|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() pročitah nekoliko threadowa, no mene muči nešto drugo pa Vas molim za pomoć. pošto želim prebaciti sadržaje s VHS kaseta na DVD da li je kvalitetnije ako to radim s tv karticom, karticom s hardverskim encoderom ili DVD recorderom. : sweating :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dođe ti na isto kad se sve snima u MPEG-2.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
može li onda jedn od ovih povoljnijih kartica TV tuner + MPEG 4, LEADTEK, WinFast TV2000XP RM, daljinski, PCI / ili / TV tuner + MPEG 2 + FM card, SAPPHIRE, Theatrix Theatre 550 Pro, PCI/ ili / VIDEO CAPTURE CARD, LEADTEK, WinFast VC100XP, PCI. ako imate koju preporuku slobodno mi recite jer se tu baš najbolje ne snalazim. hvala!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Od tih sam isprobo sve osim Sapphireove. Te dvije daju solidnu sliku iako ne najbolju, software je ok kao i daljinski (capture nema daljinski), al će ti trebat nešto jači komp odnosno proc, ak misliš do kraja iskoristit MPEG-2.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Wot? Pa znaš ti kolki će mu disk trebat za nekompresirani AVI? Ovak snimi u MPEG-2 i prosječan film će mu zauzet 4-5 GB...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rabotnik
|
Ne pricam ja sad o kakvim Adobe Premier i slicnim mastodontima, govorim o Avisynthu koji sa par filtara fino pokupi sum i ostale "zmazaonoce" sa slike te fino zgleda na kraju. Ne znam kak se to vidi na telki iz razloga da mi je telka na drugom kraju stana i sve gledam na kompu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Pa ćemo je prikeljiti za sticky. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Meni slika ispadne vrhunska kad snimam u MPEG-2, automatski se smanji noise kod snimanja, a artefakti nastali prilikom kompresije se vide jako malo, zanemarivo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rabotnik
|
![]() |
#15 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Nikakvi hardverski mpeg2 enkoderi kad je kvaliteta u pitanju. Nema do dobre stare Hauppauge WinTV (danas ju valjda kupis za manje od 100 cuna). Capture u avi u VirtualDubu (picvideo mjpeg na 19 kvalitete). Uz danasnje proceve mozes u letu za vrijeme kepcra filtrirat sum sa slike, micat/lijepit logo-e i slicne stvari. I na kraju price dobis avi (koji nije nis puno veci od nekog DV-a sa digitalne kamere) i puno je pogodniji za bilo kakvu obradu (zvuk, izrezivanje...) od mpeg-a. Na kraju tim avi-jem nahranis preskija u tmpgenc-u 3 (podrzava visejzgrene i/ili HT), i on to u 2-pass VBR prozvace za cas... Rezultat: mpeg-2 bolji nego origigi spreman za fritezu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|