|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
lova
Mene zanima postoje li ikakve literature opcenito o ulaganjima,preciznije o novcanim fondovima,ili nesto...Imat cu slatkih briga vrlo skoro pa bi se htio "pripremit" :clap: Nikakva orocenja u banci ne dolaze u obzir kao ni igranje s dionicama,premlad sam ja igrac za dionice : sweating Razmisljam o ulaganju u obveznicke bond fondove ili jos sigurnije cash fondove...ali to ne znaci da nece nesto ic i u mjesovite tkz "balanced" fondove pritom mislim i ciljam na ICF Balanced i Erste internacional,idem na najsigurnija moguca rijesenja s minimalnim godisnjim prihodima (cca 12-13%) na 2-3 godine... Podijelio bi novac u 3 skupine fondova (nesto investicijskih nesto novacnih itd...) XX u HI Growth,XX u HI Balanced i XX u HI Conservative. Jedini problem je to sto bih ja da mi putem trajnog naloga mjesecno dolazi odredjeni eventualni prihod na tekuci,al to s fondovima nije moguce nego mozes samo dizat lovu kad oces al tu su izlazne provizije koje mi se visinom ne svidjaju... Na orocenja necu ni pomisljat jer inflacija zna bit zajebana stvar. Cash fond mi se cini najboljim rjesenjem jer nema ulazno-izlazne naknade ![]() Da ne kenjarim previse,sad kad sam malo pojasnio svoje namjere me interesira postoji li ikakva literatura o ulaganjima i slicno?Ima li koji online bookshop u hrv?ili strani al da voze u hrv?Moze bit i na engleskom,mozda amazon.co.uk tamo ima svasta... Nesto osim algoritma u hrv? Bilo sta i bilo kakva informacija i vise nego dobro dosla : wtf :
![]() |
#2 |
Premium
|
Dajte ljudi pa sta nitko nezna??: roller : Od 20k eura dam 0.1% od prihoda prvom koji nesto korisno napise :clap:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Svakako uloži u investicijske fondove, dobitak zna bit velik, al postoji i određeni rizik.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Da postavim ponovno pitanje:Nesto osim Algoritma da je online i da ima bookshop?Ako netko zna...
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ajde idem baciti oko na pdf knjigice koje imam pa nabacim tu sta imam pa ako ti nesto bude koristilo platis janjetinu u rijeci ![]() ![]() ![]() ![]() nasao sam nesto neznam koliko ce ti pomoci baci autorizaciju na icq .
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|