|
![]() |
#1 |
Salesman
Datum registracije: Nov 2001
|
Titlovi na TV-u!
Do sada sam imao graficke kartice s nvidia cipom, te sam filmove na tv-u gledao pomocu TvTool-a. Sada imam Radeona8500 pa kada pustim film, onda nemam titlove ili u najboljem slucaju (BSPlayer) dobijem titl "preko" slike i ne mogu ga spustiti u onaj crni pojas (posto je slika 16:9). Moze li se to rijesiti i kako? Unaprijed zahvalan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
Pod overlay options uključi theatar mod, a kod izbora displeya imaš kod slike TV dvije plave kocke. Uključi onu isključenu. To ti služi za točno kloniranje slike s monitora na TV. A uostalom u BS playeru imaš opciju; desni klik na film dok pleya, titlovi, pozicija, izaberi i sam odrediš poziciju titlova na ekranu-ali samo ako uključiš thetar mod pod overlay. Inače kako si zadovoljan s grafuljom? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Salesman
|
Upravo tako je sve postavljeno, ali bez uspijeha. Dakle: pokrenem film, titlov na tv-u su "na slici", a na monitoru mogu podesiti gdje da se prikazuju. Osim toga na monitoru imam titlove i "na slici", ali i ispod slike gdje mogu mjenjati poziciju. Jel mozda problem sto imam Nimo Codec Pack instaliran? Prije toga je na kompu bila GF3, a nisam napravio ponovnu instalaciju? A glede kartice: - vrti sve igrice -3D Mark 6900 (250/250), na 275/275 dobijem 7300, ali slika ponekad bude "razmuljana" premda 3D Mark odvrti do kraja. Pretpostavljam da je to znak da sam pretjerao? Kod GF3 kad pretjeram komp se jednostavno smrzne. Sve u svemu odlicna kartica....jos da mi je srediti ovo s titlovima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Salesman
|
Kada iskljucim theatre mod, onda nemam nezavisan prikaz. Osim toga, na tv-u nemam sliku filma nego samo zatamnjen prozor. Ostatak ikona s desktopa se vidi na tv-u. Ovih dana cu preinstalirati win, pa se onda javim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Salesman
|
Theatre mod iskljucen, Janko ukljucen i onda u prostoru gdje bi trebala biti slika na tv-u - nema nista. Dakle znaci da mi nije odmah full screen na tv-u, a i kad ga ukljucim nema slike. Strelica misa se uredno pojavljuje na tv-u. BsPlyer - 0.85 Build 8.4.8, sada skidam najnoviji. Bice da win89se prave probleme jer ih nisam instarilao, a bilo je tu vise kartica (GF2MX, Radeon7500, GF3, TNT2 i sada Radeon8500). Budem do vikenda napravio novu instalaciju pa se onda javim. Dal da predjem na XP SP1? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Eknez: Ak hoćeš klokat kak treba-moraš flashat bios od Evil Master II Special Edition Inače ništ od posla ![]() http://www.radeonthetop.com/bios.php?cat=Powercolor Škvadra je clokala do 300/285,stavi na 275/275 i ak dela stabilno-ne diraj dalje. Ta kartica ima neku čudnu memoriju od 3.5 koja baš i nije nešto ali ak ti ovo uspije i dobro dela-više ti ne treba. Neke stvari o tome možeš pročitat i tu: http://www.rage3d.com/board/showthre...eadid=33646274 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Salesman
|
Dakle: skinuo sam s bios od Evil Master II Special Edition i Atiflash. Sada u isti direktorij kopiram oboje, odem i dos i napravim flash. Ili bi procedura trebala biti drugacija? Neki drugi flash program pod win ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Super Moderators
|
Ne,na disketu gdje ti je ATIFLASH snimiš i bios Digneš komp u DOS-modu-sa tom disketom i ukucaš atiflash -p 0 filename pa enter Pod filename pišeš ime biosa |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Salesman
|
Koji "oblik" bios-a .rom ili .bin ? Bios koji sam skinuo s neta je: "bios_pc_8500_origin.rom", pa ako nije problem da mi napiste tocno sto trebam ukucati. U medjuvremenu sam skinio s neta "FlashRadeon8500" koji nudi par opcija sa biosima koje on ima, te nekim drugim bios-om, ali program mi javi gresku. Graficka srecom i dalje radi... Tv-out kabel moze biti ukljucen u karticu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
|
Najbolji alat za modifikaciju biosa ti je RadEdit,skini si verziju 1.1 imaš je tu: http://www.radeon2.ru/radedit_eng.html Onda ga raspakiraš,tipkom curent pogledaš koji je tvoj aktuelni bios i tipkom save ga spremiš ili na hd ili disketu-zlu ne trebalo. Za flash na novu disketu staviš Atiflash i bios koji si skinuo. Digneš komp u Dos-u i utipkaš Atiflash -p 0 filename E sad...koji ti je točni filename biosa možeš isto pogledat sa RadEditom Poželjno je imati i PCI grafičku, ak nekaj krene po zlu-digneš komp sa njom i možeš sve vratit kak je bilo Ak ti nije bistro-pitaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Salesman
|
Dakle sa Startup disketom podignem komp, ubacim disketu s atiflash i biosom, te onda kucam: atiflash -p 0 bios_pc_8500_origin.rom ili atiflash -p 0 a:\bios_pc_8500_origin.rom Nakon uspijesne operacije: komp se sam restarta ili treba restartati ili ugasiti na prekidac, pa upaliti |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Super Moderators
|
Ako to JE ispravno ime onda atiflash -p 0 filename Ako sve prođe dobro-restartaj ga-ne gasiti Prije flasha je pametno deinstalirati drivere i control panel Ak ti počne javljat pri flashu invalid filename ili nekaj slično probaj pisat ime drukčije Ono 0 iz komande za flash je nula. ne o A ak ti veli da nemože upisati podatke-možda ti je nekaj u biosu matične uključeno kaj to sprečava-isključi |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
Koliko vidim imaš malih problema ![]() To kaj tebi napiše pri flashu je prilično uobičajeno. moraš pobrisati drivere i control panel od grafičke,očistiti registry, isključiti u BIOSU matične jednu stavku koja "brani" brisanje, Onda još...uzmi frišku disketu-NOVU,snimi sve na nju. Pri pocetku flasha utipkaj samo A:Atiflash,pa enter da vidiš popis svih komandi-imaš i jednu za flashanje "na silu" Koji put su file-ovi koje si skidao loši-ak je tak skini ponovo Restart biosa na jumperu Imaš sto čuda kaj te može zezat.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Salesman
|
Pokusao sam flasirati s "FlashRadeon8500" i on mi svaki put javi ERROR DATA NOT ERASED i ERROR 0FL01. Bice da u biosu nesto koci..., ali ja nemam pojma sto?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Salesman
|
Dakle "Atiflash" i sve sada radi na 275/275. Sada slijedi format c: pa budem sve poslagao na XP-u. Svi testovi u 3DMarku rade bez problema, osim Nature testa gdje dobijem ponesto bijelih tockica (ali slika nije razmuljana), budem vidio sto ce biti nakaon instalacije. Hvala svima na savjetima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Uzmi bolje 2.5 drivere Ajd da si je konačno flashal ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Salesman
|
Otkljucao sam proc i podigao mnozitelj na 11.5 jer problem je s memorijom kad dizem sabirnicu (rijec je o nekon no no-name). Sad bas i nemam vremena (ide Nova) za instalaciju, al budem... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|