|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Koliki je minimalni zadovoljavajuci refresh rate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
85
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() Naočale slijede za sve ispod 75 Hz, na 75 Hz oči malo peku nakon par sati buljenja ali se da nekako (tako kažu doktori). A, normalan rad je 85 Hz, a sve ono iznad je banja. Zato ako igraš igrice u većem omjeru, neki refresh locker i zaključaj na željenoj rezoluciji refresh na barem minimalnih 75 Hz. Jer kakav smisao imati refresh 85 Hz na desku kada ti sve igre (bez obzira bile DirectX ili OpenGL) spuštaju refresh na 60Hz kada ih pokreneš. Ne trebaju ti naočale, pa ako imaš recimo 19", loš rađe drži na njemu 1024x768 u 85Hz nego veću reu sa manjim refreshom. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
....?
Datum registracije: Jul 2002
|
..ups ovo je bilo slucajno ,moja greska! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
....?
|
.. ja osobno drzim 15" monitor na 1024*768 .. sa 75 refresh i to iz jednog jednostavnog razlog, jer navise nejde ! moja preporuka ... koliko ide max toliko stavi ! ( ak se nekaj zdimi ja nisam kriv ![]() ispod 75 ,nemoj ni drzat ni probavat ! u to je nemoguce gledat unistava oci totalno ..! a primjedba da oci pecku na 75 ... pa nisam to primjetio,meni je ok, nebi se zalio da moze vise, al kaj je tu je ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
imo sam ja 17 palcani monitor (Macom) koji nije mogao vise do 75 na 1024*768. Nije da su me oci jak opekle, ali sadasnji Fujitsu-Siemens x178 je puno bolji (na 1024*768 do 100). BTW nije preporucljivo koristiti monitor na ne standardnoj rezoluciji. Monitori su predvidjeni da rade na jednoj rezoluciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Negdje davno procitao da sve iznad 60 nasim ocima nebi trebalo naskoditi... dakle uzmi to ko minimum... normalno u danasnje vrijeme bi bilo nekih 85 Hz..... a brojka kojoj trebamo teziti bi trebala biti vise od 100 Hz... "Kada bi svi mi mislili na svoje oci .. imali bi Sony-je na 120 Hz ili vise..." ![]()
![]() |
#8 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
ovo sa igricama u 60hz.. to se desava na nvidia karticama, i ima fix za to.. manje je uocljivo titranje kad igras na 60hz nego kad gledas staticni desktop, ali vjeruj mi glavobolja je ista ![]() a to da je vise=bolje, ne stoji uvijek. ovisi o monitoru, kartici i najvise kablu.. na monitorima sa analognim prikljuckom kad stavis velki refresh dolazi do smetnji na samom kablu i slika postaje mutnija. digitalni prikljucci nebi trebali patiti od toga.
![]() |
#9 | ||
Somewhere around Barstow
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Refresh rate
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 | |
(°_°)
|
Re: Re: Refresh rate
Citiraj:
Meni osobno, kolko god dobar refresh, smeta svaki monitor ![]() tako da gledanje u monitor duze od 2 sata u komadu ne dolazi u obzir ![]() trenutno imam 100hz na 1024, sto je relativno ok.
![]() |
![]() |
#12 | |
....?
|
Re: Re: Refresh rate
Citiraj:
ma kaj brijes .... ja imam 75 pa me ne peku oci ... ne nosim naocale i savrseno vidim ! .... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Refresh rate
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Refresh rate
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
..
|
Re: Re: Re: Re: Re: Refresh rate
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
..
|
Re: Re: Re: Refresh rate
Citiraj:
probaj mozda prokuri i do mozga... ![]() DISKLEJMER: citanje ovog posta moze uzrokovati povisenje tlaka a pokusavanje ovoga doma mozes uzrokovati sljepocu i to vec u kratkom vremenu.autor ne odgovara za morone koji ovo isprobaju. a autor ne odgovara za manjak psihickog zdravlja morona koji ce se uvrijediti na ovaj post i pocet s flejmom. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Refresh rate
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Da se mi o tome ne svađamo, evo riječi tete koja mi pokušava održati vid na sadašnjem stanju. Refresh bi trebao biti barem 85 Hz. Veći od njega je poželjan dok je god slika na monitoru ista sa 85. Dakle nabavite dobre kablove. DVI i BNC oprema je poželjna. Dobar kabel za monitor košta od 200 kn na više (običan). Svatko tko radi za kompom bi trebao nositi naočale bez dioptrije (ako je nema) sa antirefleksnim slojem i 10-20% metalizacije. Isto tako i profesionalni vozači. Ja imam već dvije godine istu dioptriju iako su mi oči strašno osjetljive. To mogu pripisati slušanju gornjih savjeta i kvalitetnim šajbama. Ne Getaldus. Tako se riješio problem ljudi koji su "plakali" i na pomisao o monitoru. Šajbe mi je priskrbilo nešto drugo a ne monitor. Dakle, deca, ne igrajte se sa svojim okicama nego trk u obližnji dučan po takve šajbe. Stavite na postojeće, sunčane to što dobijete. Cijena bez okvira je oko 200 kn. Ne igajte se sa vidom. Biti ćete čoravi ko krtice. Prije ili kasnije.
![]() |
#19 | |
....?
|
Re: Re: Re: Re: Refresh rate
Citiraj:
a ono kaj ja imam na 75 .. i kaj mogu nejde vise od tog ! monitor rikne, ugasi se .. a na nizoj rezi mi je sve ogromno! a para za neki bolji monitor nemam .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
....?
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Refresh rate
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
bolje to veliko nego dioptrija.kaj ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
..
|
slazem se da postom iznad...budes za 5 godina kupio drugi par ociju? jucer sam prico s frendom koji ima belineu 17 i zali se kak mu je slika neostra i da mu smeta...a refresh je na 75hz...i buni se.. a kliknem na info i pogledam koliko imas godina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
....?
|
Citiraj:
isto tak prastare monitore .. pa cijeli dan sjede pred njim kaj znaci svi cemo oslijepit za koju godinu !? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Obrisao
Tu je bilo pisalo puno sranja koja sam obrisao da me ljudi ne shvate pogrešno, ko nije vidio ne bu se brinuo, ljutio, ne bu me krivo shvatio... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Black Dragon. 19.12.2002. u 04:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Jao sta nam je danas tesko sa 60, 70, ...100 hz... svima nam smeta malo i htjeli bi vise... a prije 10-15 godina buljili bi i buljili u male crno bijele i kolor televizije na kojoj se sve treslo od komodorskog kvalitetnog signala... i nije nam to smetalo da sate i sate naprezemo oci... Danas smo sretni kako je nekada bio....(bar sto se tice monitora). ![]()
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
cuj, nije bezveze stereotip da su informaticari, izmedju ostalog, ljudi sa pepeljarkama, sta mislis, jel to zbog toga sto su koristili prije takve monitore ili samo zato jer su ljudi zlobni? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
Tocno,imas pravo. i danas kad spomenes nesto o informaticarima ljudi odma pomisle na smokljane s debelim cvikerima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
..
|
Citiraj:
![]() naime tip ti na drugom predavanju na pocetku prve godine kaze da ako vec nista poceli uciti da ste pali godinu...a nisu jos niti sva uvodna predavanja pocela...auditornih ni za lijek a labosi sllijede dva tjedna kasnije... nismo uspjeli saznati ni gdje mozes popit dobru kavu a vec smo svi pali godinu...gadno... ![]() uf.... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|