|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Ima li netko volje testirati ovaj tzv MFG i usporediti ga direktno s loseless scalling koji kosta par eura i dostupan je za svaku graficku ? Inace ova serija se zaobilazi u sirokom luku |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Meni samo nije jasno kako mogu ovakve kartice uz sve što ih prati dobivati ocjene 90+... To su dobivene instrukcije koje dolaze uz samu karticu ili? ![]()
![]() |
#4 |
mag.math.
Datum registracije: Dec 2021
|
Kolega, sve ovisi koji se aspekti u testiranju hardware-a gledaju. Očito kolege s PC Eksperta gledaju isključivo performanse same grafičke kartice te njezine cijene, dok neki drugi kao naprimjer Steve Burke sa GamerNexus-a gleda cjelokupnu sliku ovog što navodite tojest kako ste rekli sve što ih prati. Apropos toga, PC Ekspert je dao ocjenu 92% što je odlično, dok je GamerNexus u prvim minutama videa dao ocjenu Garbage i Do not buy. Na vama je kome ćete vjerovati. Druga je tema tko koliko ima moći i snage boriti se s posljedicama negativnih ocjena recenzija, ali to ostaje na insinuacijama i pretpostavkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Gamers Nexus zivi od senzacionalizma i malo je pretjerao sa svime. Ako obojica procitate moj zakljucak u njemu pise da se kartice trenutno ne kupuju jer su preskupe i ne donose velike pomake u performansama. Ocjena 92% je na bazi kvalitete cjelokopnog proizvoda i onoga sto donosi, a ne samo GPU-a. Sad svi pljuju, a za pola godine, godinu ce kupovat RTX 50 seriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mag.math.
|
Kolega Krešo, kao što vidite naveo sam točno što i kako Vi ocjenjujete i tu je sve jasno. Ali se ne mogu s vama složiti da je Gamer Nexus seznacionalistički medij što svakako nije, a o tome ne bih dalje polemizirao jer ulazimo u offtopic. Nastavno na temu, slažem se s Vašom ocjenom i nemam ništa protiv Vaših metoda recenziranja i ocjenjivanja proizvoda. LP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Al Krešo, ti tvoji reviewi ionak to rijetki čitaju, nedaj si čast kaljat s ovakvim stvarima. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
Markec ne pricaj gluposti, nase su recenzije uvijek nepristrane i da citas vidio bi da se savjetuje protiv trenutne kupovine. S druge strane, proizvodi u cjelini su nikad bolji. Jedino kod RTX 5090 sam cuo cvrcanje zavojnica, a sve kartice su i tihe u radu. S druge strane, brojke citanosti ipak malo drugacije govore od ovoga sto ti tvrdis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
mag.math.
|
Kolega, zato su Vaši postovi na forumu rado čitani, pogotovo oni gdje objašnjavate što ćete i kako kupiti na firmu bez PDV-a, a što ćete od postojećih komponenti složiti sinu u njegovo računalo. Takve informacije su ekstremno krucijalne za dobrobit ovog foruma te uvelike uveseljavaju ovdašnju populaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Ljude je vise strah uzimat novu nvidiu da se ne zakuri, a i nije neki pomak u odnosu na 40xx seriju osim dlss-a. Meni na 3090 i Win 11 se jucer komp black screenao dok sam editirao video. Cudo da kresi nije usred testova sa ovim 572 driverima, nema kog ne znam da mu se bar jednom nije black screen desio sa ovim novijim driverima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Administrator
|
Upravo završavam s testom sedme kartice iz RTX 50 serije i nikakvih problema s driverima nisam imao u obliku artefakata, smrzavanja, black screenova i sličnog. Jedino s ponekim karticama (RTX5090) malo čudne performanse u pojedinim testovima i rezolucijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Kasno Mujo na Kosovo stiže, ali ajde da pitam kada sam već tu 😅. Da li je netko probao neki od 5070ti (ili generacije) na x470 chipsetu? Čitam da ima svakakvih iskustava, crnih ekrana čim instaliraju drivere, da se kompovi ne pale. Neki su kao uspjeli "rješiti" problem tako da su ograničili PCIe sabirnicu u UEFI-u na Gen2, nekima je tek kada su na Gen1 (ali onda je kartica totalno uštrojena...) i tako... Kakva su lokalna iskustva, ako itko ima 😅 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|