|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
zadavanje mjerila u auto-cadu
zanima me kako se zadaje mjerilo u autocadu. jesam crto dosad u njemu ali nisam još nikad printo pa se tu pojavljuju problemi jer mi printa u mjerilu 1:1 a trebam da mi cijeli crtež bude na jednom papiru. radi se o verziji 2006. pomagajte.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
File->Plot -> Kartica Plot Settings -> Polje Plot Scale -> Scaled to fit.... imas i ostale opcije... 1:1, 2:1 etc. Eto, to je tako u ACAD2002, sumnjam da se sto drasticno promijenilo u novijoj verziji. Ako je to to sto si ti mislio... da ti cijeli crtez "nagura" na format koji ti zelis. Naravno, podrazumjeva se da si namjestio Plot Area kako ti pase ![]() No problem s ovim je u tome sto ti u tom slucaju nisu kote skalirane s obzirom na paper space... pa ako ti je crtez ogroman (recimo A0 format), na A4 formatu neces moci procitati sto pise na kotama , u sastavnici itd. To se moze rijesit u nekim slucajevima tako da odes u Format->Dimension Style i tamo u tvom Dimension Style-u definiras da velicinu teksta skalira u odnosu na PaperSpace. Znaci oznacis svoj dim. style, kliknes na Modify, odes na karticu Fit i tamo imas Scale Dimensions to layout(paperspace) Mislim da sam napisao mozda i vise nego sto tebi treba ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]() Nije bilo radikalne promjene u ACAD-u valjda jos od doba prelaska sa R14 na 2000.
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ima nekih zgodnih cakica, prvenstveno orijentiranih boljem snalaženju kod početnika...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Ma OK, ali nije bilo radikalnih promjena kao kod prelaska sa R14 na 2000. Kod 2000 produktivnost je strasno narasla u odnosu na stari ACAD R14. Doduse, 2000 je jos bio dosta bugovit... tek sa 2001 je to radilo onako kako je zamisljeno.. No, necemo off-topic... nadajmo se da smo pomogli autoru teme ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
@JC Dento jeste pomogli ste..... zahvaljujem |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|