|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
PC na 12V?
Kao prvo, pozdrav svima, novi sam ovdje a nisam nigdje našao neki podforum za predstavljanje pa vas onda ovdje moram pozdraviti ![]() Zanima me da li je moguće PC spojiti na akomulator tj. nekako ga instalirati u auto? Znam da ima za kupiti onih konvertera 12/230V i to bi sve šljakalo ali ono što me brine je hoće li taj konverter stalno držati potreban napon i struju za komp pošto napon u autu stalno varira? I ono drugo što mi stvara problem je kako mu osigurati konstantno napajanje kad npr. palim i gasim auto, a pri "paljenju" sva struja ode u anlaser? Jel bi išao kakav UPS da se spoji ili nešto? Pliz help ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
bilo je već sličnih threadova pa malo potraži po forumu. osobno to ne bi preporučio jer bi se to sve dobrano treslo tak da bi u kratkom roku sigurno nešta riknulo. prvenstveno hard edit:welcome ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Frend je pred par godina ekspermentirao tak nekaj. Može se to srediti. Želio si je ugraditi komp u auto za muziku. Na kraju je kupio autoradio s cd playerom. Puno jednostavnije, bolje... dobrodošao |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Mislim da cak imam i clanak o tome ili ti ugradnji racunala u auto. Samo se nemrem sjetiti di sam ga tavio ![]()
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: PC na 12V?
Citiraj:
Isto tako, AT napajanje je neizmjerno lakse prilagoidti takvom radu; sve ovisi sto ti tocno treba i koliko si spreman uloziti...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
http://mini-box.com/s.nl/sc.8/catego...it.A/id.373/.f Chek this out oko 400$ te izađe pa ako imaš para najjednostavnije riješenje ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
Vidio sam to negdje na internetu na nekim projektima i znači moglo bi se složiti samo nigdje nema sheme za to kako i što pravilno spojiti. Imam neke komponente od PC-a još od starog kompa pa sam mislio to nekako "utopiti" u auto da cijela stvar proradi a i čini mi se dosta praktično što se tiče broja pjesama i ostalih "entertainment" stvari - ne moram imati 20 cd-a u autu i slično. Ajde ako tko od vas struijća to uspije iskopati negdje, kako se to radi, neka mi pošalje na kazaam@net.hr - bit ću mu jako zahvalan ![]() BTW, onaj "touch pad" što se nalazi na laptopu i služi kao miš (ili kako se to već zove), može li se to kupiti posebno u nekom obliku ili se mora vaditi iz laptopa baš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
A vidi ko je tu ![]() ![]() Možda ide u Golfa ako nađem to napajanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
kaj nije jednostavnije uzet neki laptop i stavit ga u auto ili jos bolje uzet onaj Yakumo autoradio ili neki slicni sta ima usb prikljucak+ neki 2,5" hdd u ladici??? nemas skoro nikakve zajebancije ni kablovanja..
![]() |
#14 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
frend je prije 4 godine to slago za maturalni rad i super je radilo. nije čejnđo napajanje, već je kupio neki konverter. jedini problem je bio u disku. on je to riješio na jako dobar način. kupio je na placu ćipo-ćipo autić na baterije i skinuo amortizere. nevjerojatno, ali istinito - dobro je šljakalo. disk ok šljaka i dok "pluta", ali je bitno da ne lupa u nikaj.
![]() |
#15 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() inache mislim da je laptop preskupo rjeshenje, vjerujem da kazaam puca na neshto mnogo jeftinijie i dzepu prihvatljivije. ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() I da, točno ovo što je Atha rekao, tražim nekakvo jeftino riješenje s power supply-om jer imam sve potrebne komponente koje sada samo čekaju na struju ![]() 2 Zond: svaka čast na linku ![]() ![]() Samo naravno, opet nema kompletne sheme supply-a, inače tip je napravio stvarno dobar posao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Sto se tice seme ![]() Power-Supply schematics: (many people asks for it) When I built it I were preparing for my summer vacation '03 (car trip to Sweden) and I were in a hurry to finish this project in time. I did not draw any schematics at all - I used the LT1074 's referance design, modified it to fit my needs, hand-made the necessary coils using some ferrite cores and put it together (that's also why the power supply consists of two boards.) - then I made a lot of minor adjustments & modifications to ripple/lower noise and make the swithcers work synchronously to reduce interference. After this, the power supply proved to work just fine, and it is still working just fine. So that's why I do not have any schematics, and it's not easy to disassemble/backtrace it now. ---- Nema druge nema improvizacija ![]()
![]() |
#19 |
Premium
|
Da, pročitao sam to već zato sam i rekao nema sheme. Budem nešt' probao iskemijati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas