|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Preporuka Hard diska?
Evo gledao sam ove, bitna mi je tisina HDD-a... 01.HDD Maxtor 6Y200S0, S-ATA150, 200 GB/16MB/7200rpm 716,58 kn 02.HDD Seagate ST3200822AS, 200 GB 8MB, S-ATA150, 7200 780,59 kn 03.HDD WD Caviar 200 GB, serial ATA II-300, 7200 o/min., 8 MB cache 764,00 kn Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
U zadnje vrijeme svi hvale samsunga...razmisli o njemu, iako nije medju ta tvoja tri navedena, a i nisam siguran dal ima od 200GB
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
probaj nac samsunga od 160 to je jako jako jako jako tih disk najtisi 3.5 disk poslje baracude IV, ako ne onda hitachi neki 7k250
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
izabrao si od 5 diskova 3 najbucnija ![]() kao sto kolege kazu, samsung je najtisi, pa onda hitachi...pa seagate, wd i maxtor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bacc. ing. comp.
Datum registracije: Nov 2003
|
hitachi moja preporuka definitivno,ja ga imam i tih je ko bubica... cul sam da je maxtor jako grije,ja sam na starom ga kompu imal i uvijek je bil vruc mogel si pec jaja na njemu al to je bil jos IDA nije bio sata i hitachijevi su ti najeftiniji i po meni jako dobri... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ja stvarno ne znam jel sam gluh ili vi svi imate bešumna vodena hlađenja? Imam dva Seagate-a i još nisam čuo hard kako melje/zuji/drči i sl.. Kućište je otvoreno s jedne strane i udaljeno pola metra od uha. Imam relativno tih cooler (barem kad ga smanjim na najmanje), a ni grafulja se ne dere ne znam kako... Uglavnom, ne znam koliko je važna tišina, ali mislim da su ova moja dva prilično tiha (a i prati ih takav glas...). Nemam doduše Seagate-a od 200 GB nego 250, ali bi ti njega svakako i preporučio ako možeš dodati 100-200 kn jer taj disk ima gustoću od 133 GB po ploči, a 200-tka ima 100 GB po ploči. U prijevodu, brži je i do 20-tak posto, a ne grije se ništa više.
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možda jednostavno ne znaš kako se disk "glasa". Baracude 7200.8 znam da se čuju, barem ove SATA verzije, PATA nisam probao. A ima nas dosta koji smo alergični na buku. Evo ja čujem i kad se zapisuju podaci na USB memory stick. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Hvala svima na odgovorima... Evo na kraju su ostala dva modela u razmatranju: HDD Seagate ST3200822AS, 200 GB 8MB, S-ATA150, 7200 780,59 Kn HDD HITACHI HDS728080PLA380 160GB SATA300 7200rpm 8MB 662,35 Kn Ja mislim da cu ipak Seagatea uzet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
ja bi radije seagate...imao sam ih oduvijek i pokazali su mi se tisi nego hittachi a i bolji..(doduse malo sporiji ali nije mi smetalo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
hitachi. zbog ibm-ovog nasljeda, super kompromis izmedu brzine, tisine i hladnoce. a zasto izbaci maxtor?? malo pustis vent na 7v da puse i mrzlo... brz i s njim nikad brige-nisam videl nijednog maxtora koji je crkel... motor je TIH, al glave su nesto bucnije od hitachija |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ja sam ih vidio poprilicno....(mislim na maxtora) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
@Domy_OS Ma znam prijatelju kako se glasaju diskovi (USB stick još nisam čuo) samo htjedoh reći da je pored svih ostalih zujalica u kompu najmanji problem. Rijetko čujem (točnije - zamijetim) hard(ove) kako se glasaju jer mi sve drugo odvlači pažnju (prije svega vent na procu), pa ako se i čuje koji put krckanje ja ga ne primijetim. Dobro, netko je na to više osjetljiv, netko manje. Ali za ovaj moj Seagate imam samo pohvale. Šteta jedino da nije verzija s 16 MB cache-a.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|