno grijanje (kuća cirka 400 kvadrata)!
Sorry na smetnji
TNT68 je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2003., 16:29   #7
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
a ja lagano ne vjerujem da ce ih to pregrijavanje unistiti...sjetimo se da su zato svi pljuvali amd pa je amd tu..jaci i opakiji nego ikad

ako ce oni tu karticu prodavati po jako popularnoj cijeni da vidite koliko ljudi ce promjeniti misljenej o glasnoci i grijanju kartice...a ja znam gro ljudi koji bi ju odmah kupili da kosta npr.1800kn u ducanu? ne slazete se?...cijena je to sto prodaje ne kvaliteta!!mozes imati najbolji proizovd na svijetu i propasti jer si skup...a mozes imati srot proizvod i uzivati na havajima ..
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2003., 17:20   #8
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Cjena

Mislim da je za sada po svim viđenim kalkulacijama cijena GFX za oko 100$ veća od 9700Pro, a na vratima nam je i 9900 pa će 9700 pojeftiniti za barem još 50 zelembača, pa-pa FX

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2003., 18:01   #9
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Izgleda da je nvidia izbacila GF FX 5800 Ultra (verzija sa tim novim hladenjem i koja radi na 500/100)

Biti ce samo GF FX 5800 @ 400/800.
Veky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno