|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Par problema sa Seagate 7200.8 - 200GB
Dakle: 1. Bootanje windowsa (cak i relativno friske instalacije) mi se cini da traje pomalo predugo - 20-30 sekundi. (sad mi se čini da traje dulje nego prije možda par mjeseci) Svi nebitni servisi su isključeni. 2. "Krckanje diska" - disk se čuje poprilično kod kopiranja (ostatak kučišta mi je ultra tih) - toliko o tišini Seagatea. 3. Instalirao sam Bootvis i javlja mi kod analize boota "lag" od nekoliko sekundi izmedju prvog čitanja i drugog čitanja (to se i čuje). Također Bootvis javlja da je write caching disabled, dok mi u device manageru piše da je enabled (NVidia driveri ver. 6.70). Testirao sam brzine transfera (nero, nvidia) javljaju oko 60-63MB/s. Ploča je DFI Infinity ultra, 3200+, 1GB ram itd.... Sve što ne koristim je disableano u biosu (osim onboard mrežne) - poput serijskih, paralelnih i inih arhaičnih portova, također i FDD kontroler. HDD je spojen na 1. sata kontroler. Da nije možda zbog toga što je u BIOS-u omogućen SATA2, dok je disk SATA1? U startupu je samo NOD32, DTools i Logitech Set Point. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |