Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.03.2006., 00:54   #1
Ramone
DDR RAM1

Ramone's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Tuneri & MPEG2 enkoderi

> mislim da to nije tocan dgovor jer za hvatanje sluzi dekoder a enkoder je za obradu/kompresiju... ili sam u krivu?

Onda nakon jos malo googlanja sam naisao na neke dvb-t proizvode za koje proizvodjac tvrdi da posjeduju hw mpeg2 enkoder sto je valjda tocno jer i malo vise kostaju...

Ajd ako mi netko moze pomoci - da rjesim te nejasnoce, a bilo bi super kad bi jos netko podjelio svojee iskustvo sa enkodiranjem...
-->
Ovako:
jasno mi je da kod TV-tunera koji love analogni (obicni) signal postoje oni sa i bez hardverskog MPEG2 enkodera.

No, sto je sa DVB-T i DVB-S?
Googlao sam i naisao sam na slicna pitanja a razlicite odgovore...

Neki odgovori su bili (na engleskom): ....dvb-t lovi sliku u MPEG2 formatu pa joj upce nije potreban MPEG2 enkoder....: suicide -->> mislim da to nije tocan dgovor jer za hvatanje sluzi dekoder a enkoder je za obradu/kompresiju... ili sam u krivu?

Onda nakon jos malo googlanja sam naisao na neke dvb-t proizvode za koje proizvodjac tvrdi da posjeduju hw mpeg2 enkoder sto je valjda tocno jer i malo vise kostaju...

Ajd ako mi netko moze pomoci - da rjesim te nejasnoce, a bilo bi super kad bi jos netko podjelio svojee iskustvo sa enkodiranjem...

please wait

Ramone je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2006., 07:40   #2
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
> mislim da to nije tocan dgovor jer za hvatanje sluzi dekoder a enkoder je za obradu/kompresiju... ili sam u krivu?

DVB-T lovi sliku MPEG2 TS (transport stream). Mislim da se tu nema sto encodirati već je za to potreban takav DVB-T tuner. Što se događa u njemu neznam. Uglavnom kasnije prilikom obrade ako zelis snimljeni materijal prebaciti u DVD Video potrebno je isti materijal prekodirati u MPEG2 PS (program stream)
-->
Citiraj:
Autor Ramone
Ovako:
Neki odgovori su bili (na engleskom): ....dvb-t lovi sliku u MPEG2 formatu pa joj upce nije potreban MPEG2 enkoder....: suicide -->> mislim da to nije tocan dgovor jer za hvatanje sluzi dekoder a enkoder je za obradu/kompresiju... ili sam u krivu?

DVB-T lovi sliku MPEG2 TS (transport stream). Mislim da se tu nema sto encodirati već je za to potreban takav DVB-T tuner. Što se događa u njemu neznam. Uglavnom kasnije prilikom obrade ako zelis snimljeni materijal prebaciti u DVD Video potrebno je isti materijal prekodirati u MPEG2 PS (program stream)
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.03.2006., 07:40   #3
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Pa nije puno ali dvb-s kartice koliko ja znam trebaju puno manje procesorske snage ako imaju hardwerski dekoder. Recimo skystar1 i 2. Dvojka za ugodno gledanje satelitskih programa zahtjeva proc preko gigaherca, dok jedinica treba (barem po user manualu) pentium 133 ili jači sa 64 mb ram-a. I jedna i druga snimaju direktno u mpeg2 formatu.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno