Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2006., 18:15   #1
intruder606
Premium

intruder606's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Kamerica ili fotic? Molim pomoc!

Kao prvo nadam se da postam na pravom mjestu, a ako nije tako zamolio bih moderatore da prebace tamo gdje bi trebalo i ne uzmu mi za zlo!

Da krenem s onim bitnim.
U prilici sam potrosit oko 2500 kn i odlucio sam da cu ih utopit na fotic ili kamericu. Totalno sam out sto se tice toga pa trebam pomoc! Nekako me vise privlaci kamerica ali ne znam na sto bi trebao paziti! Neki ljudi su mi rekli da su snimke s tim kamericama prilicno lose i da si bolje uzmem fotic ali sto cu kad me snimanje filmica vise privlaci! Meni ne treba nesto sto ce impresionirati kvalitetom vec nesto za zajeb.... kao i vecini! Molim vas da me upozorite na sto da obratim paznju ili cak preporucite koji model za koji smatrate da je dobar!
intruder606 je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2006., 20:45   #2
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor intruder606
U prilici sam potrosit oko 2500 kn i odlucio sam da cu ih utopit na fotic ili kamericu. Totalno sam out sto se tice toga pa trebam pomoc! Nekako me vise privlaci kamerica ali ne znam na sto bi trebao paziti! Neki ljudi su mi rekli da su snimke s tim kamericama prilicno lose i da si bolje uzmem fotic ali sto cu kad me snimanje filmica vise privlaci!
Istu dilemu sam ja imao prije par mjeseci. Kamera ili fotić, fotić ili kamera i tako u beskonacnost. Nema pravog odgovora, samo činjenice da su kamere za snimanje videa, a fottići za slike

Ono što sam ja napravio, je da sam našao fotić Sony DSC60 koji ima mogućnosti i snimanja solidnog video materijala 640x480@30fps, u kombinaciji sa 1 Gb Sony Memory Stickom solidno rijesenje. DVD VIdeo izrađen od tog materijala je solidan
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2006., 21:08   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor intruder606
Kao prvo nadam se da postam na pravom mjestu, a ako nije tako zamolio bih moderatore da prebace tamo gdje bi trebalo i ne uzmu mi za zlo!

Da krenem s onim bitnim.
U prilici sam potrosit oko 2500 kn i odlucio sam da cu ih utopit na fotic ili kamericu. Totalno sam out sto se tice toga pa trebam pomoc! Nekako me vise privlaci kamerica ali ne znam na sto bi trebao paziti! Neki ljudi su mi rekli da su snimke s tim kamericama prilicno lose i da si bolje uzmem fotic ali sto cu kad me snimanje filmica vise privlaci! Meni ne treba nesto sto ce impresionirati kvalitetom vec nesto za zajeb.... kao i vecini! Molim vas da me upozorite na sto da obratim paznju ili cak preporucite koji model za koji smatrate da je dobar!
Hm, moras biti precizniji? Hoce hrpu megapikslova, ogromni "zum", da stane u djep, da bude sexy, da stane u ruku i bude nevidljiv kad slikas ispod minice? Uz to, tih 2500kn je za fotic + dodatna oprema (torbica, punjaci, baterije, kartice) ili samo fotic?

U svakom slucaju, za tih 2500kn mozes dobiti razmjerno zadovoljavajuc fotic u low end klasi. Koji, mozda cak i nije toliko bitno s obzirom na cijenu, no bilo bi zgodno da odredis neke kriterije prije nego sto budes uzimao preporuke u obzir.

Ako te ipak stvarno zanimaju "filmovi", bolja je ideja da trazis starije rabljene kamere ili ipak prosiris budjet...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2006., 21:39   #4
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Slažem se sa bubbom (ko bi reko)

Napiši što bi najviše radio sa tim uređajem bio to fotič ili kamera, al opet moraš znat da 2500kn nije dovoljno za nešto konkretno.

Možda bi bolji izbor bio neki mainstream fotič koji radi ok filmiče, al opet to guta MB a memorijske kartice nisu prejeftine.

Jel imaš namjeru slikat ili samo snimat?

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2006., 22:29   #5
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Autor buljo
Slažem se sa bubbom (ko bi reko)

Napiši što bi najviše radio sa tim uređajem bio to fotič ili kamera, al opet moraš znat da 2500kn nije dovoljno za nešto konkretno.

Možda bi bolji izbor bio neki mainstream fotič koji radi ok filmiče, al opet to guta MB a memorijske kartice nisu prejeftine.

Jel imaš namjeru slikat ili samo snimat?
pogledaj si SONY DSC-H1 , imas i fotic i kameru 3000kn.
ili mozda CANON S2 IS 3500kn : goood :
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno