|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Pitanje u vezi sdram-a na starim plocama
Kod frienda smo rastavljali neku staru PC kasu,16Mb edo,Socket7,P166MMX,S3 Virge,4PCI,3ISA,itd...te bi ju on pustio u pogon tak da u boravku ima neki comp koji bi preko mreze pustao glazbu. Uredno sve radi i sada sam to rastavio da pogledam sto sve josh ima znutri. Tako se tamo nalaze 4X utora za Edo memoriju i 2X za SDram.Problem je sto SDRam stane u utor ali one dvije bijele kvacice su duplo nize nego sto su bile na uobicajenim kasnijim SD ram utorima.Namjeravali smo ubaciti 64MB sd-a ali eto to me ostavilo zbunjenim,nisam se susreo s tim,a u doba P133 hardware me nije privlacio tako da sam neznam.Dakle da li bi rami radili u tome ili je to neki prvi model PC66 sdram.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
trebalo bi. samo: neke glupe ploce ne rade ako pored sdrama nisi stavio i edo rame. edit: pa kaj nisu po dve rupe za zakvacit na svakoj strani?? Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 01.03.2006. u 17:34. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Taj SDRAM će vrlo vjerojatno morat bit PC-66...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
"edit: pa kaj nisu po dve rupe za zakvacit na svakoj strani??" Jesu i sve je isto samo je cijeli SDRAM-slot nizi i one kvacice sto zakvace ram su nize pa se rami ne mogu zakvacit.
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi uopće siguran da je to SDRAM slot? Šta piše pored?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ehm da nadam se da cu danas procitat-slikat sve,friend nije bio doma ova 2 dana pa idem danas da sve pregledam ak dodje do 20h.
![]() |
#9 |
PC Ekspert
|
Raditi ce i nema veze sa rupama jer ima i sdram dvije udubine sa strane, ali nazalost , samo manje memorije , do 32 mega rama, ako i to jer su to bile prve sdram memorije na 66 i to samo do 32 rama. U 90 posto slucajeva su radile samo manje memorije do 32 mega. A kod vecih je to bilo nema veze koje velicine , uvijek bi ih prikazivale kao 16 mb ili nisu uopce radile. Problem je u gustoci čipova i nemogucnosti da ih ploca odnosno kontroler prepozna. Edo i sdram, rade zajedno ili pojedinacno , samo edo mora biti u paru za vecinu ploca, iako sam vidio i ploce koje mozes stavit i po jedan edo ram keks. U svakom slucaju neces dobiti neko poboljsanje ,a tesko da ces naci memu koja ce raditi jer su to reariteti za frelic( ja imam nekoliko koje rade od 32 mega sdram -3.3 v - ibm),ako ti sluzi samo za mjuzu onda diginite proc na 200 MHz , to je veoma lagano, ali ovisi o ploci. Ako je neka qdi ili one atc 1000+ onda se stvar rijesi preko biosa ili sa jumperima. Hladnjak moze ostati koji je. Imam i edo meme koliko hoces - pa javi ak si u zg - ti dam . pozdrav od grge
Soltek SL-K8AN-RL@A64 3000+ GeForce FX-5950 Ultra@500/950 512 MB Apacer CL3 160 GB PATA@Seagate Baracuda Asus DRW-160P Xerox XL775 LCD - 17 SUN GDM20D10 - 20 DAT - Archive Pyhton SCSI CHIEFTEC BIG TOWER DA-D1WD COOLERMASTER 550W - RS-550-ACLY UPS - Best Power Server Fortress 2KVA Zadnje izmijenjeno od: grga. 04.03.2006. u 12:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Potrebno mi je 64mb,.Ja imam 6*8MB a samo 4 edo utora pa ako imate 2*32mb edo ili 4*16 moze neka razmjena ili nesto.Moze i vasih 64edo za mojih 64SD itd.Posaljite mi PM da ne razvlacimo temu ovdje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
vidio sam jednu plocu, mislim da je dtk, sis chipset, neradi sdram bez edo. drugo, moze sve, kak ne, ubacio sam u p233 plocu 256mb pc133 i radi. ako uz to stavim edo, neovisno o kolicini, bloka na 96mb. sad je nutra jednostrani 128mb modul |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|