Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.02.2006., 22:06   #1
tpint10
Premium
Moj komp

tpint10's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Koje zvučnike???

Dakle. Imam velikih dilema, pa molim stručnjake da mi objasne. Uređujem si tavan od kakvih 50 kvadrata (jedna soba). Gore mislim stavit projektor, neki komp, al sto me zanima je koje zvučnike. Gledal sam logitechove z-5500, 5.1 sistem zvučnike. subwoofer je fakat luuud, no neznam dal će mi biti dosta jaki sateliti, ipak je to 50 m2. lova fakat nije u pitanju, tak da sam gledal da bi si kupil sto vece zvucnike, no onda moram imat i pojačalo, a neznam dal je moguće spojit pojačalo s kompom i kak.
Razmišljal sam da si stavim 7.1 sistem zvučnika, al neznam dal bi puno dobil s tim osim sto bi dao jaaako puno para.
Koja bi mi trebala zvučna kartica za sve to???
e, sad pocinje ono najvažnije. U cijelu priču ukomponirat gramofon, koji ne radi bez pojačala, kak ga spojit, jel se može spojit na one logitechove s početka priče ili mora biti posebno pojačalo.
dal spajat gramofon direkt na pojačalo, na komp, kam????

Fala puno svima koji će mi pomoći oko odabira!!!
tpint10 je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2006., 22:26   #2
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
E da si rekao za što ti treba točno...

Što se tiče Logitecha, bez problema će rokat u 50 kvadrata, zvučnu uzmeš Audigy2 Platinum jer ima externi priključak u koji možeš upiknut kaj ti treba, cijena joj je oko 600kn mislim. Gramofon ide i taj externi priključak preko činča, zvučnici su digitalni tak da bi njih spojio na digitalni ulaz na zvučnoj.

Al ako imaš love onda bi ti svakako bolja solucija bila neko HiFi pojačalo + zvučnici, al po tom šitanju čekaj nekog ko zna malo više o tome.

Zvučna onda nije toliko bitna pa uzmeš Audigy2 ZS.
Što se tiče 7.1 IMO je neisplativo..

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.02.2006., 22:40   #3
tpint10
Premium
Moj komp

tpint10's Avatar

treba mi da mogu pogledat dvd film u sourandu kao da sam u kinu ili malo boljem, a susjedi nek trpe vibracije.

e, a šta su to koaksijalni ulazi????

ako bi uzeo hifi pojačalo i zvučnike može nečija preporuka nečega
Staro 24.02.2006., 23:04   #4
bluntafari
Djembe playa

bluntafari's Avatar

Uzmeš fino neko Pioneer, Kenwood ili Technics pojačalo, slobodno možeš i neko polovno jer su te stvari praktički neuništive pogotovo one starije komponente, za nove se ne bih baš kladio. Kupiš 5.1 zvučnike i fino ih pikneš u pojačalo. Zvučnu uzmi neku Creative kako je buljo rekao, ne mora biti neka posebna. Gramofon nemoj nikako pikati u kompjuter jer je to u banani totalnoj zbog jeftinih predpojačala koje ugrađuju u zvučne kartice pa zbog toga zna biti dosta šuma u zvuku. Gramofon eventualno možeš spojiti na zvučnu ako kupiš predpojačalo za njega, a to ti se ne isplati. Kupiš pravo pojačalo, s njim dobiješ phono ulaz za gramofon, i naravno puno bolji zvuk nego da to sve ide preko kartice. Ali zapamti, zvuk će biti onoliko dobar koliko je dobra najslabija komponenta u čitavom sustavu.

Pozdrav, nadam se da sam ti malo pomogao!
bluntafari je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2006., 11:25   #5
tpint10
Premium
Moj komp

tpint10's Avatar

znaci vi tvrdite da je bolje kupit pojačalo i sve preko pojačala spajat na zvučnu????
ok, ali kakve onda zvučnike na to spojit one klasične velike ili može i one manje za kućno kino ali opet da ne budu preslabi???
Staro 26.02.2006., 12:39   #6
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Komp spajaš sa linijom zbog više stavri: slušanje SVE muzike koje imaš na hardu a ne na CDu, gledanje filmova (naravno da ću prije gledat neki film sa AVIVOM nego khm Quadrom), i još niz drugih stvari.

Pojačalo spojiš na zvučnu preko kabla (ovisi što ima pojačalo a što zvučna).
Na pojačalo u tom slučaju spajaš zvučnike kakve imaš i kakve hoćeš.

I što misliš pod time "Mali za kućno kino"

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2006., 13:15   #7
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ajde napiši koliko bi točno love potrošio na sve, da li bi više slušao glazbu ili filmove, da li sve mora biti novo ili može nešto i polovno pa ti možemo govoriti o točnim modelima.
newalss je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2006., 13:17   #8
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
kupis lijepo posteno pojacalo i postene zvucnike (posebno sve)!! a koje, reci ce ti Visage ili Jango Fleet (valjda sam nick dobro napisao )

Zadnje izmijenjeno od: nicko. 26.02.2006. u 16:24.
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2006., 15:56   #9
tpint10
Premium
Moj komp

tpint10's Avatar

potrošio bi do 10000 kuna.
ne mora biti novo, može biti i polovno
Oglasni prostor
Oglas