|
![]() |
#1 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Problem s USB portovima
pozdrav, sumnjam na ploču da je "vrisnula" ali da pitam za svaki slučaj ryzen 5600g asrock b450m pro4-f, bios P10.31 2x16gb 3200MHz msi gtx1070 8gb prošle godine pri paljenju kompa znao je zapeti na početnom ekranu, tj kad se treba vrtit onaj bijeli kružić, tu stane bez kružića i ništa se ne događa.. to je bio prvi simptom, nakon toga je počelo ovo sa zvukom ![]() rješenje je bilo da iskopčam USB hub koji je ukopčan sprijeda i onda normalno uđe u windows, tj krene se kružić vrtiti , inicijalizacija svega proradi.. nisam tada obraćao previše pozornost na to zatim nakon nekog vremena počeo je štucati youtube zvuk.. imao sam problema i sa novim STALKEROM misleći da je do igrice a kad ono iskopčam USB hub i sve proradi.. STALKER je trzao nemilice čak i u meniju. ni zvuka nije bilo u meniju.. mislio sam da je do huba, uzeo novi a ono isto bez obzira dal je ukopčan sprijeda na mislim USB 3.0 na kućištu ili direkt odozada na ploču šteka i zvuk na skypeu (sada ms teamsu), baš se lomi zvuk neko vrijeme dok ne proradi.. i MPC classic filmovi su štekali sa zvukom.. znala mi je i tipkovnica preko usb adaptera fulat slova da li je ploča "vrisnula", možda da probam drivere nanovo instalirat i pitanje je koje, možda je neki spoj loš s kućištem pa ga zajebava tj da probam sve rastavit i sastavit? jel imao tko takav slučaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ja sam jednom imao situaciju koja me satima zajebavala gdje je jedan od tih prednjih USB portova, na kućištu je bio svega par cm od tla, bio zgažen (sa stickom unutra) te savijen plašt zbog čega je dolazilo do kratkog spoja. Baš sam ispizdio taj put dok sam skužio. Ja bih rekao da za početak samo iskopčaš front header s ploče pa onda odatle vidi šta dalje. Ako nastavi zezati onda je vjerojatno najpametnije izvaditi ploču van i upaliti metodom "šarafciger" ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
da, bit će tako.. taman ću morati presložiti kompove u druga kućišta.. još imam stari Chieftec BX nesšto, težak 15kg.. nije više toliko praktičan.. pregledam sve limiće dal su se spojili negdje |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|