|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() Obzirom da na forumu ima doista puno "dobro potkovanih" znanjem, zamolio bih Vas za savjet. Kupio sam Asrock 939Dual-SATA2, AMD64 3700+ San Diego, HDD WD Raptor 74Gb i sad mi jos fali RAM. Obzirom da sa Ram-om ne mam bas puno iskustva molim Vas da mi savjetujete koji Ram kupiti. Bavim se obradom audia i video. Ako kupim dvije plocice Ram-a recimo 2x512 da li ce one raditi sporije nego 3x512, obzirom da kad su dvije rade u dual chan. modu? Molim savjet za RAM koji nece biti previse bijesan = skup, ali opet ce se recimo dati overclockati. Koji ce raditi na ovoj ploci najbolje, po iskustvu (znaci: niske latencije, T1, a opet se moci i oveclockati na neku razumnu brzinu). Obzirom da na ovoj konfiguraciji mislim ostati bar 2 godine, zelio bih kupiti jos i Ram kako treba pa sam miran, ali zao bi mi bilo radi 2% brzine dati 50% vise love. Otvoren sam za sve prijedloge tipa: 2x512 2x512 + 512 ili 256 2x1Gb Trenutno imam Super DDRam Kingmax 400/433 2x256Mb(to mi je ostalo od stare konfiguracije). Da to zaboravim i kupim nesto novo ili se i to da iskoristiti? Najljepša hvala na savjetima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bez puno pametovanja, uzmi 2 x 1 GB SuperTalenta sa Samsungovim UCCC chipovima. Ima ih u Ve-milu za cca 710 kn po komadu, klokaju se jako dobro kad pogledaš da je to ipak 1 GB pločica (meni ide preko 500 MHz) i dolaze s heat spreaderom na sebi. Latencije i te điđe miđe slobodno zaobiđi jer razliku u radu između niskih i visokih latencija nećeš ni osjetit...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ima li koji prijedlog za 2x512Mb? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ono kaj je Black mack testirao - Crucial mislim , za malo iznad 1000kn su odlicni , a imaju i jeftinije varaijante te marke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
A i uvijek mos ic na 2x1GB PQI koji isto ima na sebi UCCC (al mos pogledat prije kupnje pa da vidis jel ima il nema), i to bi te otprilike doslo 1300kn.
![]() |
#6 |
Registered User
|
Pitanje za Doom-ija: Mozes li mi dati tocnu oznaku tih SuperTalenta sa Samsungovim UCCC , jer sam pogledao u Ve-mil-u su po 1000Kn. Da li je to to: DDR 1GB PC3200 (400MHz), CL2, SuperTalent. I jos jedno pitanje za znalce: Da li postoji velika razlika u brzini ako uzmem 1x1gb+1x512, umjesto 2x1Gb. Razmislajm si cisto materijalno. Kad budem imao vremena=novaca onda bih zamjenio tih preostalih 512 za 1gb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Komponente -> Memorije i traži ovo: 1021 - DDR 1GB PC3200 (400MHz), Samsung, ST - 710,80 - 748,21 - 3 god. - Proizvod je raspoloživ
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja ti imam 2x512MB OCZ Performance EL 400MHz. Na Asrokici mi radi na 245(490)MHz sa 2.5-3-2-6 i 2.7V stabilno. U linksu je mislim oko 800 kuna. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|