|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Telefonska centrala, zamjena, pitanja
Ovako, imamo: - centrala Panasonic KX-TDA15 - telefoni KX-DR521 (15 komada) - 5 linija Što sve trebam da bi to se složilo da se razgovori mogu snimati, preslušavati ako je potrebno i da bude upravljivo putem mreže te da zadržimo telefone. Na 2 telefona ide jedna linija, na 3 telefona druga linija. Ostale bi bile na biranju kada nazovu tipa (1 računovodstvo, 2 - marketing, 3 - tajništvo, 4 - ostalo pa da se prebaci na tajništvo). Na 2 linije direkt poziv bez menija na početku ali mora ići obavijet da se razgovor snima (ove što idu na ovih 5 telefona direkt poziv). Ostale bi išle na centralu, tj. i te dvije bi išle na centralu ako su zauzeti telefoni. Moguće je da će još jedna linija ići direkt ali to trenutno ne znam. Telefonija mi je potpuno strano područje tako da ako sam nešto izostvavio slobodno pitajte pa ću napisati ako znam odgovor.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
složiš voip centralu. firma di sam prije radio je imala panasonic grdosiju koja je mogla (sa dodatnim modulima) držat 600 linija, basic je bila 200. to se krpalo i popravljalo desetljećima dok napokon nije izdahnula, nije bilo moguće nabaviti zamjenski cpu board, pa je nastala frka panika i išlo se u kompletnu rekonstrukciju - voip centrala sa voip telefonima. ukratko- izbora ima na tržištu koliko hoćeš. voip centrala sa analognim portovima - imho grandstream ali to je isto polu rješenje. uzmi sve digitalno i amen. upikneš voip telefon bilo di u mrežu, digneš mu account gore i di god se ljudi sele samo nek nose i telefon s njima. kakvo više prekapčanje linija... softverski imaš freepbx i elastix (3cx ima neke lude cijene pa...), a kao gotov proizvod imaš hrpu grandstream centrala, nisu ni skupe. telefone uzmeš yealink ili fanvil za 50 eura komad i ćao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
http://forum.pcekspert.com/showpost....96&postcount=3 Ja sam se s time svojevremeno "igrao" ... pa, slobodno se javi u inbox |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|