|
![]() |
#1 |
DDR RAM1
Datum registracije: Jul 2005
|
Tuneri & MPEG2 enkoderi
> mislim da to nije tocan dgovor jer za hvatanje sluzi dekoder a enkoder je za obradu/kompresiju... ili sam u krivu? -->
Onda nakon jos malo googlanja sam naisao na neke dvb-t proizvode za koje proizvodjac tvrdi da posjeduju hw mpeg2 enkoder sto je valjda tocno jer i malo vise kostaju... Ajd ako mi netko moze pomoci - da rjesim te nejasnoce, a bilo bi super kad bi jos netko podjelio svojee iskustvo sa enkodiranjem... Ovako:
jasno mi je da kod TV-tunera koji love analogni (obicni) signal postoje oni sa i bez hardverskog MPEG2 enkodera. No, sto je sa DVB-T i DVB-S? Googlao sam i naisao sam na slicna pitanja a razlicite odgovore... Neki odgovori su bili (na engleskom): ....dvb-t lovi sliku u MPEG2 formatu pa joj upce nije potreban MPEG2 enkoder....: suicide -->> mislim da to nije tocan dgovor jer za hvatanje sluzi dekoder a enkoder je za obradu/kompresiju... ili sam u krivu? Onda nakon jos malo googlanja sam naisao na neke dvb-t proizvode za koje proizvodjac tvrdi da posjeduju hw mpeg2 enkoder sto je valjda tocno jer i malo vise kostaju... Ajd ako mi netko moze pomoci - da rjesim te nejasnoce, a bilo bi super kad bi jos netko podjelio svojee iskustvo sa enkodiranjem...
![]() |
#2 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
> mislim da to nije tocan dgovor jer za hvatanje sluzi dekoder a enkoder je za obradu/kompresiju... ili sam u krivu?
Ajd ako mi netko moze pomoci - da rjesim te nejasnoce, a bilo bi super kad bi jos netko podjelio svojee iskustvo sa enkodiranjem... |
Autor Ramone
Ovako:
Neki odgovori su bili (na engleskom): ....dvb-t lovi sliku u MPEG2 formatu pa joj upce nije potreban MPEG2 enkoder....: suicide -->> mislim da to nije tocan dgovor jer za hvatanje sluzi dekoder a enkoder je za obradu/kompresiju... ili sam u krivu? Ajd ako mi netko moze pomoci - da rjesim te nejasnoce, a bilo bi super kad bi jos netko podjelio svojee iskustvo sa enkodiranjem... |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Pa nije puno ali dvb-s kartice koliko ja znam trebaju puno manje procesorske snage ako imaju hardwerski dekoder. Recimo skystar1 i 2. Dvojka za ugodno gledanje satelitskih programa zahtjeva proc preko gigaherca, dok jedinica treba (barem po user manualu) pentium 133 ili jači sa 64 mb ram-a. I jedna i druga snimaju direktno u mpeg2 formatu.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|