|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Prijedlog ploča + CPU
Računalo ce raditi sve i svašta - multimedija, grafika, web aplikacije, CAD. Neće biti previše igranja. Razmišljao sam o Intelu zbog stabilnosti, ali (ipak) mi je malo puno u odnosu na amd. Najviše me dakle zanima stabilan i siguran rad i dobra podrška. Neću raditi OC. -->
Na to sve ide jos neka grafička i neki sata HDD i ostatak diskova i optike i kartica iz starog racunala. Možete li mi pomoći u slaganju nečeg optimalnog? Ne pratim baš previše hardver, a do sada sam razmišljao o nečemu od ovoga: CPU: Athlon64,3500+,s939,512MB,Venice Athlon64,3700+,s939,512MB,San Diego MB: DFI nF4 ULTRA INFINITY, nF4 Ultra, DDR,zvuk, S-ATA, FW, G-LAN, PCI-E, s. 939 FOXCONN NF4UK8AA-8EKRS,nForce4 Ultra, DDR,zvuk, G-LAN, FW, S-ATA,PCI-E,s. 939 MSI K8N Neo4-F, nForce4, DDR, zvuk, FW, S-ATA, G-LAN, PCI-E, s. 939 Eto, ni sam nisam pametan je li to čemu što ja gledam? Cijena mi nije (pre)velik problem, ali gledam te ploče od preko 1000 kn sa SLIem i ne znam čim, a to mi ništa ne treba. Ne treba mi ni zvučna na ploči, npr. ali što je tu je. Ploča bi trebala imati ok chipset (nf4 je ok?), gro USB portova, FW, gro IDE i SATA portova, 2-3 PCI-e i 2-3 PCI porta i to je vise manje to. Eto, pa ako netko ima malo vremena za neki prijedlog... Hvala! Puno hvala! Prije svega, pozdrav! Nov sam ovdje, ali sam dugogodišnji korisnik AMDovih procesora.
Uzeo bih novu ploču+CPU+RAM... Računalo ce raditi sve i svašta - multimedija, grafika, web aplikacije, CAD. Neće biti previše igranja. Razmišljao sam o Intelu zbog stabilnosti, ali (ipak) mi je malo puno u odnosu na amd. Najviše me dakle zanima stabilan i siguran rad i dobra podrška. Neću raditi OC. Na to sve ide jos neka grafička i neki sata HDD i ostatak diskova i optike i kartica iz starog racunala. Možete li mi pomoći u slaganju nečeg optimalnog? Ne pratim baš previše hardver, a do sada sam razmišljao o nečemu od ovoga: CPU: Athlon64,3500+,s939,512MB,Venice Athlon64,3700+,s939,512MB,San Diego MB: DFI nF4 ULTRA INFINITY, nF4 Ultra, DDR,zvuk, S-ATA, FW, G-LAN, PCI-E, s. 939 FOXCONN NF4UK8AA-8EKRS,nForce4 Ultra, DDR,zvuk, G-LAN, FW, S-ATA,PCI-E,s. 939 MSI K8N Neo4-F, nForce4, DDR, zvuk, FW, S-ATA, G-LAN, PCI-E, s. 939 Eto, ni sam nisam pametan je li to čemu što ja gledam? Cijena mi nije (pre)velik problem, ali gledam te ploče od preko 1000 kn sa SLIem i ne znam čim, a to mi ništa ne treba. Ne treba mi ni zvučna na ploči, npr. ali što je tu je. Ploča bi trebala imati ok chipset (nf4 je ok?), gro USB portova, FW, gro IDE i SATA portova, 2-3 PCI-e i 2-3 PCI porta i to je vise manje to. Eto, pa ako netko ima malo vremena za neki prijedlog... Hvala! Puno hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
DFI nF4 ULTRA INFINITY, nF4 Ultra, DDR,zvuk, S-ATA, FW, G-LAN, PCI-E, s. 939 i Athlon64,3700+ 939 a za ram neznam
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pošto nećeš OCat onda ti DFI NE treba! Pogledaj Epoxicu 9NPA+. To bi bila moja preporuka. Što se tiče proca ako imaš $ uzmi San Diega. Mada ako misliš radit u više aplikacija trebao bi razmislit o dual coreu (Athlon X2) ili Intelu sa HTom (Pentinum 630).
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Svakako ako se neces igrat uzimaj intela sa HT-om, sad dal dual core ili ne, ovisi o tebi....HT je must have! Jedino kaj ja nisam vidio neku dobru maticnu a da je jeftina za intela.... Inace, preporuka za AMD je x2 3800+ i ova Epox-ica koju je buljo naveo. Inace, pogledaj na trznici, vranoga1 prodaje x2 3800+ pa mozes i tu proc jeftinije....
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala svima na prijedlozima... ona epoxica izlgleda zgodno. Gledao sam i HT Intel. Sviđa mi se podrška i DDR2, ali me malo muči upravo cijena ploča. Znam da su kvalitetne, ali 955 Intel ploča košta preko 1600-1900 kn. Na stranu novci, tu mi je malo i stvar principa. ![]() ![]() Znam da sam u krivom forumu, budem pretražio malo forum ali kad već pitam za savjete - jedno brzinsko, za intel, koja ploča - koji chipset uopće dolazi u obzir? Pa ću uspoređivati dalje... Hvala na strpljenju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Što se tiče Intela nisam baš na ti sa njegovim čipsetima al recimo preporuka bi bila Abit AW8 sa 955X čipsetom.
![]() |
![]() |
#7 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
@Moloch Kolko točno para misliš potrošiti na ploču i procesor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kod AMD-a je ta razlika kaj ti za kojih 700kn mos kupit super plocu, a koja je takva za intel? mislim, da kosta toliko novaca?
![]() |
#9 |
Registered User
|
Realno gledajući, kontinuirano imam bar 2-3 zahtjevnija programa otvorena paralelno (npr. vektorski program za crtanje, Flash + neki audio alat, Photoshop ili nešto treće). @McG Nisam si još točno odredio nekakav limit. U principu mogu potrošiti dosta jer mi računalo vraća novac nazad, ali realno ne namjeravam trošiti na nešto što mi ne treba ili će ležati neiskorišteno. Razmišljao sam recimo do 3000 kn za CPU + ploču + cooler, ali to se može malo šetati gore dolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
-nVidiot-
|
Kupi EPoX-icu 9NPA+ Ultra i kod gorana 3800X2 za 2200Kn. Pošto je procesor BOX-iran dolazi sa hladnjakom, a pošto nećeš clockat sasvim je dovoljan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
-------
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
DFI NF4 Ultra Infinity je cjenovno tu negdje (cak je i nesto jeftinija, oko 45 kuna) kao Epox 9NPA+ Ultra tako da mozes slobodno i nju uzeti. Tim vise sto Epox ima 1 godinu garancije (kod Ve-mila) a DFI ima 2 godine (u Linksu)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Kazu da je stabilnost odlicna a i u testovima ne zaostaje, vec je uvijek 1. ili 2. Uskoro cu i ja prelaziti na S939, i planiram uzeti tu maticnu.
![]() |
![]() |
#14 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
-------
|
Dobar review ![]() ![]() ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Ti nisi normalan... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
-nVidiot-
|
Citiraj:
Citiraj:
BTW. treba tebi kompjuter za nekaj drugo osim 3dčmarka? |
||