|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Treba mi savet za plocu sa AGP slotom za S939
Kupio sam procesor Athlon A64 3000+ s939 ali posto mi je usfalilo kesa za graficku odlucio sam se da kupim neku plocu sa AGP-om jer bih zadrzao staru AGP graficku,nasao sam ih dve u NS-u ako neko zna i neke druge ploce nek mi kaze pa da potrazim po NS-u MSI K8N NEO2-FX http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=649 Gigabyte GA-K8U-939 http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ame=GA-K8U-939 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
http://www.asrock.com/product/939Dual-SATA2.htm Ps.Ispravite me ako griješim...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
evo usla je i ova ploca u uzi izbor,posto se sutra kupuje ploca moram da se odlucim izmedju ove tri,koliko vidim ovde ne pise da ima hypertransport kao sto ima MSI ploca,jel to do NForce3 ili do ploce,posto i ova i MSI ploca imaju NF3 http://www.gigabyte.com.tw/Products/...e=GA-K8NSC-939 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Abit AV8 ili KV8 (rev. 1.1.) VIA K8T800Pro ili Asus A8V rev. 2.0 VIA K8T800Pro bi bila moja preporuka ako kojim slučajem imaš grafičku sa NV40 čipom (6800 serija) ili misliš takvu u budućnosti kupovati. Čipset je stabilan i pasivno su hlađeni čipovi, na svima radi AGP/PCI lock, i što je najvažnije ne kolje se sa Nvidijinom serijom 6 i AGP FastWrites može uvijek biti ON u biosu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa tolko ide i ASRock...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Performanse su drukcije i ja osobno vise vjerujem MSI-u bez obzira koliko je dual sata2 nahvaljena i bla...bla... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
ASRock možda prije, tj. zasigurno nije bilo marka sa svojim starim NF i VIA čipovima, al očigledno sa novim postaje, isto kao što ASUS pada (a što je bila prije A7N8X- Deluxe). ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
....potvrdjujem ?
![]() |
![]() |
#14 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Strichek Moderator
|
I ja za MSI mogu tvrdit da je bolja i generaciji prije jer sam ju i sam imao, a par frendova ASRock, spomenuo sam onaj model kod ASUSa jer je bio mrak, dobar za OC,nema puno problema, jako dobra ploča. Dok za ove nove nemogu osim onog što pročitam i čujem ![]() A koliko vidim potvrdio si moju sugestiju za matičnu ![]()
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
NIJEDNA 6800 AGP ne radi sa chipsetom nf3 ultra...govorim iz vlastitog iskustva...niti LE, niti obicna, ni GT ili Ultra...kani se tog chipseta sa GF6800 serijom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Ja ne znam kakva ste vi imali iskustva, no v9999GE je uredno radila na Gigabyte K8NSC ploči, baz ikakvih konflikata ili nestabilnosti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A sad kako tko voli nek izvoli! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Neznam koju bih ti preporucio,ali gledaj DFI,MSI,ASUS...Gigabyte izbjegavaj i uopce ne razmisljaj o tim NF3 plocama,imam osobnih iskustva,a guglanjem otkrio da ih imaju mnogi,ploca zivi uzas,jednu reklamirao druga radila ali s itekako primjetnim i iritantnim djecjim bolestima...
![]() |
#23 |
Registered User
|
kupljena je ova ploca http://www.gigabyte.com.tw/Products/...e=GA-K8NSC-939 ne mogu da verujem da u ns ni jedna firma nema vise od 4-5ploca na lageru,a u cenovnicima na netu su prepuni ploca,a kad se ode tamo cvrc,mogao sam na vise mesta da uzmem tu MSI ali da cekam do ponedeljka da je oni donesu iz bg,a ja volim sve odma sada odama: hitthewa i uvek se z... jedva sam digao sistem na A64 i to iz 5-6 pokusaja,ali sada koliko vidim sve radi ok,nisam gamer ni oc-er tako da se nadam da ce mi sluziti komp. bar 2-3godine,trebam da uzmem jos 512ddr-a (imam 512) i bolju graficku i to je to,a svidja mi se onaj easytuner za plocu,nista lakse nego overclock-ovati mashinu : lol2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Problem nemaju svi. Mogu ti sad nv forumu pronaći threadove sa upravo tom pločom i istom tom grafičkom koji se vuku već više od godinu dana bez rješenja i gdje ljudi još danas koriste 65.xx i 66.xx force jer im rade najmanje problema. Ono što je zajednčko kod tog problema je da ista ploča sa ATI grafičkom radi najnormalnije i ista NV grafička isto tako sa VIA pločom, tak da ne možeš kriviti ni ploču ni grafičku. S nekim driverima se stvar može ublažiti, al službenog rješenja i identifikacije problema do sad nije bilo. Neki proizvođači grafičkih kao što sz BFG i eVGA su upozorili na taj problem ... eVGA čak preporuča namješatnje PCI latencije na 128 kod 6800 serije grafičkih, ali to ne pomaže svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Orthodox file manager
|
Evo pisem ovdje da ne otvaram novu temu. Ja imam slicni problem. Tije bi kupit novi procesor(Athlon64 3200+ ili 3500+, nije jos odlučeno) i matičnu. E sad, posto sam nedavno kupija agp gainward golden sample 6600GT i posto imam dva nova ATA hard diska treba mi dobra maticna koja ima agp slot i ata utor (da ne kupujem bezveze jos i pci karticu za hard diskove ustekat). Mislija san kupit Gigabyte K8NS Ultra-939 ali nakon sto sam procitao ovu diskusiju vise nisam siguran. Koju mi maticnu preporucate (bilo bi dobro da je mogu kupit u ve-mila ili hgspota) a da nije preskupa (800-900kn, nikako više od toga). Hvala P.s. E da i zanima me hoće li mi ove dvije memorije u sig-u radit na dual channel utoru za maticnu . Znam da je pitanje glupo ali...za svaki slučaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Orthodox file manager
|
Ma dobro znam da ce radit na 333mhz (na toliko radi i sad) ako bude radija. A kolike su mi sanse da ta memorija radi uopce(u %): sweating I je li dobra ova maticna http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=13446 |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |