|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
samorazgradnja.....
kupujete skupe kulere???? zalman???? sajlencer???? zaboravite........ ako kojim slučajem imate viška prostora u kompu...... majne kanta....... ventova ukupno: 1x12 napajanje.... 1x12 hard diskovi... 1x12 procesor..... 1x9(monstruozno jak) & 1x8 auspuh.... 1x7.2 grafička.. 1xnešto sitno čipset...... ![]() ![]() ![]() ![]() posebno sam ponosan na kuler od grafičke..... obična x700 sa defoltnih 400Mhz radi hladna kao led na 535MHz...... ako netko zna za kakav Vmod neka mi javi, jer je šteta da tako hladna neće više.......... procesor (3000+) je također hladan(max 39)sa box+12-ica..... i radi na 2550@1.6V....na većem taktu nije prajm stejbl, ali se buta i na 2800......... Zadnje izmijenjeno od: Srky. 27.02.2006. u 14:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Dok tebi očito estetika i tišina nisu bitni faktori - nekima od nas jesu. Razlog kupnje Zalmana, Silencera ili nekog trećeg cooler nemora nužno biti bolje hlađenje nego tiše hlađenje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Banned
|
Citiraj:
lipi ja taj senzor po kojem proc radi skoro ispod sobne temperature.... nisam znao da se u freezeru nalazi minijaturni ledomat..... jel hladi i pivu...... ili bijelo vino na 7°c....... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ajme, na šta to liči...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
A o pasivnom ne trebamo niti govoriti... P.S. Slike stavljaj u thumbnailse
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
a što se tiče tih senzora koji u ful loadu pokazuju 28 i slično...... to je sa zrakom od cca 20+ stupnjeva mišn imposibl...... ti senzori mjere procjenjenu vanjsku temp proca...... i lažu ka pasi............ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() a i čisto sumnjam da i tebi senzori dobro očitavaju ako imaš 38 load sa stock + 120mm koji vuće zrak kroz blok koji je btw 2broja manji od venta pa tako ovaj vuće zrak više sa strane nego kroz blok! Imo bi tiši i hladniji komp da si povezo kablove i sakrio ih a na CPU stavio Freezer64Pro A i ljepše bi zgledalo (no to je već subjektivno)
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
a kabeli...... jel oni možda griju što...... ili smetaju protoku zraka............. oni su savršeno spetljani u mrtvom kutu....... iza ladice za sitnice.... a komp je btw. sasvim tih..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
Citiraj:
A i nepisano pravilo je da se stavljaju thumbnailsi Ne znam zakaj ne bi atha-in senzor dobro pokazival? Freezer je za jedno 5-6 stupnjeva bolji od Box-a. A ti nisi dobil nis bolje performanse box-a ak si nakeljil gore 120mm prek adaptera. Vjerujem ti da je tih jer tog coolermastera imam i ja doma i dobro znam kakav je. Pljujes a nit neznas dal je spustil voltazu procu (skoro svaki Venice moze raditi na 1.1-1.125V na 1800Mhz)? Znam kak je meni, na 1.4V je 34°C max, na 1.1V pasivno ide do 36°C, a kad vent imalo puse po freezeru onda je temp oko 26-28°C max.
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
|
Citiraj:
2. atha je govorio o mojoj mašini koja radi na 1.6V.......2550mhz 3. i tebi i athi i meni(vrlo vjerojatno) senzori bezočno lažu...... sva ta đubrad od proizvođača matičnih zajebavaju i svaki na svoj način mjeri temp........ meni na albatronki ima čak i dva senzora za proc...... vanjska i unutarnja temp...... oba lažu vanjska temp proca je oko 25-29....eventualno do 32.... a unutrašnja 44-46.......... mjereno sa diodom na jezgri.....38....... pa se ti sad misli........ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Ako je to tiho, ja sam papa. ![]() Svejedno, vidi se da si se trudio i da si za malu lovu uspio riješiti hlađenje. Ako si zadovoljan, super. ![]() BTW, ne stavljaj thumbove. Vidim da si novi, pa bi možda htio pročitati http://forum.pcekspert.com/faq.php . Dobrodošao na forum. ![]() edit : tor me pretekao...gad jedan munjeviti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
Citiraj:
2.pardon, na nisam skonto da se o tome pricalo, tj. o 1.6V, atha vjerojatno govori za svoj koji je na defoltu (po sigu) 3. Znam da lazu, al nitko od nas nemre tocno rec kolko. Al opet, svako gleda svoja mjerenja i prema tome se ravna ![]() Sjecam se da je i moja soltekica imala tzv. ABSII temperaturu, kakti tocnu temp. u jezgri proca (barton 2600+) i ono je uvijek bila jedno 10°C veca doli temp. ostalima tu na forumu i ja sam se prema njoj ravnao... Al u svakom slucaju, AMD64 je puno hladniji od starog mog bartona, i mislim da su temp. kolko tolko u redu (mozda mozemo govoriti o odstupanju od koja 3 stupnja). Nego, dosta Offtopikarenja. reci ti meni kak si ti prisarafil ovo na grafu? prepostavljam da si samo probusil tocno navoje na bazi i onda samo prišarafio? Super je to hladjanje, al steta sto zauzima 2 PCI slota, koja su meni prijeko potrebna, tako da ce i silencer biti ok (jedan PCI slot vise imam)
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: May 2004
|
Meni je moja dvanaestica preko adaptera ohladila proc za 11 stupnjeva u odnosu na Arctic Cooling... Stavio sam bazu od Coolermastera Jet7, trenutno je izuzetno povoljan u Linksu i na njega Sharkoon adapter 8->12 i Sharkoon dvanaesticu i rezultat je fantastičan... Nečujno sa 1000 okretaja a idle 43 stupnjeva u odnosu na 54 sa Arcticom na full 2400 okretaja... Tako da podržavam dvanaesticu na procu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
Meni je ovaj A64 još topliji od Bartona, grrr...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Topliji sigurno nije, pogotovo meni koji sam na bartonu imal Thermalrighta ALX800+Deltu 80mm ![]() Domy_os, zakaj ne razmislis o Freezeru? Ili probaj staviti od nekog da vidis dal ce ti se isplatit. Al mislim da bi morala sici temp. dolje... @cele303 Imao sam i adapter 60>80 i 80>120 i u mom slucaju je, osim manju buke, temperaturna razlika bila max 1-2°C Al ti si mjenjal i bazu, tako da nisi samo stavio adapter... Mjenjao sam i ja samo bazu, na starom bartonu, sa Glacialtech igloo 2470 Light i Thermalighta ALX800 i razlika mi je sa istim ventom bila 15°C cak i vise po ljetu.... ![]()
![]() |
#20 |
EMP moderator
|
Za Freezera još nemam love... ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
domy os nemoguce da je topliji ![]() evo kod mene radi na 1.3 v na 2120mhz sa frizerom na 35% i temp u idlu od 30c u sobi je nekih 22c ![]()
![]() |
#23 | |
Banned
|
Citiraj:
kako je baza hladnjaka od neke faking čvrste čeliklajk legure..... a ja imam samo ultrajeftinlen svrdla........... našao sam neki minijaturni pasivac...... probušio samo jednu rupu kroz kuljer (kroz aluminijski dio).... nakeljio mali pasivac preko...... dvije duge vide......... a sa donje strane kartice stavio sam gumene amortizere da dobro prijanja....... onda sam još pričvrstio 4 trake nekog lima i zavidao vent(a64 stock)...... grafička bi sigurno (što se tiče temperature) mogla ić još dosta preko 535..... samo da nađem neki volt mod....... a i memorija je hladna ka led jer vent i nju hladi....... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
a kaj ti dok si u sbi moraš nosit zaštitne slušalice od buke i bubrežnjak za motor od propuha koje ti proizvodi komp ma naj bolje da staviš kompresor u njega..........lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
Citiraj:
Kad pogledas, danas ti nemre komp bit tih (ko kad je ugasen da ga hebes), jer, ja imam samo 3 venta u kucistu-silencera na grafi na 25%, napajanje i freezera na CPU na 35%. Svi su necujni, al opet se cuje zujanje HDD-a koje nemres nikak sprijecit...
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
evo hladenja koje na max okretajima na x300 sa originalnim pasivcem i najobicnijim ventom rusi temp i do 50C (cirka sa 70 na 20, zavisi o clocku i sobnoj temp) http://img341.imageshack.us/my.php?i...61650483eb.jpg
![]() |
#29 | |
Banned
|
Citiraj:
i onda mi netko kaže da se intel i amd ne vole.......... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
FREEK
Datum registracije: Oct 2005
|
@ clock2much® zaboravil si izrezat one plehove s rupicama iza ventova...za bolji protok zraka ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|