|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Creative I-Trigue 2200
Hah primjetih da ni od foruma više nema puno koristi. Puno je zahtjeva za informacijom, ali njih je sve manje na Netu općenito. Dakle, ovo nije pitanje, ovo je mini-recenzija, pa ako nekoga zanima, može tu naći pokoju riječ jer ja sam već isfrustriran činjenicom da se Internet pretvorio u spam. Kad god sam tražio neku recenziju, dobivam neke cijene i 0 user comments ili slično. U najbolju ruku danas se može naći jedna jedina recenzija na koju svi stavljaju link. Katastrofa. Uglavnom, naslijepo sam kupio ovaj nejeftin sustav, iz jednostavnog razloga što mi je kompjuterska periferija fetiš. Skupljam miševe, tipkovnice, zvučnike itd., a glavna fora je da su dizajnirani, stilski. Tako sam uzeo I-Trigue 2200, po cijeni i kvaliteti izrade viša klasa u svijetu računalnih 2.0 zvučnika trenutno na tržištu. Cijena je oko 400 kn u prosjeku. Motiv je bio taj što trebam neke male zvučnike za putovanja, a da ne slušam baš one papiriće od Smartboxa itd. Dodatni kriterij je da dobro izgledaju, pa mi se učinilo da je ovaj model pun pogodak. Postoji i viša cjenovna klasa npr. Philips MMS321, nama nedostupni Klipsch ProMedia 2.0, JBL Duet i Bose Companion 2, no cijena je oko 100 eura s tim da Bose ide preko 150 eura, što defitivno otpada kao ispaltiva kupnja, bar za mene. Tu još treba spomenuti i najnovija nastojanja Geniusa sa modelima HF2.0 500, 800 i 1250, koji izgledaju kao vrlo ambiciozni proizvodi, velike kutijetine, dobra opskrba snagom, super obrada, MDF drvne kutije itd., no to je već preveliko za putovanja, a i skeptičan sam prema toj jeftinoći za toliko naizgled puno (opet Kinezi). No dobro. Otvaranjem kutije vidi se da se radi o visokokvalitetnom proizvodu. Sva oprema je tu, lijepo upakirana. Prvo što čovjeka zabljesne je nevjerovatan stil tih zvučnika, dizajnerska remek-djelca. Obrada je vrhunska, na razini Apple-ovog stila (ali drukčija filozofija naravno). Sateliti su prekrasni, nisu jako maleni, ali su visoki i tanki (i vrlo lagani!), pa su odlični za manevriranje u raznoraznim torbama i laptop-aktovkama. Baš super za putovanja. Za PC sustav, mogućnosti su brojne, što se i očekuje uz ovakvu cijenu. Sateliti nisu vječno povezani već se lijevi satelit spaja RCA chinchem na desni (matični). Jedino bih mogao prigovoriti što je kabel fiksan na lijevom zvučniku, da su omogućili mogućnost promjene (u slučaju kvara), mogućnosti bi bile na najvišoj razini. Desni, matični zvučnik ima tonsku kontrolu (Tone), što je potpuno nepotrebno jer je zvuk optimalan kada se ne koristi, i naravno kontrolu glasnoće koji ujedno služi i za paljenje/gašenje sustava. Uz njih se nalazi izlaz za slušalice i LED dioda. Na stražnjoj strani tu su priključak za struju (dobije se hvala bogu strujni adapter skromnijih dimenzija), RCA priključak za lijevi zvučnik, primarni ulaz i ono što je najzanimljivije - 3.5 mm izlaz za aktivni subwoofer! Ovo je odlična stvar jer ukoliko posjedujete subac možete imati odličan 2.1 sustav, a po potrebi, ako idete na put, odvojiti samo satelite! Vrhunska stvar. Driveri su bazirani na jakim neodmijskim magnetima, lijepo izgledaju, ali nažalost nisu zaštićeni nikakvim grillom, što je loše ako se misle tumbati bez zaštite u nekoj torbi. Paljenjem sustava dočeka nas još jedan stilski dodatak - LED dioda, koja nije okrugla već horizontalno izdužena, svijetli intenzivno prekrasnom dubokom plavom bojom, zaista zvučnici dobiju high-class izgled. A sada zvuk: iako se radi o soničnoj kvaliteti koja uvjerljivo nadmašuje sv jeftilen 2.0 sustave, i dalje nije na nekoj ozbiljnijoj razini. Npr. JBL Duet su puno sonično ozbiljniji. Razlog leži u ograničenosti dva neodmijska drivera koji se moraju naprezati da bi pokrili čitav frekvencijski spektar, što naravno fizikalno nije moguće, pa se moramo zadovoljiti kompromisnim zvukom. Druga iritatnta stvar je ta što su nasilu pokušali stvoriti dodatni bass odaziv. Zvučnici imaju bass-reflex port sa stražnje strane, koji definitvno radi, no zvuk koji se stvara ima plastični, kutijasti karakter. Utjeha je ta da je bass voluminozniji nego bi se očekivalo, a sami zvučnici mogu razvioti solidnu glasnoću (9W RMS-a po kanalu deklrairano). No radije bih da je bass potpuno odsječen, kako i fizika nalaže, pa da se korekcije rade sa dodatnim subwooferom (kad je već omogućena ta opcija), nego da slušam rezonanciju plastične kantice. Uglavnom, zvuk nije nešto posebno (tu sam sada strog, jer gledamo na proizvod od 400 kn, iako je realno odličan za PC 2.0 sustav), no to nije ni poanta. Za to služi HIFI. Zvuči defitivno bolje od prosjeka, a svoju dužnost kao stilski putni kvalitetni zvučnici obavljaju odlično. Nije mi žao novaca. Preporučam svima, ali pod uvjetom da ih kupuju iz istih motiva kao i ja. Ako se traži ambiciozniji zvuk, bolje tražiti dalje. Nadam se da će nekome pomoći pri odabiru, kako kod nas te stvari ne možeš poslušati prije kupnje. Apsurd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
![]() Solidan review. Mozda jos koju slikicu da si nabacio! I usput prijedlog adminima da naprave neki podforum, user review, ili tak nesto, gdje bi obicni ljudi ispisali ovakve stvari! Mislim da bi bilo veoma dobro imati tako nesto na forumu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Postavit ću sličice za malo više od tjedan dana... kada se vratim sa zimovanja i uslikam stvar. Ni tih slika više nema u nekoj kućnoj radinosti, na kojima možemo vidjeti 3D pojavu proizvoda u nekom logičnom, korisničkom kontekstu. Samo moramo gledati jedne te iste ispeglane sličice proizvođača iz jednog kuta koji nam ne daju viziju o ničemu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa bolje da si zeo 4 orginalna cd-a i spindle od 10kom kao ulog u budućnost ![]() ma oke je sve to i ja planiram nekaj za more slično uzet, pa spojit na novi diskmen (kojim sam btw. jako zadovoljan... yes it's a sony). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Budget za te dvije kategorije ne ide po principu "shared memory" ![]() Dakle za CD-e uvijek izdvajam bez obzira na druge izdatke, samo da su mi dostupni CD-i koje tražim... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Jango Feet, ja sam prije ovih Z2300 imao I-trigue L3500 koje sam platio previše, ko suho zlato za ono što dobiješ(994kn), i tako sam ih prodo frendu za 500 kn Dobro, sad dođu oko 750 ako se ne varam! Kod tih zvučnika sam najviše pogrješio i najviše sam se kajao što sam ih uzeo od svih zvučnika do sad! Najviše sam bio sretan i zadovoljan sa Logitech Z-340, može bit jer su mi to prvi malo ozbiljniji(ako se tako može nazvat) računanim zvučnicima, to su mi bili prvi zvučnici sa wooferom! I kad sam ih spojio na komp imao sam neku običnu zvučnu (to je bilo prije 3 god), i kad sam ih spojio bio sam s njima presretan, slišao bi muziku dnevno po 3 ure bez prekida, jednostavno kad sam čuo taj bas složio sam facu ![]() ![]() ![]() ![]() Ali jebiga to se samo jedanput u životu dogodi, sad da kupim neznam što nebi mi bilo tolike razlike u zvuku da bi bio zadovoljniji nego što sam tad bio! Sad sam se ja raspičao....nemam pojma zašo ![]() Ja ako budem uzimao tako neke zvučnike to če bit JBL Duet, čuo sam ih i jako dobri zvučnici, mislim:više se možda i nemože očekivat o takvih zvučnika! Ali reci mi đe si uzimao te zvučnike da ih nisi mogao prije poslušat??? to mi nije jasno! jesi li možda slušao altec-lansing-fx6021, nekako mi je puno davat za Bose-ove, ali ako ovi nisu ništa ekstra osim izgleda uzet ču radje nešto drugo, makar se žrtvovao od toplog obroka nekih mjesec dana i kupio Bose Companion 3MM ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Te zvučnike nisam zapravo ni namjeravao slušati prije kupnje jer mi nije to bilo od esencijalne važnosti. Više sam govorio općenito o tragičnoj situaciji da se nešto ne može poslušati, ali naravno da postoje i mjesta i načini da se to učini. Zvučnike sam kupio u trgovini uredskom opremom u centru Zagreba, ne u kompjuterskom dućanu. Nisam čuo Altec Lansing. Vidio sam ih uživo i izgledali su zapravo monumentalno i veće nego na slikama, te vrlo ozbiljno. Na netu sam davno našao neke prilično negativne kritike, koje govore o dobroj kvaliteti ali neisplativosti za taj novac. Navodno je MX5021 puno bolja solucija. Ma samo ti sebi uštedi za Bose i uživaj... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Da, imaš pravo to za bose, ali eto upali su mi u oko ti FX621, sateliti su stvarno lijepo napravjeni, a i subwoofer i izgledaju stvarno neobično ali u pozitivnom smislu! Ma najvjerojatnije ču i uzet bose! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|